Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > HardwareCanucks F@H Team

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #641 (permalink)  
Old December 28, 2009, 07:40 AM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,679

My System Specs

Default

once you completed a WU, it will show here: Hardware Canucks Forum - Team Summary - EXTREME Overclocking Folding @ Home Stats

Once you completed a WU, you can ask for it here: Folding tag requests
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #642 (permalink)  
Old December 28, 2009, 10:10 AM
chrisk's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Jul 2008
Location: GTA, Ontario
Posts: 7,410

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by 0o0 View Post
I've noticed that my gpu sings through entire 353 WU's but sings in burst fire with other WU's, is there a bottleneck somewhere? I recall someone telling me it's giving the gpu a break or something, but can't remember exactly where... if it is trying to give my gpu a break, is there a way to make it plow right through without a break?
You eventually won't even hear the 'coil whine.' It is called 'Folder's Ear'
__________________
Fold for team #54196
Reply With Quote
  #643 (permalink)  
Old December 28, 2009, 10:21 AM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,603

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by chriskwarren View Post
You eventually won't even hear the 'coil whine.' It is called 'Folder's Ear'
What now, all i hear is background fans running
Reply With Quote
  #644 (permalink)  
Old December 28, 2009, 06:53 PM
Rookie
F@H
 
Join Date: Dec 2009
Location: Calgary, Canada
Posts: 32

My System Specs

Default

So I decided to take the folding plunge and put some PCs to use...

E8500(ES) @ 4.275GHz
E7500 @ 3.5 GHz
E6600 - stock

I have a question for those more experienced in folding than I am. I tried running the CPU client as well as the GPU client on my main machine and noticed some interesting numbers. With just the GPU client running it uses 50% CPU and 100% GPU but if I fire up the CPU client at the same time, the GPU client drops down to ~ 35% CPU usage and ~ 85% GPU usage. Is this normal? and are these clients (CPU & GPU) designed to run on the same machine or separate machines? I was assuming that the GPU client would exclusively use GPU and not CPU to do the work.
__________________
E8500(es) @ 4.275GHz - Rampage Extreme - 2x XFX 4770 - 2X2GB Corsair Dominator 12800 - 2X500GB

Reply With Quote
  #645 (permalink)  
Old December 28, 2009, 07:13 PM
LCB001's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aylmer QC.
Posts: 1,774

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by switch33 View Post
So I decided to take the folding plunge and put some PCs to use...

E8500(ES) @ 4.275GHz
E7500 @ 3.5 GHz
E6600 - stock

I have a question for those more experienced in folding than I am. I tried running the CPU client as well as the GPU client on my main machine and noticed some interesting numbers. With just the GPU client running it uses 50% CPU and 100% GPU but if I fire up the CPU client at the same time, the GPU client drops down to ~ 35% CPU usage and ~ 85% GPU usage. Is this normal? and are these clients (CPU & GPU) designed to run on the same machine or separate machines? I was assuming that the GPU client would exclusively use GPU and not CPU to do the work.
The cpu and gpu clients work well together they just need to be set up right.

Make sure to set the priority to idle when configuring the cpu client,
Make sure to set the priority for the gpu client one step higher, either low (console) or slightly higher (systray) depending on which you dl'ed.

An Ati gpu will use up to an entire cpu core if you don't set the enviromental variables, I've never used ati but check this thread at the Folding forums Folding Forum • View topic - Environmental Variables for the developing drivers

Which cpu client you are using will also effect things, if you have more questions start a thread and someone will be glad to help.

Welcome to the Team...
__________________
Folding For Team 54196

Reply With Quote
  #646 (permalink)  
Old December 28, 2009, 08:58 PM
Rookie
F@H
 
Join Date: Dec 2009
Location: Calgary, Canada
Posts: 32

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by LCB001 View Post
The cpu and gpu clients work well together they just need to be set up right.

Make sure to set the priority to idle when configuring the cpu client,
Make sure to set the priority for the gpu client one step higher, either low (console) or slightly higher (systray) depending on which you dl'ed.

An Ati gpu will use up to an entire cpu core if you don't set the enviromental variables, I've never used ati but check this thread at the Folding forums Folding Forum • View topic - Environmental Variables for the developing drivers

Which cpu client you are using will also effect things, if you have more questions start a thread and someone will be glad to help.

Welcome to the Team...

Thanks for the infos, the environmental variables helped a lot.
__________________
E8500(es) @ 4.275GHz - Rampage Extreme - 2x XFX 4770 - 2X2GB Corsair Dominator 12800 - 2X500GB

Reply With Quote
  #647 (permalink)  
Old January 1, 2010, 03:02 PM
BrainEater's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Calgary
Posts: 2,529
Default

Heh......

I'd like to welcome one of our new members :

Buck_nasty !

Folding@Home Statistics

__________________
Intel 3930k /rIVe/32 Gb vengeance LP/Nvidia TITAN/760/760/Intel 520's/WD raptors/etc...
Reply With Quote
  #648 (permalink)  
Old January 10, 2010, 03:35 PM
Rookie
F@H
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 28
Default

Hello everyone. Take it easy on me because I am a newbee and I will stick my hubby on you if you don't! My name is Connie and I am BWM (Brad's) wife, fellow Ph.D, and very soon to be fellow folder. Work on it progresses slowly because we, as senior engineers, take a lot of work home with us on most days. Brad is also largely disabled to it takes us longer to get things done. See you again when my first work unit completed certificate comes in.

Connie.
Reply With Quote
  #649 (permalink)  
Old January 10, 2010, 03:50 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,679

My System Specs

Default

I'm anxiously waiting to see that 1st WU folded Connie. Welcome to the Team.
John
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #650 (permalink)  
Old January 10, 2010, 04:45 PM
badatcards's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia ont
Posts: 858

My System Specs

Default

Welcome to the team DR.CSM (Connie). I think you will find everyone's friendly here. Make yourself at home.
__________________
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Folding @ Home F.A.Q. Supergrover HardwareCanucks F@H Team 229 May 15, 2010 09:24 PM
E8400 + Folding = OMG... 3.0charlie HardwareCanucks F@H Team 40 March 2, 2009 08:23 AM
Newbie GPU Folding Shredder HardwareCanucks F@H Team 11 February 24, 2008 10:55 PM
< 3 weeks for HCF folding team to hit the top 500!!! pscout HardwareCanucks F@H Team 24 October 11, 2007 10:32 PM
Two folding machines Amon HardwareCanucks F@H Team 16 September 14, 2007 05:05 AM