Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > HardwareCanucks F@H Team

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 22, 2009, 03:55 PM
MVP
F@H
 
Join Date: Feb 2008
Location: Halifax, N.S.
Posts: 498
Default Folding with SMP Client - Nodda Happening

Hi All,

I recently DL'd the SMP (Windows XP/2003/Vista/2008 SMP client console version 6.23 beta for MPICH (32-bit or 64-bit))

I installed it and it appears to have started up but all I get is

3:43:21] Folding@Home Gromacs Core
[23:43:21] Version 1.90 (March 8, 2006)
[23:43:21]
[23:43:21] Preparing to commence simulation
[23:43:21] - Looking at optimizations...
[23:43:21] - Created dyn
[23:43:21] - Files status OK
[23:43:21] - Expanded 239680 -> 1193309 (decompressed 497.8 percent)
[23:43:21] - Starting from initial work packet
[23:43:21]
[23:43:21] Project: 2527 (Run 49, Clone 98, Gen 13)
[23:43:21]
[23:43:21] Assembly optimizations on if available.
[23:43:21] Entering M.D.
[23:43:27] Protein: p2527_Am22-43
[23:43:27]
[23:43:27] Writing local files
[23:43:27] Extra SSE boost OK.
[23:43:27] Writing local files
[23:43:27] Completed 0 out of 2000000 steps (0%)

It has been stuck at 0/2000000 steps for 10 min now. What have I done wrong? As well both of my cores on the E8400 are only at about 50%.

Suggestions
__________________
RIG #1 - Intel E8400 // TRU-X 120 w noctua NF-P12 // GA-X38-DQ6 // GTX285 OC // 8g Ram OCZ Fatal1ty PC8500 // X-Fi Elite Pro sound // z-5500 speakers // OCZ 850w Gamer XTream PSU // WD Raptor 150g // Seagate 1Tb // 2xSeagate 500g ex// Logitec G-15 keyboard // Vista Ultimate 64bit
RIG #2 - AMD64 3500+ // Asus A8N-E // 8800GTS 512 OC // Enermax Liberty SLI 500W Modular PSU // WD Caviar 250g

Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 22, 2009, 04:30 PM
LCB001's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aylmer QC.
Posts: 1,774

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by CasheKicker View Post
Hi All,

I recently DL'd the SMP (Windows XP/2003/Vista/2008 SMP client console version 6.23 beta for MPICH (32-bit or 64-bit))

I installed it and it appears to have started up but all I get is

3:43:21] Folding@Home Gromacs Core
[23:43:21] Version 1.90 (March 8, 2006)
[23:43:21]
[23:43:21] Preparing to commence simulation
[23:43:21] - Looking at optimizations...
[23:43:21] - Created dyn
[23:43:21] - Files status OK
[23:43:21] - Expanded 239680 -> 1193309 (decompressed 497.8 percent)
[23:43:21] - Starting from initial work packet
[23:43:21]
[23:43:21] Project: 2527 (Run 49, Clone 98, Gen 13)
[23:43:21]
[23:43:21] Assembly optimizations on if available.
[23:43:21] Entering M.D.
[23:43:27] Protein: p2527_Am22-43
[23:43:27]
[23:43:27] Writing local files
[23:43:27] Extra SSE boost OK.
[23:43:27] Writing local files
[23:43:27] Completed 0 out of 2000000 steps (0%)

It has been stuck at 0/2000000 steps for 10 min now. What have I done wrong? As well both of my cores on the E8400 are only at about 50%.

Suggestions
Your SMP client has picked up one of the uniproccessor WU's. When you first install they sometimes do this, it's not picking up the -smp flag.

Stop the client
Delete the work folder, queue.dat and unitinfo files and restart.

If it does it again, add the -smp flag to your shortcut and restart. The -smp flag should have been added automatically at config...
__________________
Folding For Team 54196

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 22, 2009, 04:31 PM
MVP
F@H
 
Join Date: Feb 2008
Location: Halifax, N.S.
Posts: 498
Default

OK, well its been running for about 45 min now and it has completed 2% and giving me about 226.34ppd.

Somebody tell me I should be doing better than this... HELP!
__________________
RIG #1 - Intel E8400 // TRU-X 120 w noctua NF-P12 // GA-X38-DQ6 // GTX285 OC // 8g Ram OCZ Fatal1ty PC8500 // X-Fi Elite Pro sound // z-5500 speakers // OCZ 850w Gamer XTream PSU // WD Raptor 150g // Seagate 1Tb // 2xSeagate 500g ex// Logitec G-15 keyboard // Vista Ultimate 64bit
RIG #2 - AMD64 3500+ // Asus A8N-E // 8800GTS 512 OC // Enermax Liberty SLI 500W Modular PSU // WD Caviar 250g

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 22, 2009, 04:34 PM
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Winnipeg,MB
Posts: 54
Default

Cashe.....did you let it run?!?!?!?!?

Not as fast as the GPU's

Time.....you need time too get those extra ppd's

Now let me get back to my video card shopping.


Watch your oc'ing with GPU and SMP running. I'm getting BSOD's
__________________

My Rig

Intel i7 940
Rampage II Extreme MB
Corsair 6GB memory
Seagate 1.5TB HDD, Seagate 500GB HDD
BFG (Geforce GTX 295)
LG Blue Ray + HD Combo Optical Drive
Cooler Master HAF 932 case
Corsair HX1000 power supply
Samsung T260HD 25.5" LCD Monitor, NEC 1860NX 18" LCD Monitors
Cambridge Soundworks 2.1 Speakers
Logitech keyboard and mouse
MS Vista Ultimate 64bit.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old February 22, 2009, 04:40 PM
LCB001's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aylmer QC.
Posts: 1,774

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by CasheKicker View Post
OK, well its been running for about 45 min now and it has completed 2% and giving me about 226.34ppd.

Somebody tell me I should be doing better than this... HELP!
If you get the SMP working correctly you should be doing 1700-2000 ppd. The SMP project #'s are either 2665 or 2653, anything else is a classic client WU and will give you lousy PPD...
__________________
Folding For Team 54196

Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old February 22, 2009, 04:43 PM
geokilla's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto
Posts: 3,624

My System Specs

Default

Are you using the -smp and -mpich/-deino flag? Also you need to install MPICH or DEINO. Whether you use the -mpich or -deino flag depends on which type of client you installed.

Folding@home - WinSMPGuideMPICH

Folding@home - WinSMPGuideDEINO

Also SMP units take longer to complete. My rig takes approximately 15 min to complete 1% of a 1760 point WU, while it takes almost double to complete 1% of a 1920 point WU.
__________________
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old February 22, 2009, 05:10 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,630

My System Specs

Default

My Q6600 (stock) on a 2653 has a tpf of 15:07. Give it time, and do use the SMP client, adding -smp in the additional parameters when you complete the configuration.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old February 22, 2009, 05:18 PM
MVP
F@H
 
Join Date: Feb 2008
Location: Halifax, N.S.
Posts: 498
Default

Ok so now how does one go about reconfigure it if its already installed and running.
__________________
RIG #1 - Intel E8400 // TRU-X 120 w noctua NF-P12 // GA-X38-DQ6 // GTX285 OC // 8g Ram OCZ Fatal1ty PC8500 // X-Fi Elite Pro sound // z-5500 speakers // OCZ 850w Gamer XTream PSU // WD Raptor 150g // Seagate 1Tb // 2xSeagate 500g ex// Logitec G-15 keyboard // Vista Ultimate 64bit
RIG #2 - AMD64 3500+ // Asus A8N-E // 8800GTS 512 OC // Enermax Liberty SLI 500W Modular PSU // WD Caviar 250g

Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old February 22, 2009, 05:27 PM
LCB001's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aylmer QC.
Posts: 1,774

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by CasheKicker View Post
Ok so now how does one go about reconfigure it if its already installed and running.
Stop the client using Ctrl C, delete the work folder, queue.dat and unitinfo files.

Add the -config flag to the shortcut and restart, that will let you change any parameters of your config.

Once it's running again you can go back and delete the -config flag from the shortcut once you are sure it's running properly...
__________________
Folding For Team 54196

Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old February 26, 2009, 05:06 PM
MVP
F@H
 
Join Date: Feb 2008
Location: Halifax, N.S.
Posts: 498
Default

Does everyone use 100% cpu or do they use a lower value?
__________________
RIG #1 - Intel E8400 // TRU-X 120 w noctua NF-P12 // GA-X38-DQ6 // GTX285 OC // 8g Ram OCZ Fatal1ty PC8500 // X-Fi Elite Pro sound // z-5500 speakers // OCZ 850w Gamer XTream PSU // WD Raptor 150g // Seagate 1Tb // 2xSeagate 500g ex// Logitec G-15 keyboard // Vista Ultimate 64bit
RIG #2 - AMD64 3500+ // Asus A8N-E // 8800GTS 512 OC // Enermax Liberty SLI 500W Modular PSU // WD Caviar 250g

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Absolute best Folding GPU for Folding CasheKicker HardwareCanucks F@H Team 21 February 14, 2012 09:54 AM
What F@H client are you using? Silvgearx HardwareCanucks F@H Team 8 February 7, 2009 08:51 AM
New Members Folding with Nvidia/Ati Gpu 2 Client/ Some Tips Dashock HardwareCanucks F@H Team 43 January 4, 2009 02:39 PM
Folding using the Nvidia Client? Heres some Tips Dashock HardwareCanucks F@H Team 90 September 14, 2008 06:28 PM