Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > HardwareCanucks F@H Team

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #51 (permalink)  
Old April 17, 2009, 07:14 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,679

My System Specs

Default

1024Mb per VM.

And follow the guide... it will show you how to configure.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #52 (permalink)  
Old April 17, 2009, 07:51 PM
zlojack's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Posts: 2,057

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by ImmaPC View Post
I got 6GB...that's good for 4 VM's, 1.5 each...not too bad, right?

QUESTION! Should I open up the .vmx file in notepad and change the mem usage, the name, etc. like in the 2nd guide? (Xtreme CPU)
I mainly followed the EVGA guide, but I did the memory thing fromt he 2nd guide.

It's working like a charm. Very easy.
__________________
[SIZE=3]
Reply With Quote
  #53 (permalink)  
Old April 17, 2009, 08:19 PM
geokilla's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto
Posts: 3,635

My System Specs

Default

Is your HT enabled? I heard that Enabling HT can make it fold even faster.

@3.0. You might wanna sticky this. Great folding guides =)
__________________
Reply With Quote
  #54 (permalink)  
Old April 17, 2009, 08:58 PM
ImmaPC's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Nov 2008
Location: Burnaby, B.C.
Posts: 1,027
Default

Yeah, HT totally enabled, *cough* FINALLY *cough* using all 8 cores! 4x2 core sessions means that it's like having 4 dual-core machines, but would it be faster if I had 1x8 core machine or 2x4 core machines? would it be faster?

I got it working again, now it's using the GROCVS core...Dunno about PPD yet because it hasn't been a day, but I will check back if I need any further troubleshooting. I'd like to thank all you guys who helped me out with this...Geo, 3.0, chrisk, and zlojack, major thanks!

ALRIGHTY! UPDATE! I am getting approx. 65 PPH/VM, around 1550 PPD per VM, I'm still not satisfied. I only have the stock cooler, would I be able to OC this to just 3GHZ without it overheating? Would I get a significant boost in PPD then? I know, I gotta get another HSF...waiting for a good sale to come around, I don't wanna pay $70+!
__________________
A10-5800K,
F2A85M-PRO
8GB DDR3-2133 CL9
2x XFX 7870
Adata SX900 256GB
Toshiba 1TB
Galaxy 1000W
Antec One

Last edited by ImmaPC; April 17, 2009 at 09:48 PM.
Reply With Quote
  #55 (permalink)  
Old April 17, 2009, 09:48 PM
Sagath's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Petawawa, ON
Posts: 2,582

My System Specs

Default

Whats the benefit to using (Quad Core Q6600) 2x2 clients vs say...setting it to 4 Cores in the configure, and only running one client?
__________________
Quote:
Originally Posted by Lpfan4ever View Post
AKG shot the hamsters, and then Perineum drove his Mustang with summer tires into the server.
My Disclaimer to any advice or comment I make;
Quote:
Originally Posted by CroSsFiRe2009 View Post
I'm a self certified whizbang repair technician with 20 years of professional bullshit so I don't know what I'm talking about
Reply With Quote
  #56 (permalink)  
Old April 17, 2009, 09:49 PM
zlojack's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Posts: 2,057

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Sagath View Post
Whats the benefit to using (Quad Core Q6600) 2x2 clients vs say...setting it to 4 Cores in the configure, and only running one client?
It won't work

You have to do it the way it is in the guide.
__________________
[SIZE=3]
Reply With Quote
  #57 (permalink)  
Old April 17, 2009, 10:23 PM
zlojack's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Posts: 2,057

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by ImmaPC View Post
Yeah, HT totally enabled, *cough* FINALLY *cough* using all 8 cores! 4x2 core sessions means that it's like having 4 dual-core machines, but would it be faster if I had 1x8 core machine or 2x4 core machines? would it be faster?

I got it working again, now it's using the GROCVS core...Dunno about PPD yet because it hasn't been a day, but I will check back if I need any further troubleshooting. I'd like to thank all you guys who helped me out with this...Geo, 3.0, chrisk, and zlojack, major thanks!

ALRIGHTY! UPDATE! I am getting approx. 65 PPH/VM, around 1550 PPD per VM, I'm still not satisfied. I only have the stock cooler, would I be able to OC this to just 3GHZ without it overheating? Would I get a significant boost in PPD then? I know, I gotta get another HSF...waiting for a good sale to come around, I don't wanna pay $70+!
Mine is at 3GHz right now on the stock cooler. Gets pretty warm but I figure if I fry this chip, it will just give me an excuse to get a D0

Anyway, at 3GHz I'm getting around 1800 PPD on each core
__________________
[SIZE=3]
Reply With Quote
  #58 (permalink)  
Old April 17, 2009, 10:58 PM
ImmaPC's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Nov 2008
Location: Burnaby, B.C.
Posts: 1,027
Default

Ah, wicked. I think I may as well jump into it and then replace the stock cooler if I get nervous. Bleh, but I don't want to pay $360 again for a chip...unless it has warranty...but then again OC'ed i7's might not be covered. Do the VM's or folding apps have any problems with OC'ed CPU's? I was folding once on my Q6600 and it didn't like it, I actually got less PPD on my OC'ed Q6600 than the same one at stock speeds...
__________________
A10-5800K,
F2A85M-PRO
8GB DDR3-2133 CL9
2x XFX 7870
Adata SX900 256GB
Toshiba 1TB
Galaxy 1000W
Antec One
Reply With Quote
  #59 (permalink)  
Old April 17, 2009, 11:13 PM
Sagath's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Petawawa, ON
Posts: 2,582

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by zlojack View Post
Mine is at 3GHz right now on the stock cooler. Gets pretty warm but I figure if I fry this chip, it will just give me an excuse to get a D0

Anyway, at 3.4 I 'm getting around 1800 PPD on each core

Q6600 is giving me ~4500ppd. So about 1100 per core. Not bad compared to the 2700 I was getting before. Sounds about right?
__________________
Quote:
Originally Posted by Lpfan4ever View Post
AKG shot the hamsters, and then Perineum drove his Mustang with summer tires into the server.
My Disclaimer to any advice or comment I make;
Quote:
Originally Posted by CroSsFiRe2009 View Post
I'm a self certified whizbang repair technician with 20 years of professional bullshit so I don't know what I'm talking about
Reply With Quote
  #60 (permalink)  
Old April 18, 2009, 08:13 AM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,679

My System Specs

Default

My i7 folds 2 Vms good for ~2800 ppd. Each. So you definitely have a problem Imma PC.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Linux SMP folding using XP / Vista + VMware sswilson HardwareCanucks F@H Team 100 May 12, 2008 08:28 PM
Some help getting VMWare and SMP up and running zlojack HardwareCanucks F@H Team 54 May 3, 2008 10:40 PM
where'd all my PPD go? Gamashinoch HardwareCanucks F@H Team 15 September 5, 2007 05:03 PM
tech toy guides and faq guides. Il Duce Suggestions & Feedback 0 April 10, 2007 07:08 PM