Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > HardwareCanucks F@H Team

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 20, 2009, 06:35 PM
0o0 0o0 is offline
Banned
F@H
 
Join Date: Oct 2009
Location: Toronto ON
Posts: 855

My System Specs

Default GPU client 100% cpu core utilization? hd4200 folding?

Hey guys, 2 question:

I installed the gpu client and sometimes, it uses up 100% of a single core on my phenom 720 3.6ghz. The process is called
Quote:
fahcore_11.exe
Does this mean my cpu is a bottleneck? Right now, cpu utilization is jumping around from 3-7%. What's going on with the client? Also, my gtx260 (1570mhz sp) sings one note through entire wu, but sings in burst-fire during other wu's, am I doing something wrong or does stanford just send out different kinds of wu's? Yea some folding pro out there is going /facepalm after reading my newbie question lol

Second question, my 785g's integrated hd4200 has 40 sp's and 8 of them can fold, a quick google showed that I should be getting around 300ppd and up to 400 if I feel like ocing the tiny chip. Is it possible to get an integrated chip folding? Does anyone have experience with it?

Thanks, happy holidays
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 20, 2009, 06:45 PM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,066

My System Specs

Default

Yes that FahCore_11 is the actual Core process that is being used to do the folding of the selected WU.

As for the Music you are hearing from your card, that is normal too, Stanford puts pauses on some of the more complex WU's , the 1888's in particular in order to save on the Thermals of your cards.

Its perfectly Normal.

Leave your Onboard alone for Folding. I would at least.

ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 20, 2009, 06:51 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

not supposed to take much/at all cpu usage.

the onboard...it may do a hundred or so ppd. but itll lag as crazy.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old December 20, 2009, 07:33 PM
0o0 0o0 is offline
Banned
F@H
 
Join Date: Oct 2009
Location: Toronto ON
Posts: 855

My System Specs

Default

yup it's at 100% again...
so if I get the onboard folding, I've gotta install ati drivers too?
Attached Images
   
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old December 20, 2009, 07:41 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

somethings really not right there. whats ya ppd? and no dont bother with onboard.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old December 20, 2009, 07:50 PM
0o0 0o0 is offline
Banned
F@H
 
Join Date: Oct 2009
Location: Toronto ON
Posts: 855

My System Specs

Default

hmm I was too lazy to install fahmon lol. The 'f@hviewer' for nvidia tells me I'm pumping out "600ns/day" while cpu is at 100%. I did notice something in the fah control panel tho, it's kinda weird... came with the gpu client =\
Attached Images
   
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old December 20, 2009, 08:51 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

put it to slightly highest, bar to the right. all the way.

Download | FahMon
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old December 20, 2009, 11:21 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Sep 2009
Location: Montreal, QC
Posts: 5,415

My System Specs

Default

Follow this guide: GUIDE: ATI Client - Lower CPU % + Raise PPD - [H]ard|Forum

It should solve your issue. Also, don't use the viewer because it will kill your performance.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old December 21, 2009, 04:17 AM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,628

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Zero82z View Post
Follow this guide: GUIDE: ATI Client - Lower CPU % + Raise PPD - [H]ard|Forum

It should solve your issue. Also, don't use the viewer because it will kill your performance.
Why the ATI Client? The OP has a GTX260... but I concur: do not use the viewer. Install either Fahmon or Fahspy.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old December 21, 2009, 10:58 AM
Banned
F@H
 
Join Date: Sep 2009
Location: Montreal, QC
Posts: 5,415

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
Why the ATI Client? The OP has a GTX260... but I concur: do not use the viewer. Install either Fahmon or Fahspy.
Oh dear, I missed that completely. I saw the 100% CPU usage and the HD4200 in the title and I assumed the problem was with an ATI client. My bad.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Folding for noobs... CPU/GPU... Skyllz HardwareCanucks F@H Team 5 September 2, 2009 12:04 PM
CPU usage with GPU client paused... somecanadianguy HardwareCanucks F@H Team 0 July 22, 2009 02:24 PM
Folding on GPU+CPU Jonwall HardwareCanucks F@H Team 2 March 30, 2009 01:40 PM
Balancing my CPU/GPU Folding on the same rig Soultribunal HardwareCanucks F@H Team 5 February 13, 2009 08:27 AM
New Members Folding with Nvidia/Ati Gpu 2 Client/ Some Tips Dashock HardwareCanucks F@H Team 43 January 4, 2009 02:39 PM