Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > HardwareCanucks F@H Team

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 17, 2009, 05:28 PM
BrainEater's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Calgary
Posts: 2,509
Default GPU2 folding + 3d screensavers.....

I normally run my 8800GTX and 9800GT (gpu2 systray clients) , 24/7 , with a screensaver on my monitors.I've been using the "3d pipes" one for a while now.....

Today , 3 times in a row , my 9800GT did'nt like that screensaver....BSOD :

--------

0000: 53 79 73 74 65 6d 20 45 System E
0008: 72 72 6f 72 20 20 45 72 rror Er
0010: 72 6f 72 20 63 6f 64 65 ror code
0018: 20 31 30 30 30 30 30 38 1000008
0020: 65 20 20 50 61 72 61 6d e Param
0028: 65 74 65 72 73 20 63 30 eters c0
0030: 30 30 30 30 30 35 2c 20 000005,
0038: 62 66 61 38 63 62 63 39 bfa8cbc9
0040: 2c 20 62 34 64 66 31 61 , b4df1a
0048: 38 38 2c 20 30 30 30 30 88, 0000
0050: 30 30 30 30 0000


----------

The 9800 was running project 5752 , r14,c292,g127........

Interesting error.It seemed to put my second monitor (the 9800 drives it) into a sleep mode or something.......reboot was only fix.

Soo......

There's some sort of issue there.Changing screensavers stopped it.

neat eh ?

__________________
Intel 3930k /rIVe/32 Gb vengeance LP/Nvidia TITAN/760/760/Intel 520's/WD raptors/etc...
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 17, 2009, 05:35 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,627

My System Specs

Default

I taught the screensavers were non-functionnal? I don't use them, I simply close the monitor when I leave.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 17, 2009, 06:01 PM
BrainEater's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Calgary
Posts: 2,509
Default

I'm using 'windows' screensavers.........they've worked fine so far.....

At this point I'm just gonna shut my monitors off too , so no worries...

Interesting error tho........I got no BSOD , the second monitor just went into an unrecoverable standby.....I had to go into event logs to see what happened.
__________________
Intel 3930k /rIVe/32 Gb vengeance LP/Nvidia TITAN/760/760/Intel 520's/WD raptors/etc...
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 17, 2009, 06:04 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,627

My System Specs

Default

FAH error related to the drivers? No BSOD, but couldn't recover...
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old February 17, 2009, 06:14 PM
LCB001's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aylmer QC.
Posts: 1,774

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by BrainEater View Post
I'm using 'windows' screensavers.........they've worked fine so far.....

At this point I'm just gonna shut my monitors off too , so no worries...

Interesting error tho........I got no BSOD , the second monitor just went into an unrecoverable standby.....I had to go into event logs to see what happened.
There have been posts on the F@H forums and other sites about something similiar. It seems when some people use screensavers their rigs downclock to low-power 3d or 2d clocks.
__________________
Folding For Team 54196

Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old February 17, 2009, 08:02 PM
BrainEater's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Calgary
Posts: 2,509
Default

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
FAH error related to the drivers? No BSOD, but couldn't recover...
yea I think you are right.......I'm not current for drivers.

Only this unit on that card exposed the flaw tho.....


__________________
Intel 3930k /rIVe/32 Gb vengeance LP/Nvidia TITAN/760/760/Intel 520's/WD raptors/etc...
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old February 18, 2009, 06:39 PM
BrainEater's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Calgary
Posts: 2,509
Default

The plot thickens.

It's not the screensaver.it's 'standby' mode.

It doesnt matter if it's a screensaver , or auto standby , or me powering off the monitor , folding is causing the monitor to go into an unrecoverable standby.

Gonna hafta shutoff folding on that card till I figger it out.

I am going to try switching the monitor/card combo in question to an analog cable.

Any other ideas ?
__________________
Intel 3930k /rIVe/32 Gb vengeance LP/Nvidia TITAN/760/760/Intel 520's/WD raptors/etc...
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old February 18, 2009, 06:49 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,470

My System Specs

Default

I don't have any ideas related to the standby mode (don't have that issue with either Nvidia or ATI), but I do have an observation WRT running 3d screensavers while folding.....

Might not make a huge difference, but I'd suspect that a 3d screensaver would be using up some precious GPU processing power. :)
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old February 19, 2009, 07:05 AM
BrainEater's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Calgary
Posts: 2,509
Default

Aha !!

It's not folding doing it either.

Something's gone screwy.Either the monitor or the card.I came down to see it in it's unrecoverable standby again this morning, and nothing was running on it.

/me starts digging through the manuals....

__________________
Intel 3930k /rIVe/32 Gb vengeance LP/Nvidia TITAN/760/760/Intel 520's/WD raptors/etc...
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old February 19, 2009, 08:57 AM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,627

My System Specs

Default

Power saving feature, shutting down the monitor?
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Absolute best Folding GPU for Folding CasheKicker HardwareCanucks F@H Team 21 February 14, 2012 09:54 AM
Folding Through A VPN?? Soultribunal HardwareCanucks F@H Team 12 December 23, 2008 12:07 PM
CPU folding BT! HardwareCanucks F@H Team 9 December 2, 2008 10:20 PM
A Not So Small Issue With GPU2 Client SKYMTL HardwareCanucks F@H Team 14 September 7, 2008 09:32 AM
GTX 280 Now Folding for HCF SKYMTL HardwareCanucks F@H Team 26 June 17, 2008 01:23 PM