Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > HardwareCanucks F@H Team

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 8, 2010, 11:15 AM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,046

My System Specs

Default Issues w/ bigadv

This happens every 5 minutes or so

Using linuxrouter's 1.1 image. After this pops up, it restarts the WU. I have left it go all night long and it never resolved itself. I have 5.1GB assigned to the virtual machine, and I am pretty sure this is way more than it should need. I know the machine is stable as it can run 12 hours on OCCT linpacks. I have also reinstalled VM Player as well as a new fresh copy of the linuxrouter image.

I am currently trying the non bigadv smp in the virtual machine to see how it fairs.

EDIT: Same thing happens w/ just the regular SMP WU.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 8, 2010, 01:40 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Sep 2009
Location: Montreal, QC
Posts: 5,415

My System Specs

Default

Delete the VM and try again?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 8, 2010, 01:43 PM
chrisk's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Jul 2008
Location: GTA, Ontario
Posts: 7,406

My System Specs

Default

Don't use the latest vmware. It only supports 4 cores.
__________________
Fold for team #54196
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 8, 2010, 01:55 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,046

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Zero82z View Post
Delete the VM and try again?
Ya I've done it. Same issues. And I am using the 3.0.0 version of VM Player so it sees all 8 threads.

I decided to give notfred's image a try. However I can't seem to change anything in the web configuration. After I save the new info. I reset the VM Player and it still has all the notfred's info in it.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old March 8, 2010, 01:58 PM
geokilla's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto
Posts: 3,629

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by lowfat View Post
Ya I've done it. Same issues. And I am using the 3.0.0 version of VM Player so it sees all 8 threads.

I decided to give notfred's image a try. However I can't seem to change anything in the web configuration. After I save the new info. I reset the VM Player and it still has all the notfred's info in it.
I find linuxrouter's image to be easier and faster than the Notfred client.
__________________
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old March 8, 2010, 02:05 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,046

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by geokilla View Post
I find linuxrouter's image to be easier and faster than the Notfred client.
Its way easier to use. I just can't get it to not error out all the time. I even tried just a SMP 7 it still won't work.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old March 8, 2010, 02:18 PM
chrisk's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Jul 2008
Location: GTA, Ontario
Posts: 7,406

My System Specs

Default

Couple of suggestions;
1. allocate just the default 4600mb (the default amount on the latest image)
2. re-install vmware, and a fresh vm machine. Don't install vmware to the "Program Files" directory, but another. Vista/Win7 can do strange things to the program files(x86) directory I am told
3. double-check to ensure virtualization is enabled in bios
4. optional: disable antivirus

I looked up your error messages, and a guy mentioned (in a similar, but not exact problem) about network card issues killing the "mpiexec" process, causing linux to enter a "zombie state" where child processes run without parent processes. I am not sure if this is your issue, since I don't know much about linux.
__________________
Fold for team #54196
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old March 8, 2010, 02:22 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Sep 2009
Location: Montreal, QC
Posts: 5,415

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by lowfat View Post
Ya I've done it. Same issues. And I am using the 3.0.0 version of VM Player so it sees all 8 threads.

I decided to give notfred's image a try. However I can't seem to change anything in the web configuration. After I save the new info. I reset the VM Player and it still has all the notfred's info in it.
I'm not sure if there is a version of notfred's available that will work with -bigadv.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old March 8, 2010, 02:44 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,046

My System Specs

Default

Well I tried out the linuxrouter image one more time, and it has actually got to 1% which is very odd. So maybe it decided to start working again.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wasted bigadv??? Charloz24 HardwareCanucks F@H Team 9 March 9, 2010 10:07 AM
IMPORTANT FOR BIGADV USERS: -bigadv workunits now require the 6.29 Linux SMP client Zero82z HardwareCanucks F@H Team 9 February 9, 2010 03:35 PM
Bigadv a1 phil3_66666 HardwareCanucks F@H Team 8 February 6, 2010 08:06 PM
-bigadv on a I5-750 ??? MarkOne HardwareCanucks F@H Team 27 February 4, 2010 03:35 PM
Lost my bigadv MarkOne HardwareCanucks F@H Team 19 January 26, 2010 06:05 PM