Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > HardwareCanucks [email protected] Team

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #111 (permalink)  
Old September 7, 2008, 10:01 AM
Banned
F@H
 
Join Date: Jun 2007
Location: Edmonton
Posts: 1,628
Default

Yep, something has to shuffle the data to the gpus...
Reply With Quote
  #112 (permalink)  
Old September 7, 2008, 10:14 AM
SKYMTL's Avatar
HardwareCanuck Review Editor
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montreal
Posts: 13,481
Default

Considering I have one HD3850 working averaging a mere 1700PPD and an overclocked QX9770 at almost 4Ghz, don't you think that 50% is a bit....extreme?

In the other thread Dashock pretty much showed that an E3110 @ 2Ghz doesn't bottleneck an 8800GT in folding. Yet here my QX9770 is working at 50% to feed info to a HD3850? It makes no sense to me.
Reply With Quote
  #113 (permalink)  
Old September 7, 2008, 10:40 AM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,663

My System Specs

Default

the GPU client eats about 60% of my E8400 with the ATI card. My 8800GT averaged about 10% CPU usage. Now you know why I'm thinking about bailing on [email protected] again.
Reply With Quote
  #114 (permalink)  
Old September 7, 2008, 10:52 AM
SKYMTL's Avatar
HardwareCanuck Review Editor
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montreal
Posts: 13,481
Default

All right, I just got off the phone with the head of ATI driver development. Thank god he answers his cell on Sundays....

I seems like the GPU v3 client will have better optimizations for ATI GPUs. The undertone of the conversation seemed to be that ATI didn't communicate their GPU layouts to the [email protected] GPU devs very well or something was lost in translation so even with the v2 client, things were performing the way they should.

As for me, I am switching to an Nvidia GPU the second this WU is done.
Reply With Quote
  #115 (permalink)  
Old September 7, 2008, 10:58 AM
SKYMTL's Avatar
HardwareCanuck Review Editor
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montreal
Posts: 13,481
Default

Which SMP client should I use? there is a 5.92 for Deino MPI and a 5.91 for MPICH.
Reply With Quote
  #116 (permalink)  
Old September 7, 2008, 11:00 AM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,834
Default

You guys know you can turn down the cpu usage of the GPU2 client right?
Reply With Quote
  #117 (permalink)  
Old September 7, 2008, 11:01 AM
SKYMTL's Avatar
HardwareCanuck Review Editor
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montreal
Posts: 13,481
Default

Quote:
Originally Posted by enaberif View Post
You guys know you can turn down the cpu usage of the GPU2 client right?
Yes, but it negatively affects PPD it seems.
Reply With Quote
  #119 (permalink)  
Old September 7, 2008, 12:55 PM
SKYMTL's Avatar
HardwareCanuck Review Editor
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montreal
Posts: 13,481
Default

Ah, so SMP only comes in a console version? No Systray?
Reply With Quote
  #120 (permalink)  
Old September 7, 2008, 12:59 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 16,594

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by SKYMTL View Post
Ah, so SMP only comes in a console version? No Systray?
Yep, that's the hole that FahMon fills. :)
__________________
Gigabyte Z97N-WIFI / i7 4770K / 2X 8G Gskill 1866 Sniper / XFX XTR 750 / EVGA GTX 970 SSC ACX 2.0+
Corsair 380T / Corsair H100i GTX AIO/ Intel 730 Series 480GB SSD / Seagate Barracuda 1TB / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / Uncased 256GB Sandisk Z400S SSD / Mini-Box M350 / 24" Westinghouse L2410NM
Reply With Quote