Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > HardwareCanucks F@H Team

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #71 (permalink)  
Old October 17, 2011, 01:08 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,679

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Shadowmeph View Post
The newer linux OS systems really don't have that many issues with Graphics cards at the most you might have a bit of playing around if you use an ATI card but even then if you have problems ( which I used to) just go to the linuxquestions.org site and you most likely will get all your answers there.
I actually have a question about watercooling this type of system, coul;d someone just use a standard cpu watercooling blockas long as you have the proper plates ( block plate and back back) . also if this can be done do you think a duel rad would be enough to cool both cpus?
Since oc'ing is not possible (well, it is with Extra Spicy chips but g'luck finding some), the heat load is very low. Wc'ing is not required since the high-end HSFs (Noctuas) are so efficient, and silent. And
Quote:
Originally Posted by stoanee View Post
I love the way this thread has taken on a life of its own, reminds me of the SR2 thread of not so long ago.

This is a great system for ppd/watts performance and low price.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #72 (permalink)  
Old October 17, 2011, 01:09 PM
Keywork's Avatar
Allstar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Niagara
Posts: 604

My System Specs

Default

I would take an Nvidia card over an ATI card for Linux in a heartbeat. SIGNIFICANTLY more mature drivers.
Reply With Quote
  #73 (permalink)  
Old October 17, 2011, 05:40 PM
Alpine's Avatar
Allstar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Boucherville / South shore of MTL
Posts: 870

My System Specs

Default

Hey Charlie....

Take a look at the tpf... 46:55
Attached Images
 
__________________
Main system
|I7 3930K|Asus P9X79 WS|Evga GTX 690 Signature|Samsung 256G Pro|Corsair H100|Dominator Platinium 16GB 2133Mhz|
Corsair AX1200|Corsair 540 AIR|Corsair SP2500|Corsair Vengeance 2000|
Server system
|I7 3820|Asus P9X79|12G G.Skill 1600Mhz|Noctua NH-D14|Corsair Force 3 120GB|LSI megaRAID 9261 8|RAID5 5X 3TB|Corsair AX650|Fractal Design Arc Midi|

Twitch
Reply With Quote
  #74 (permalink)  
Old October 18, 2011, 03:42 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,679

My System Specs

Default

I've looked into the BIOS first, and found out a few obscur settings that may have not been optimized.
It was also running using BIOS 902. Now, in order to use Interlagos chips, BIOS 2005 is mandatory. And
the flash must be done with a Magny-Cours chip installed.

Which I now have done. Let's see if this improves the tpf...
__________________
Hydro-Quebec is salivating...

Last edited by 3.0charlie; October 18, 2011 at 03:48 PM.
Reply With Quote
  #75 (permalink)  
Old October 19, 2011, 03:11 PM
Alpine's Avatar
Allstar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Boucherville / South shore of MTL
Posts: 870

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
I've looked into the BIOS first, and found out a few obscur settings that may have not been optimized.
It was also running using BIOS 902. Now, in order to use Interlagos chips, BIOS 2005 is mandatory. And
the flash must be done with a Magny-Cours chip installed.

Which I now have done. Let's see if this improves the tpf...
I think i will update mine too
__________________
Main system
|I7 3930K|Asus P9X79 WS|Evga GTX 690 Signature|Samsung 256G Pro|Corsair H100|Dominator Platinium 16GB 2133Mhz|
Corsair AX1200|Corsair 540 AIR|Corsair SP2500|Corsair Vengeance 2000|
Server system
|I7 3820|Asus P9X79|12G G.Skill 1600Mhz|Noctua NH-D14|Corsair Force 3 120GB|LSI megaRAID 9261 8|RAID5 5X 3TB|Corsair AX650|Fractal Design Arc Midi|

Twitch
Reply With Quote
  #76 (permalink)  
Old October 19, 2011, 06:33 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,679

My System Specs

Default

My tpf has improved a full minute with BIOS adjustments (disabling PowerNow, amongst others). But still nowhere near the 46ish tpf that you have. I'll grab a cheap, fanless Team Green GPU tomorrow and do some more tests.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #77 (permalink)  
Old October 19, 2011, 07:00 PM
PerryC's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Burton, NB
Posts: 737

My System Specs

Default

If you have the data how much of a difference in production did that decrease make?
__________________
The oath to serve your country did not include a contract for normal luxury, and comforts enjoyed within our society. On the contrary it implies hardships, loyalty and devotion to duty, regardless of rank
Reply With Quote
  #78 (permalink)  
Old October 19, 2011, 07:02 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,679

My System Specs

Default

7k ppd added. 11k more credits.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #79 (permalink)  
Old October 19, 2011, 07:18 PM
Alpine's Avatar
Allstar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Boucherville / South shore of MTL
Posts: 870

My System Specs

Default

humm.... 7k PPD and 11K more just by doing a bios update ?? I was thinking that bios will not increase cpu calculation....

Anyway, another reason to do it..
__________________
Main system
|I7 3930K|Asus P9X79 WS|Evga GTX 690 Signature|Samsung 256G Pro|Corsair H100|Dominator Platinium 16GB 2133Mhz|
Corsair AX1200|Corsair 540 AIR|Corsair SP2500|Corsair Vengeance 2000|
Server system
|I7 3820|Asus P9X79|12G G.Skill 1600Mhz|Noctua NH-D14|Corsair Force 3 120GB|LSI megaRAID 9261 8|RAID5 5X 3TB|Corsair AX650|Fractal Design Arc Midi|

Twitch
Reply With Quote
  #80 (permalink)  
Old October 19, 2011, 07:21 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,679

My System Specs

Default

I don;t beleive the update did anything; disabling PowerNow did.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes