Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > HardwareCanucks F@H Team

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 20, 2010, 07:29 AM
MVP
F@H
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 262
Default Reboots problems....

My main folding rig sometime reboots itself (strange enought it ALWAYS happen when I not there for a long time , so it never happen in front of me) so I lost folding time. But I can't seem to find my problem... it's my I7 rig with the 9800 GX2 and can't seem to find if it's the gpus or the cpu that is the culprit. What I know is that never my client is giving error... when I reboot I restart the vmware and the 2 gpu client and everything return to is previous folding state... The problem is that is can run ok for 4-5 days, and another time it can reboot about every 24hr... Can it be the new GPU wu? I don't think temp are issue, because they are always staying at the same level (and can run ok for 4-5 days or even more) I also doubt it's an overclock problem as I never get failed wu.
__________________
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 20, 2010, 07:34 AM
Allstar
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Kingston Ontario
Posts: 926
Default

Quote:
Originally Posted by Charloz24 View Post
My main folding rig sometime reboots itself (strange enought it ALWAYS happen when I not there for a long time , so it never happen in front of me) so I lost folding time. But I can't seem to find my problem... it's my I7 rig with the 9800 GX2 and can't seem to find if it's the gpus or the cpu that is the culprit. What I know is that never my client is giving error... when I reboot I restart the vmware and the 2 gpu client and everything return to is previous folding state... The problem is that is can run ok for 4-5 days, and another time it can reboot about every 24hr... Can it be the new GPU wu? I don't think temp are issue, because they are always staying at the same level (and can run ok for 4-5 days or even more) I also doubt it's an overclock problem as I never get failed wu.
I'd do an overnight run of Prime 95 or other stability tester to make sure rig is stable, running memtest and Furmark wouldn't hurt either. That way you can rule out if it's a hardware issue...
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 20, 2010, 07:42 AM
MVP
F@H
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 262
Default

Prime95 was done 48hours straight no problem right before I started folding with that rig... Oh and memory is not overclocked at all even downclocked a little...
__________________
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 20, 2010, 07:56 AM
shaw
Guest
 
Posts: n/a
Default

Windows Automatic Updates?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old March 20, 2010, 08:00 AM
MVP
F@H
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 262
Default

No it's turned off.....
__________________
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old March 20, 2010, 08:08 AM
chrisk's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Jul 2008
Location: GTA, Ontario
Posts: 7,401

My System Specs

Default

Try the following:
1. Right-click on My Computer
2. Advanced System Settings
3. In the "Advanced" tab, there is a section at the bottom called "Startup and Recovery". Select the "Settings" button in that section
4. Uncheck "Automatically restart"

That might shed some light on what is happening. I would double-check the Automatic updates too as I have had it happen where I swear that I had it set correctly and it wasn't.
__________________
Fold for team #54196
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old March 20, 2010, 08:11 AM
Allstar
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Kingston Ontario
Posts: 926
Default

Could be flaky power supply... check your voltages in Hardware monitor in bios...
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old March 20, 2010, 08:20 AM
MVP
F@H
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 262
Default

Power supply is Silverstone Strider 850+.....

I uncheck the automatic restart, thanks that a good idea!
__________________
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old March 20, 2010, 08:34 AM
MarkOne's Avatar
Banned
F@H
 
Join Date: Oct 2009
Location: Chertsey 60 KM north of Montreal
Posts: 4,015
Default

Quote:
Originally Posted by Charloz24 View Post
Prime95 was done 48hours straight no problem right before I started folding with that rig... Oh and memory is not overclocked at all even downclocked a little...
elliminate one problem at the time.. run the PC on stock for a wild , I know , the bidadv will suffer.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 7 reboots when put in hibernate muse108dc O/S's, Drivers & General Software 8 June 9, 2009 06:00 PM
Problems crazyhorsejohnny HardwareCanucks F@H Team 13 April 25, 2009 04:58 PM
Continuous "Serious System ERror" BSOD, Reboots jazaddict Troubleshooting 20 December 31, 2008 08:26 AM
Help Please (2 problems) AnthraxAdrian Troubleshooting 20 April 27, 2008 11:34 AM
having problems slisgrinder Overclocking, Tweaking and Benchmarking 2 April 14, 2008 06:47 PM