Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > HardwareCanucks F@H Team

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old April 4, 2012, 07:52 AM
Sk00maKing's Avatar
Rookie
F@H
 
Join Date: Mar 2010
Location: Laval
Posts: 9
Default GPU3 goes to sleep after a WU is completed

Hi,

I am pretty new to folding, but i have one single annoying problem that i can't seem to resolved by myself.

On one of my folding rig, i fold on a GTX460 under windows with GPU3, it is able to complete a full WU without problem, BUT, when i tries to start another wu, i receive the following message:

Quote:
[19:58:06]Folding@Home will go to sleep for 1 day as there have been 5 consecutive Cores executed which failed to complete a work unit.
[19:58:06] (To wake it up early, quit the application and restart it.)
[19:58:06] If problems persist, please visit our website at http://folding.stanford.edu for help.
[19:58:06] + Sleeping...
I have to kill and restart the client and everything goes alright for a full wu...

Here is what i tried:

- Go from systray client to command line one.
- Moved the source folder from my user folder tree to the root of another partition.
- Force the exe to run as administrator.
- Run the exe in a console that is started as administrator.

All of this changed nothing, client always finish its job and go to sleep until i restart it manually.

That machine also folds on 7/8 of the cpu threads available.

Anyone has an idea on how to resolve this problem?

Thanks!
Sk00.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old April 4, 2012, 08:20 AM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,118

My System Specs

Default

This is what I've been dealing w/ for a week on my GTX460. Look in your log to see if what you are getting for the error. Mine Core status = 63.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old April 4, 2012, 08:45 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,797

My System Specs

Default

Are you running the latest drivers? If so, the power saving features don't play nice with FAH. You need to either drop back to older drivers, or disable the "turn off monitor" power saving feature(s).
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i7 4770K / 2X 8G Gskill 1866 Sniper / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / Seagate Barracuda 1TB
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 250G Samsung 840 Series SSD / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old April 4, 2012, 09:15 AM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,118

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by sswilson View Post
Are you running the latest drivers? If so, the power saving features don't play nice with FAH. You need to either drop back to older drivers, or disable the "turn off monitor" power saving feature(s).
Trying this. Will attempt back after a WU or two to see if it resolves issue.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old April 4, 2012, 09:26 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Montreal
Posts: 1,630

My System Specs

Default

or just go in driver settings and specify to use max performance instead of adaptive settings. My card is a GT430. I had very good experience with driver 260.99 in the past, which allows for smooth operation on the desktop while GPU folding, but now I am using latest WHQL driver from nvidia for the 400 Series, 295 something. It is a bit choppy so I don't GPU fold while I am doing stuff on my PC, onlyduring the nights and when I am not home.
__________________

Last edited by MARSTG; April 4, 2012 at 09:45 AM.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old April 4, 2012, 09:46 AM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,118

My System Specs

Default

Sk00maKing, I don't suppose you have problems w/ pausing the client as well? When I pause the client, the GPU keeps on getting used by the client, but no work is being processed until I unpause it. Using the 6.41 system tray client.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old April 4, 2012, 10:05 AM
geokilla's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto
Posts: 3,635

My System Specs

Default

Try installing the V7 beta client. I haven't gotten any problems with V7 beta.

You must disable the "Turn Monitor Off" function, otherwise it will screw up your folding.
__________________
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old April 4, 2012, 09:17 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ottawa, ON
Posts: 1,230

My System Specs

Default

Thanks for confirming what I'm seeing too on a GTX 550 Ti. I've been folding without any problems when I stopped Windows from turning off the monitor (which I do myself anyway).
EDIT: Note I also disabled PCIE Link State Power Management just as a precaution. I wonder if AMD's Zero Core power will start blowing up as well?

...looks like F@H is going back to being high maintenance... This bug cost me a pile of debugging time moving my GPU between computers, and had me get another PSU when I didn't need it
__________________
"The computer programmer says they should drive the car around the block and see if the tire fixes itself." [src]
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old April 4, 2012, 09:22 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,797

My System Specs

Default

Apparently this is just related to the newest WHQL nvidia drivers. It's a tradeoff between latest drivers for gaming performance but disabling monitor power saving shutoff feature(s), or using older drivers for convenience.

I stayed with the latest drivers on my main rig for the improvements to Skyrim, but left the older drivers on my folding / network storage PC.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i7 4770K / 2X 8G Gskill 1866 Sniper / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / Seagate Barracuda 1TB
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 250G Samsung 840 Series SSD / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old April 5, 2012, 08:25 AM
Sk00maKing's Avatar
Rookie
F@H
 
Join Date: Mar 2010
Location: Laval
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by lowfat View Post
Sk00maKing, I don't suppose you have problems w/ pausing the client as well? When I pause the client, the GPU keeps on getting used by the client, but no work is being processed until I unpause it. Using the 6.41 system tray client.
I did not had any problem w/pausing while i was using the systray version but still, the client could not start a second wu...

My current drivers are 295.73.

About the monitor turn off function, it would prevent from starting a NEW wu, but it's no problem for the current one to finish?

I will try that and let you guys know if it fixed the problem.

Thanks
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yay, completed my first loop. krajee Water Cooling 4 May 13, 2011 02:10 PM
GPU3 Issues. (solved, new GPU3 WUs coming) ilya HardwareCanucks F@H Team 5 September 20, 2010 10:16 PM
HAF 922 Build Completed w/pics NineLives Case Mods, Worklog & Gallery 5 July 6, 2010 08:58 PM
Watercooling completed OVRCLKR Case Mods, Worklog & Gallery 17 December 19, 2009 09:53 PM
Completed build Nodscene CPU's and Motherboards 2 April 12, 2008 07:22 AM