Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > HardwareCanucks F@H Team

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 7, 2011, 06:08 PM
JayDeeHobbit's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ontario
Posts: 385

My System Specs

Default New SMP client - error when using an odd number of cores allocated.

Just a heads up for you guys.
My SMP client downloaded the new version today and I immediately had 26 failures occur in very short order.
I was running the non-bigadv SMP on an i7 920 with 7 cores allocated. I looked at Stanford forums and it seems the new work units run by the new version don't like an odd number of cores allocated. I've switched to SMP 6 but I can't confirm it has fixed the problem yet because I got one of the old work units to work on after the I made the change.

I'm running Win 7 64bit - here is a link to the Stanford thread I saw.
Folding Forum • View topic - Projects 10113 10114 and 10115 crashing
__________________
"Try looking into that place where you dare not look!
You'll find me there, staring out at you!" - Frank Herbert
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 7, 2011, 06:14 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 9,004

My System Specs

Default

I run w/ SMP 7 all the time w/ my 2600k without any issues.
__________________
The Crippled God WIP
Queen of Dreams WIP
Big Lian Li
Complete
Forever Alone Complete
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 7, 2011, 06:24 PM
JayDeeHobbit's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ontario
Posts: 385

My System Specs

Default

Are you running bigadv lowfat?

I believe the error only occurs on the WU's with a number >10000 from what I saw and since I've never gotten these WU's before I'm guessing they are new ones associated with the new A3 core version.
The new A3 core verson auto updated for me and I immediately had 26 failures in a row until an older WU got into my que and it started running fine for me. (is still running now)
__________________
"Try looking into that place where you dare not look!
You'll find me there, staring out at you!" - Frank Herbert
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 7, 2011, 06:38 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 9,004

My System Specs

Default

Ya bigadv. But the only A5 WU's I've got are P6901.
__________________
The Crippled God WIP
Queen of Dreams WIP
Big Lian Li
Complete
Forever Alone Complete
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old March 7, 2011, 06:47 PM
chrisk's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Jul 2008
Location: GTA, Ontario
Posts: 7,580

My System Specs

Default

Using primes will cause errors depending on the size of the WU being worked on. Used to hear about this a while back, but have not seen it rear its head in ages.

I tend to avoid using odd numbers, but you may be luck enough to avoid it for long stretches.
__________________
Fold for team #54196
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I pause the smp client ? matsta31 HardwareCanucks F@H Team 11 October 27, 2010 07:41 PM
Problems with my SMP Client Spikemaul HardwareCanucks F@H Team 12 October 3, 2010 09:48 AM
Can't setup SMP client Lamb HardwareCanucks F@H Team 17 December 10, 2009 04:04 PM
Vista 64, i7 and SMP help - Running all 4 cores? Apollo4g HardwareCanucks F@H Team 6 April 27, 2009 04:13 AM
SMP client help phil3_66666 HardwareCanucks F@H Team 17 April 24, 2009 09:34 PM