Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > HardwareCanucks F@H Team

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #111 (permalink)  
Old December 2, 2010, 07:50 AM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 7,801

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by matsta31 View Post
Hey fellow Sr-2 owners,

I played around yesterday with BLCK over 200. I posted up to 208 without much voltage tweak, but the reponse from my USB mouse/keayboard, getting into window and my network controller were ridiculously slow. For example, I started LFD2 and the voice of Nick in the initial intro was sloooowwww. Like a word every 2 or 3 seconds...

No mater how much more V-core I added, nothing changed. I might have tried more VTT... I finally tested back down to 203 one BLCK at the time, and no problem. Anything at 204 and over, the slowness/unresponsiveness returns.

Do you think this means I have come to my BLCK end of the board, or some more tweaking could solve the problem ? Any suggestions ?

If you wish I could post pictures of my bios tonight.
That is what happened over 229 bclk on my R3E.
Reply With Quote
  #112 (permalink)  
Old December 2, 2010, 07:53 AM
matsta31's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Montreal
Posts: 2,204
Default

ha, so max BLCK seems to be 203 in my case.... I'll try a little bit more, but I think I will go for the ram tighthening and lowering voltage as much as I can then... 203 is still pretty good !

3 654 Mhz X 24 !
__________________

Sold hardware again.....
Currently using WHS hardware....
Reply With Quote
  #113 (permalink)  
Old December 2, 2010, 08:09 AM
Rison's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Sep 2009
Location: Truro, NS
Posts: 936

My System Specs

Default

I've read of the 200 bclk wall on other forums, even people with watercooling trying to push it farther.. it seems to be a board limitation all right (which is why I was debating SR-2 vs two separate motherboards in the other thread)

Sorry to side track the convo a bit.. but can an SR-2 fit in an CM ATCS 840 without any modifications? - I could care less about PCI slots.. but will the screw mounts line up properly enough to mount it?
__________________

Quote:
I'll learn to manage my anger, when people learn to manage their stupid.
Reply With Quote
  #114 (permalink)  
Old December 2, 2010, 08:16 AM
matsta31's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Montreal
Posts: 2,204
Default

Not sure, but make a hole for a mobo peg is not a mod in my mind.... :)
__________________

Sold hardware again.....
Currently using WHS hardware....
Reply With Quote
  #115 (permalink)  
Old December 2, 2010, 09:22 AM
stoanee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2007
Location: Lacombe Alberta
Posts: 3,228

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by matsta31 View Post
Not sure, but make a hole for a mobo peg is not a mod in my mind.... :)
Velcro is non-conductive..........
__________________
heatware
Reply With Quote
  #116 (permalink)  
Old December 2, 2010, 09:31 AM
matsta31's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Montreal
Posts: 2,204
Default

Velcor, wow ! Never tought about it.
__________________

Sold hardware again.....
Currently using WHS hardware....
Reply With Quote
  #117 (permalink)  
Old December 2, 2010, 09:58 AM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 7,801

My System Specs

Default

Anyone know where I can buy more of those sticker/standoffs that come w/ the board? If I finish the FT01BW I don't want to have drill/tap out every single screw hole.
Reply With Quote
  #118 (permalink)  
Old December 2, 2010, 10:02 AM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,599

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by matsta31 View Post
Hey fellow Sr-2 owners,

I played around yesterday with BLCK over 200. I posted up to 208 without much voltage tweak, but the reponse from my USB mouse/keayboard, getting into window and my network controller were ridiculously slow. For example, I started LFD2 and the voice of Nick in the initial intro was sloooowwww. Like a word every 2 or 3 seconds...

No mater how much more V-core I added, nothing changed. I might have tried more VTT... I finally tested back down to 203 one BLCK at the time, and no problem. Anything at 204 and over, the slowness/unresponsiveness returns.

Do you think this means I have come to my BLCK end of the board, or some more tweaking could solve the problem ? Any suggestions ?

If you wish I could post pictures of my bios tonight.
Have you tried raising the PCIE frequency setting to 101, 102? I remember vaguely something about this in the SR2 thread over at [H].
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #119 (permalink)  
Old December 2, 2010, 10:07 AM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,048

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by lowfat View Post
Anyone know where I can buy more of those sticker/standoffs that come w/ the board? If I finish the FT01BW I don't want to have drill/tap out every single screw hole.
Are you talking about the plastic ones that go through vs the screws on your MB?
If so I think I have a couple hundred...

ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #120 (permalink)  
Old December 2, 2010, 10:11 AM
matsta31's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Montreal
Posts: 2,204
Default

Thanks Charlie, I'll try the pci-e thingy.

107 000 Point for my Last Bigadv and I sopped folding for about 2hres yesterday night.
__________________

Sold hardware again.....
Currently using WHS hardware....
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Absolute best Folding GPU for Folding CasheKicker HardwareCanucks F@H Team 21 February 14, 2012 09:54 AM
Folding At Home / Screen Name mismatch thread sswilson HardwareCanucks F@H Team 38 August 10, 2010 11:22 PM
folding@home thread. Updated as necessary - _dangtx_ _dangtx_ HardwareCanucks F@H Team 628 June 25, 2010 08:48 PM
folding on 3 core / core free for gpu folding phil3_66666 HardwareCanucks F@H Team 12 January 11, 2010 06:07 PM
Shayan's New To Folding Thread shayan288 HardwareCanucks F@H Team 58 September 6, 2009 03:03 PM