Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > HardwareCanucks F@H Team

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old January 21, 2010, 04:24 PM
LCB001's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aylmer QC.
Posts: 1,774

My System Specs

Default Important; SMP Client Updates; Including -bigadv

Kasson from the Pande Group has just posted updated v6.29 SMP clients for all OS's except the OS/X installer version.

Note; Even though it enables the client for use with the SMP2 cores they have not been released yet.

The part in Bold was done by me to highlight it;

Quote:
We have just posted updates for all our SMP-capable clients except for the OS/X-Installer version. These updates do two things:
1. fix a small but important bug
2. enable the clients for the upcoming release of our first SMP2 cores (threads-based SMP)

Quote:
The new client version is 6.29. Please update your clients at your earliest convenience if you are running SMP, particularly if you are running -bigadv work units.
We anticipate swapping over -bigadv work units to use only the new client in the coming weeks.

Client downloads are available at:
http://folding.stanford.edu/English/Download

and windows SMP at:
http://folding.stanford.edu/English/DownloadWinOther
Let the Fun begin...
__________________
Folding For Team 54196

Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old January 21, 2010, 04:28 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 7,805

My System Specs

Default

/awaits the day when he can get rid of the VMWare clients
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old January 21, 2010, 04:33 PM
Lamb's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Repentigny, QC
Posts: 792

My System Specs

Default

Do we have to install this one the old way? :s (the crappy old way that never worked for me...)

Last edited by Lamb; January 21, 2010 at 04:39 PM.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old January 21, 2010, 04:42 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 7,805

My System Specs

Default

Tried it on my Q8200 machine and it just keeps crashing.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old January 21, 2010, 04:53 PM
LCB001's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aylmer QC.
Posts: 1,774

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Lamb View Post
Do we have to install this one the old way? :s (the crappy old way that never worked for me...)
For Win SMP just stop the WU (or wait for it to finish) and replace the 'Folding@home-Win32-x86.exe' with the drop-in binary available here; http://www.stanford.edu/~kasson/fold...-Win32-x86.exe

For the -bigadv using a VM I would think it might need an update from the author of the image...

Edit/ Concerning the -bigadv Linuxfah just posted this on the F@H forums;

Quote:
Thanks. This is the first I saw of the update. I will get that added in.

Edit:

For anyone wanting to update into the existing image, here are the commands:

wget http://www.stanford.edu/group/pandegrou ... -Linux.tgz
mkdir old
cp fah6 mpiexec old
tar xzf FAH6.29-Linux.tgz

I would finish up any existing work units first though before upgrading.
__________________
Folding For Team 54196

Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old January 21, 2010, 05:02 PM
chrisk's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Jul 2008
Location: GTA, Ontario
Posts: 7,396

My System Specs

Default

I think I'll just let my vmware rigs continue to fold bigadvs until they don't get them. Then I'll update my image.
__________________
Fold for team #54196
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old January 21, 2010, 05:10 PM
LCB001's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aylmer QC.
Posts: 1,774

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by chriskwarren View Post
I think I'll just let my vmware rigs continue to fold bigadvs until they don't get them. Then I'll update my image.
Just to make things more interesting fredfoobar just released a beta that is an updated version of notfreds VM that can run -bigadv WU's, of course he going to have to update that now...

For those interested; Folding Forum • View topic - FredNotFred VM for -bigadv units [beta]

From his post;

Quote:
Hello, fellow folders!


For those of you who are used to working with NotFred, I came up with a series of changes that allows NotFred to run -bigadv work units. I'm putting this up as an alternative to the virtual appliances mentioned here. Like a regular NotFred, FredNotFred is very lightweight - it can be run from a USB drive, a CD, or even a TFTP network boot - but unlike regular NotFred, FNF can run -bigadv units. Here are the changes I made from regular NotFred:

  • Updated the client install to 6.24beta.
  • Added in the drop-in client binary necessary to run -bigadv units.
  • Added additional configuration options to the web interface:
    • Additional parameters (to pass to the client)
    • Hostname (the name of the VM on the network)
  • Using the remote reboot script now backs up the WU data files before shutting down.
__________________
Folding For Team 54196

Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old January 21, 2010, 05:24 PM
Allstar
F@H
 
Join Date: Sep 2008
Location: Rouyn-noranda, QC
Posts: 809
Default

im running the notfred beta for bigadv for 24h now, but running with advmethod for now(need to done 10 with my pass key) will let you know later for bigadv
__________________
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old January 21, 2010, 07:10 PM
geokilla's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto
Posts: 3,615

My System Specs

Default

Use linuxrouter's build for -bigadv folding. Much better and easier to use.
__________________
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old January 22, 2010, 12:52 PM
mr_plow_king's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Nov 2007
Location: St-Hubert, Qc
Posts: 73

My System Specs

Default

Not working for me. Still getting : Folding@home Core Shutdown: FILE_IO_ERROR
Reply With Quote
Reply


Tags
-bigadv , f@h , folding , new client , smp

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't setup SMP client Lamb HardwareCanucks F@H Team 17 December 10, 2009 03:04 PM
SMP client help phil3_66666 HardwareCanucks F@H Team 17 April 24, 2009 09:34 PM
Need help setting up SMP client Alwaysrun HardwareCanucks F@H Team 7 February 8, 2009 06:47 PM
SMP client errored BrainEater HardwareCanucks F@H Team 8 October 9, 2008 05:50 PM
Hlpwith SMP client magictorch HardwareCanucks F@H Team 4 April 7, 2008 07:50 PM