Hardware Canucks

Hardware Canucks (http://www.hardwarecanucks.com/forum/)
-   HardwareCanucks F@H Team (http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardwarecanucks-f-h-team/)
-   -   Folding with SMP Client - Nodda Happening (http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardwarecanucks-f-h-team/15132-folding-smp-client-nodda-happening.html)

CasheKicker February 22, 2009 03:55 PM

Folding with SMP Client - Nodda Happening
 
Hi All,

I recently DL'd the SMP (Windows XP/2003/Vista/2008 SMP client console version 6.23 beta for MPICH (32-bit or 64-bit))

I installed it and it appears to have started up but all I get is

3:43:21] Folding@Home Gromacs Core
[23:43:21] Version 1.90 (March 8, 2006)
[23:43:21]
[23:43:21] Preparing to commence simulation
[23:43:21] - Looking at optimizations...
[23:43:21] - Created dyn
[23:43:21] - Files status OK
[23:43:21] - Expanded 239680 -> 1193309 (decompressed 497.8 percent)
[23:43:21] - Starting from initial work packet
[23:43:21]
[23:43:21] Project: 2527 (Run 49, Clone 98, Gen 13)
[23:43:21]
[23:43:21] Assembly optimizations on if available.
[23:43:21] Entering M.D.
[23:43:27] Protein: p2527_Am22-43
[23:43:27]
[23:43:27] Writing local files
[23:43:27] Extra SSE boost OK.
[23:43:27] Writing local files
[23:43:27] Completed 0 out of 2000000 steps (0%)

It has been stuck at 0/2000000 steps for 10 min now. What have I done wrong? As well both of my cores on the E8400 are only at about 50%.

Suggestions

LCB001 February 22, 2009 04:30 PM

Quote:

Originally Posted by CasheKicker (Post 154216)
Hi All,

I recently DL'd the SMP (Windows XP/2003/Vista/2008 SMP client console version 6.23 beta for MPICH (32-bit or 64-bit))

I installed it and it appears to have started up but all I get is

3:43:21] Folding@Home Gromacs Core
[23:43:21] Version 1.90 (March 8, 2006)
[23:43:21]
[23:43:21] Preparing to commence simulation
[23:43:21] - Looking at optimizations...
[23:43:21] - Created dyn
[23:43:21] - Files status OK
[23:43:21] - Expanded 239680 -> 1193309 (decompressed 497.8 percent)
[23:43:21] - Starting from initial work packet
[23:43:21]
[23:43:21] Project: 2527 (Run 49, Clone 98, Gen 13)
[23:43:21]
[23:43:21] Assembly optimizations on if available.
[23:43:21] Entering M.D.
[23:43:27] Protein: p2527_Am22-43
[23:43:27]
[23:43:27] Writing local files
[23:43:27] Extra SSE boost OK.
[23:43:27] Writing local files
[23:43:27] Completed 0 out of 2000000 steps (0%)

It has been stuck at 0/2000000 steps for 10 min now. What have I done wrong? As well both of my cores on the E8400 are only at about 50%.

Suggestions

Your SMP client has picked up one of the uniproccessor WU's. When you first install they sometimes do this, it's not picking up the -smp flag.

Stop the client
Delete the work folder, queue.dat and unitinfo files and restart.

If it does it again, add the -smp flag to your shortcut and restart. The -smp flag should have been added automatically at config...

CasheKicker February 22, 2009 04:31 PM

OK, well its been running for about 45 min now and it has completed 2% and giving me about 226.34ppd.

Somebody tell me I should be doing better than this... HELP!

B_A_Hines February 22, 2009 04:34 PM

Cashe.....did you let it run?!?!?!?!?:thumb:

Not as fast as the GPU's:blarg:

Time.....you need time too get those extra ppd's:bananafunky:

Now let me get back to my video card shopping.:punk:


Watch your oc'ing with GPU and SMP running. I'm getting BSOD's

LCB001 February 22, 2009 04:40 PM

Quote:

Originally Posted by CasheKicker (Post 154245)
OK, well its been running for about 45 min now and it has completed 2% and giving me about 226.34ppd.

Somebody tell me I should be doing better than this... HELP!

If you get the SMP working correctly you should be doing 1700-2000 ppd. The SMP project #'s are either 2665 or 2653, anything else is a classic client WU and will give you lousy PPD...

geokilla February 22, 2009 04:43 PM

Are you using the -smp and -mpich/-deino flag? Also you need to install MPICH or DEINO. Whether you use the -mpich or -deino flag depends on which type of client you installed.

Folding@home - WinSMPGuideMPICH

Folding@home - WinSMPGuideDEINO

Also SMP units take longer to complete. My rig takes approximately 15 min to complete 1% of a 1760 point WU, while it takes almost double to complete 1% of a 1920 point WU.

3.0charlie February 22, 2009 05:10 PM

My Q6600 (stock) on a 2653 has a tpf of 15:07. Give it time, and do use the SMP client, adding -smp in the additional parameters when you complete the configuration.

CasheKicker February 22, 2009 05:18 PM

Ok so now how does one go about reconfigure it if its already installed and running.

LCB001 February 22, 2009 05:27 PM

Quote:

Originally Posted by CasheKicker (Post 154271)
Ok so now how does one go about reconfigure it if its already installed and running.

Stop the client using Ctrl C, delete the work folder, queue.dat and unitinfo files.

Add the -config flag to the shortcut and restart, that will let you change any parameters of your config.

Once it's running again you can go back and delete the -config flag from the shortcut once you are sure it's running properly...

CasheKicker February 26, 2009 05:06 PM

Does everyone use 100% cpu or do they use a lower value?


All times are GMT -7. The time now is 03:20 PM.