Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > HardwareCanucks F@H Team

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old October 18, 2009, 06:14 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2008
Location: Montreal
Posts: 1,361

My System Specs

Default

My fan is pushing air towards the top of the case and then goes out with my top fan, why ?
Keep in mind the temps I said is overclocked and folding.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old October 18, 2009, 08:50 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

ok. the video card is sucking air from the south bridge chipset area, good there..but the northbridge and associated components may be in a dead spot or close to on. smoke it up and see how it goes.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old October 19, 2009, 04:25 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2008
Location: Montreal
Posts: 1,361

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by _dangtx_ View Post
ok. the video card is sucking air from the south bridge chipset area, good there..but the northbridge and associated components may be in a dead spot or close to on. smoke it up and see how it goes.
Sorry, but what do u mean by "smoke it up" ?
Also, wondering what would describe the southbridge and northbridge area without taking out my manual.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old October 19, 2009, 09:32 AM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

i mean take out the components and introduce some thing to help you see how the air moves. you can use card board boxes for the bigger components.

the heat sinks. they need airflow. lots when under constant stress.
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old October 19, 2009, 05:06 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2008
Location: Montreal
Posts: 1,361

My System Specs

Default

Here is a much older picture of the rig, as you can see there is a fan missing right next to the GPU, but other than that its pretty much the same. A Yate loon being the top exhaust fan and another one as the lower chamber intake fan.
Attached Images
 
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old October 19, 2009, 07:20 PM
Nodscene's Avatar
Allstar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Toronto
Posts: 960
Default

Might want to check your Event Viewer for any clues and let us know if there are any Event ID's. This might point you in the right direction as to whether it's overheating or an issue in VMWare. Different GPU drivers might be worth a shot, would only take a few minutes. I'd also check memory depending on the BSOD error.
__________________

Create something idiot proof and they will make a better idiot.
_____________________________________

Intel Q6600 - Gigabyte EP35-DS4 - OCZ Reaper 4gig PC2-6400 - XFX 8800GT 512Mb Alpha Dog - AuzenTech X-Fi Prelude - Alesis M1Active MK2 - Corsair HX-620 - Silverstone Temjin TJ05B-X - Scythe Katana 2 - WD Raptor 150Gb - Seagate 7200.11 750Gb x2 - Samsung SH-S203N
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old October 19, 2009, 09:06 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

Quote:
Originally Posted by Kilauea View Post
Here is a much older picture of the rig, as you can see there is a fan missing right next to the GPU, but other than that its pretty much the same. A Yate loon being the top exhaust fan and another one as the lower chamber intake fan.

ok. introduce a fan to blow at an angle here :


Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old October 20, 2009, 04:35 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2008
Location: Montreal
Posts: 1,361

My System Specs

Default

I haven't installed the fan yet, but regarding my problem of PPD with all 4 cores. Today, I using the other half of my cores and it seems the PPD they give is less than what I get with the 1st half (Not sure if that is clear).

Basicly, I folded with core 1 and 2 (don't remember which core it is, but let's say its them) and got a better score(nearly twice as good, although the WU is not worth the same, so it can't be a direct comparison) than when I used core 3 and 4(once more, I am not sure if those are the actual numbers).
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old October 20, 2009, 09:01 PM
LCB001's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aylmer QC.
Posts: 1,774

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Kilauea View Post
I haven't installed the fan yet, but regarding my problem of PPD with all 4 cores. Today, I using the other half of my cores and it seems the PPD they give is less than what I get with the 1st half (Not sure if that is clear).

Basicly, I folded with core 1 and 2 (don't remember which core it is, but let's say its them) and got a better score(nearly twice as good, although the WU is not worth the same, so it can't be a direct comparison) than when I used core 3 and 4(once more, I am not sure if those are the actual numbers).
Your gpu is probably using one of the 3-4 core pair, ATi cards are known to use up to a full core unless you tweak the Enviromental Variables.

You would do better usng the new VM 3.0RC as it allows a VM to use all 4 cores which reduces the cpu and memory needed compared to running two VM's. New VM Player 3.0RC - Allows 4 Cores Per VM
__________________
Folding For Team 54196

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CPU folding martin_metal_88 HardwareCanucks F@H Team 7 September 26, 2009 01:33 PM
CPU folding problem Kilauea HardwareCanucks F@H Team 8 September 24, 2009 02:21 PM
8800GT and OnBoard Folding Question Supergrover HardwareCanucks F@H Team 11 September 10, 2009 08:39 PM
CPU Folding DenisS HardwareCanucks F@H Team 29 September 9, 2009 08:35 PM
CPU folding BT! HardwareCanucks F@H Team 9 December 2, 2008 10:20 PM