Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > HardwareCanucks F@H Team

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #241 (permalink)  
Old December 6, 2010, 09:44 AM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,114

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Chilly View Post
Theres a few tricks to getting ram to post everytime, one of them is setting the cas back delay from auto to 3 or 5, the other is setting the mch starap from auto to 1333 or 1600. Another thing to keep in mind is the ratio, 2:8 vs 2:10, certain bclk settings prefer one or the other. 200bclk will only be stable with 2:8 but 205 will only work with 2:10, despire 2:10 causing the ram to run at a higher freq.

After having my SR2 for aprox 4 months now, I'm starting to understand all the quircks and whatnot of it. Its just diffrent and not forgiving. Once you nail it and get an understanding for it, its easy to play with the settings.

I'll post my settings I'm using in a momment.
Very interesting. Will take this in mind.

I have finally been able to get a single CPU completely stable @ 3875MHz, 204bclk, ram @ ~612 9-9-9-24, 2T. On to working w/ the other CPU now.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #242 (permalink)  
Old December 6, 2010, 07:06 PM
matsta31's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Montreal
Posts: 2,204
Default

Yeah it was a long OC, but :
Attached Images
 
__________________

Sold hardware again.....
Currently using WHS hardware....
Reply With Quote
  #243 (permalink)  
Old December 6, 2010, 07:19 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,680

My System Specs

Default

...but very much worthwhile!
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #244 (permalink)  
Old December 6, 2010, 07:28 PM
ZZLEE's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: KANATA
Posts: 2,144

My System Specs

Default

43 first post to 217 last post
__________________
"EVGA hunted down the last dozen or so expats living in Karachi." SKY
Reply With Quote
  #245 (permalink)  
Old December 6, 2010, 07:36 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,114

My System Specs

Default

I think I am FINALLY getting close to having a stable unit. Well hopefully anyways. Both CPU's are stable @ 3875MHz. 1.204blck. I just now have to test both of them at the same time lol. I find it rather pathetic how much voltages they require for such a weak clockspeed. My i7 920 would do 4.4GHz with less voltage than this.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #246 (permalink)  
Old December 6, 2010, 08:15 PM
matsta31's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Montreal
Posts: 2,204
Default

Thanks Xeven who reminded me about NUMA OFF. LOWFAT : I am sure you can push your value Ram a bit higher with that voltage. For this kind of BLCK, I have the same kind of voltage.
Attached Images
 
__________________

Sold hardware again.....
Currently using WHS hardware....
Reply With Quote
  #247 (permalink)  
Old December 6, 2010, 08:57 PM
matsta31's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Montreal
Posts: 2,204
Default

Did you see 10e new project ?

Super Micro Computer, Inc. - Aplus Products | Motherboards | H8QGi+-F

woahhhh
__________________

Sold hardware again.....
Currently using WHS hardware....
Reply With Quote
  #248 (permalink)  
Old December 6, 2010, 09:02 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,114

My System Specs

Default

Such a buggy board.....

CPU0, 8 hour LinX stable.
CPU0, 8 hour LinX stable.
Enable both CPUs, won't boot into Windows.
Will boot in to Windows @ 203 bclk, but the USB drops out constantly.

Speaking of which, matsta31 how did you get around that issue?
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #249 (permalink)  
Old December 7, 2010, 12:49 AM
Chilly's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Sep 2007
Location: Ontario
Posts: 2,593
Default

Quote:
Originally Posted by lowfat View Post
Such a buggy board.....

CPU0, 8 hour LinX stable.
CPU0, 8 hour LinX stable.
Enable both CPUs, won't boot into Windows.
Will boot in to Windows @ 203 bclk, but the USB drops out constantly.

Speaking of which, matsta31 how did you get around that issue?
USB dropping out? Are all the extra power pluggs plugged in? Did you connect the floppy power connector for extra power to the usb and sound controllers? Can't find it? Looking at it from above with the pcie connectors to my right and CPU's to my left, go to the IO panel. Going from the right of the IO panel, its behind the second USB/Ethernet cluster. It should be covered by some sort of a 4pin jumper looky thing. Pull it off and install a floppy power connector, should solve your USB/sound issues

Also, did you set your IOH offsets? Remember this is a dual CPU board with dual QPI links, what one CPU may be able to do on its own, it may not be able to do with its second QPI link. Currently I have mine set at;

IOH QPI 0 Signal = "-76"
IOH QPI 1 Signal = "-16"

Everything else in that menu set at Auto. Alos, what voltages are you setting your CPU and everything at? Vdroop off? What are your memory settings at? Try MCH Strap at 1333 or 1600(MCH Strap is SEPRATE FROM MEMORY FREQENCY). As for timings, I recommend setting the DRAM tRFC at either "88" or "96", and Back-to-Back CAS Delay to either 3 or 5. Ensure your QPI is set to 4.8GT, and your uncore at either 16x, 17x or 18x(I am currently running with an uncore of 17x). Also, what BIOS version are you using, I recommend either the modified A49 floating about, or the current latest A50.

Oh and what voltage are you running your IOH at? It needs to be pumped up with a decent amount to run at high bclk because of the Dual CPUs, mine is currently set at 1.425v, but 1.4v is what shamino recommends and should be fine for 90% of people.

Just couple last notes, NUMA disabled is harder on the Memory than with it on, but Folding DOES get a good boost from it being off. That, and pushing this board with both CPU's enabled gets VERY difficult past 190-197 bclk, BUT plenty of SR2 owners do have it running and folding at 200++ bclk without issue, so it is possible!

Hope that helps, let me know!
__________________
"Let's face it, we're not changing the world. We're building a product that helps people buy more crap - and watch porn."
Bill Watkins, CEO Seagate Technology

Dual Xeon X5650 @ 4.1GHz | EVGA Classified SR-2
2x4GB G.Skill at 1496MHz (9-9-9-24) | XFX 4890 XXX 1GB at 1000/1000MHz
Intel SSD X25-M 80GB Gen2 | Western Digital 1TB Black | SilverStone Zeus 1200W
Sound Blaster X-Fi XtremeMusic | Sony MDR-V700 | Windows Seven x64


Stuff for Sale! You must buy it, you can't look away!

Last edited by Chilly; December 7, 2010 at 12:54 AM.
Reply With Quote
  #250 (permalink)  
Old December 7, 2010, 04:09 AM
Rison's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Sep 2009
Location: Truro, NS
Posts: 936

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by matsta31 View Post
yes, 10e has to post pretty pictures here.
__________________

Quote:
I'll learn to manage my anger, when people learn to manage their stupid.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Absolute best Folding GPU for Folding CasheKicker HardwareCanucks F@H Team 21 February 14, 2012 10:54 AM
Folding At Home / Screen Name mismatch thread sswilson HardwareCanucks F@H Team 38 August 11, 2010 12:22 AM
folding@home thread. Updated as necessary - _dangtx_ _dangtx_ HardwareCanucks F@H Team 628 June 25, 2010 09:48 PM
folding on 3 core / core free for gpu folding phil3_66666 HardwareCanucks F@H Team 12 January 11, 2010 07:07 PM
Shayan's New To Folding Thread shayan288 HardwareCanucks F@H Team 58 September 6, 2009 04:03 PM