Hardware Canucks

Hardware Canucks (http://www.hardwarecanucks.com/forum/)
-   HardwareCanucks F@H Team (http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardwarecanucks-f-h-team/)
-   -   Mixed... Folding? (http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardwarecanucks-f-h-team/25268-mixed-folding.html)

Dr_BenD_over November 6, 2009 06:02 PM

Mixed... Folding?
 
I'm talking really mixed, team green and team red on the same system. Each running client has their own working directory on multi gpu setups(where the cores reside), can you run Ati and Nvidia cards at the same time on an OS that can handle both, or is this just a world of frustration you don't want to venture into. (5850 and a 9800GT)

stoanee November 6, 2009 06:23 PM

Everything I have read seemed to indicate that it was VERY difficult due to the different drivers required. For that reason I sold the 4890 I won here to concentrate on Nvidia gpus.

LCB001 November 7, 2009 10:01 PM

It has been done, but as stoanee said it ain't easy.

Found this thread; Folding Forum • View topic - ATI 4870 & Nvidia 280, toTOW posted that another user reported success in a post from a French language site here; FAH-Addict : Sujet - ATI Radeon + NVIDIA Geforce !!!.

My French isn't good enough to confirm this, YMMV...

Soultribunal November 7, 2009 10:04 PM

Quote:

Originally Posted by Dr_BenD_over (Post 283854)
I'm talking really mixed, team green and team red on the same system. Each running client has their own working directory on multi gpu setups(where the cores reside), can you run Ati and Nvidia cards at the same time on an OS that can handle both, or is this just a world of frustration you don't want to venture into. (5850 and a 9800GT)


Or you could wait until MSI gets their Fusion Board working properly and then that should allow you to mix cards. No idea on the ETA of that however.

ST

_dangtx_ November 7, 2009 10:26 PM

Quote:

Originally Posted by LCB001 (Post 284331)
It has been done, but as stoanee said it ain't easy.

Found this thread; Folding Forum • View topic - ATI 4870 & Nvidia 280, toTOW posted that another user reported success in a post from a French language site here; FAH-Addict : Sujet - ATI Radeon + NVIDIA Geforce !!!.

My French isn't good enough to confirm this, YMMV...


you dont need to know much french lol




"


Depuis ce matin je peux plier avec 2 GPUs un nvidia et un ATI http://fr.fah-addict.net/images/smileys/sourire.gif

ma config :

Carte mère Gigabyte X48 DS4
Processeur E8400 / refroidisseur Xigmatek S1283
4 Go de Mushkin@1066MHz
Boitier Antec P180
Alimentation Antec True Power 650

Sapphire RADEON HD 4870 512 MB sur un slot PCI-Express 16x
Zotac Nvidia Geforce 250 GTS (aka 9800 GTX+) sur l'autre slot

(Pour des raisons d'encombrement la Zotac est sur le slot le plus proche du processeur)

Système Windows 7 RC
Pilotes :
Nom ATI Radeon HD 4800 Series
ID de périphérique Plug-and-Play PCI\VEN_1002&DEV_9440&SUBSYS_E850174B&REV_00\4&2C0 04D25&0&0030
Type de carte ATI display adapter (0x9440), compatible ATI Technologies Inc.
Description de la carte ATI Radeon HD 4800 Series
Mémoire vive sur la carte 512,00 Mo (536 870 912 octets)
Pilotes installés atiumd64.dll,atidxx64.dll,atiumdag,atidxx32,atiumd va,atiumd6a.cap,atitmm64.dll
Version du pilote 8.632.1.2000
Fichier INF oem23.inf (section ati2mtag_R7X)
Plans de couleurs Non disponible
Entrées de table des couleurs 4294967296
Résolution 1680 x 1050 x 59 hertz
Bits/pixel 32
Adresse mémoire 0xD0000000-0xDFFFFFFF
Adresse mémoire 0xE9FF0000-0xE9FFFFFF
Port d’E/S 0x00009F00-0x00009FFF
Canal IRQ IRQ 4294967294
Pilote c:\windows\system32\drivers\atikmdag.sys (8.1.1.921, 5,76 Mo (6 037 504 octets), 18/08/2009 03:48)

Nom NVIDIA GeForce GTS 250
ID de périphérique Plug-and-Play PCI\VEN_10DE&DEV_0615&SUBSYS_510319DA&REV_A2\4&2DC CEF69&0&0008
Type de carte GeForce GTS 250, compatible NVIDIA
Description de la carte NVIDIA GeForce GTS 250
Mémoire vive sur la carte 512,00 Mo (536 870 912 octets)
Pilotes installés nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,n vwgf2um,nvwgf2um
Version du pilote 8.16.11.9107
Fichier INF oem25.inf (section Section003)
Plans de couleurs Non disponible
Entrées de table des couleurs 4294967296
Résolution 1280 x 1024 x 60 hertz
Bits/pixel 32
Adresse mémoire 0xE6000000-0xE6FFFFFF
Adresse mémoire 0xC0000000-0xCFFFFFFF
Adresse mémoire 0xE4000000-0xE7FFFFFF
Port d’E/S 0x00008000-0x00008FFF
Canal IRQ IRQ 16
Port d’E/S 0x000003B0-0x000003BB
Port d’E/S 0x000003C0-0x000003DF
Adresse mémoire 0xA0000-0xBFFFF
Pilote c:\windows\system32\drivers\nvlddmkm.sys (8.16.11.9107, 10,77 Mo (11 293 928 octets), 27/09/2009 16:12)

J'ai utilisé le driver modifié de GenL (Nvidia disables PhysX when ATI card is present) pour pouvoir installer le driver nvidia malgré la présence de la carte ATI.

Je n'ai pas eu de mal pour faire tourner l'accélération PhysX avec la carte ATI en adapteur primaire et la nvidia en PPU, par contre ça a été un peu plus long pour folding@home...

j'ai eu droit au début à des CoreStatus = FFFFFFF6 (-10) mais ça ça venait d'un mauvais fah_core11.exe (on doit avoir des fichiers différents dans les répertoire respectifs des deux clients GPU quand les GPU sont différents j'imagine)

J'ai tenté de faire comme expliqué dans la FAQ avec les options -gpu 0 et -gpu 1 puis en ajoutant des -forcegpu nvidia_g80 mais rien à faire je récoltais systématiquement des messages d'erreurs "CoreStatus = 7A (122)" dans le log.

enfin bref j'ai finalement essayé, en gardant les 2 répertoires de travails distincts, de lancer les 2 clients avec le même id pour le gpu (j'avais remarqué de toute façon que ça ne changeait pas grand chose quand j'essayais des -gpu 2 ou -gpu 3)

et là miracle la nvidia est partie. j'ai attendu un peu pour vérifier qu'elle progressait et après 2% j'ai lancé la radeon elle aussi avec l'id 0 et elle s'est mise à plier aussi.

Je n'ai pas vraiment d'explication sur le fait qu'il faille lancer les 2 clients avec le même paramètre -gpu 0 mais en tout cas ça marche http://fr.fah-addict.net/images/smileys/sourire.gif


"



same id for the gpu..basically if i get what hes saying right, use gpu1 or whatever for both....

LCB001 November 7, 2009 10:53 PM

Quote:

Originally Posted by _dangtx_ (Post 284337)
you dont need to know much french lol



same id for the gpu..basically if i get what hes saying right, use gpu1 or whatever for both....

Yup, got that part, just wasn't sure if I was missing something else in the rest of the post...


All times are GMT -7. The time now is 07:18 AM.