Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > HardwareCanucks F@H Team

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #3321 (permalink)  
Old September 30, 2010, 08:24 AM
Top Prospect
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 57
Default

I have no Idea what you guys are talking about, should I be concerned. I am new to folding and run a GTX 470 and have not noticed any problems. What is this about 450's being able to pump out the same PPDS as my 470? How is this possible.
Reply With Quote
  #3322 (permalink)  
Old September 30, 2010, 08:28 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,535

My System Specs

Default

Are you using the -advmethods switch for your GPU3 client?

For "normal" GPU3 work units, PPD seems to be around 9K+ PPD for the GTS450, and 12 - 13K+ PPD on a 460. When the -advmethods switch is used, the WUs seem to be much more concerned with the CPU clockspeed and the 450 starts putting out numbers similar to a 460.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #3323 (permalink)  
Old September 30, 2010, 08:44 AM
Top Prospect
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 57
Default

Oh DEAR, to be honest I have no Idea what you are talkign about. I use the Folding@home 6.30r2 client for my GTX470 as well as the HFM.net to monitor my status. I get 15,225 PPD's

Hmmm I get the impression you guys might be referring to an issue when using both CPU and GPU, if that is the case then I ought to mention I have never used my CPU for folding as I was under the impression that the gpu is more efficient than my weak 4.0ghz PII X4.

Edit: SO -advmethods is a flag you added to the client that distributes more efficient work units hence the higher points. I was reading at OCN that they stopped distributing -advmethods for the 4xx

So far all I have ever gotten is Project 10632 which I am told is crappy for points.

Last edited by Nightingale; September 30, 2010 at 09:35 AM.
Reply With Quote
  #3324 (permalink)  
Old October 1, 2010, 05:20 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,535

My System Specs

Default

Here's a bizarre one for you folks..... my GTS450 only runs @ 29% usage unless I've got realtemp open, at which time it bumps up to the proper 99%. This is repeatable as each time I close realtemp down it drops back down to 29%..........

I'm using MSI Afterburner and the latest Beta drivers.....

Any ideas? I'm probably going to start by installing the drivers off of the manufacturer's disk and then upgrade back to the most recent beta from that.... Maybe there's some kind of registry entry that the initial disk will set.



Quote:
Edit: SO -advmethods is a flag you added to the client that distributes more efficient work units hence the higher points. I was reading at OCN that they stopped distributing -advmethods for the 4xx

So far all I have ever gotten is Project 10632 which I am told is crappy for points.
More -advmethods WUs were released yesterday.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #3325 (permalink)  
Old October 1, 2010, 05:31 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

uber weird. if it works with realtemp open? dont fixit lol
Reply With Quote
  #3326 (permalink)  
Old October 1, 2010, 05:38 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 7,980

My System Specs

Default

Does the GTS450 work with the latest WQHL's? I have had a lot of problems w/ the newer beta drivers.
Reply With Quote
  #3327 (permalink)  
Old October 1, 2010, 05:45 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,535

My System Specs

Default

AFAIK the betas were written specifically for the 450s. The betas are what shows up when you go through the normal "download a driver" process for the GTS450.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #3328 (permalink)  
Old October 1, 2010, 05:55 PM
chrisk's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Jul 2008
Location: GTA, Ontario
Posts: 7,403

My System Specs

Default

Interesting...the card behaves differently when observed? Maybe Stanford sent you some WUs working on the Uncertainty Principle, where unobserved particles behave differently than observed ones??? ;p

Yeah...prolly drivers? Do a clean re-install?
__________________
Fold for team #54196
Reply With Quote
  #3329 (permalink)  
Old October 1, 2010, 05:59 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2010
Location: Markham
Posts: 1,569

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by lowfat View Post
Does the GTS450 work with the latest WQHL's? I have had a lot of problems w/ the newer beta drivers.
The CD drivers that come with the 450's are 259.XX WHQL's IIRC.

Quote:
Originally Posted by chriskwarren View Post
Interesting...the card behaves differently when observed? Maybe Stanford sent you some WUs working on the Uncertainty Principle, where unobserved particles behave differently than observed ones??? ;p

Yeah...prolly drivers? Do a clean re-install?
My temp sensors go haywire when I have Realtemp observing GPU temps, random 400c spikes. They didn't happen before the beta drivers so I'd assume it's the drivers.
__________________
Reply With Quote
  #3330 (permalink)  
Old October 2, 2010, 05:58 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,535

My System Specs

Default

Yeah, I haven't re-installed the drivers, and I'm unclear now if I had just used the drivers that came with the disk, or if I had used the beta ones from the nvidia website when it was installed on my main rig. (Unfortunately I've taken to installing from the web rather than downloading / installing so I don't have a record of what drivers were installed. I'm rethinking that policy now.... ;) ).

I'll probably uninstall the beta drivers and then use what came on the disk.

Update:

Used the drivers on the disk (259.15) with the same results.... the only thing I haven't tried so far is to install the ASUS utility software.... maybe there's a registry hook that comes along with smart doctor or something like that.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP

Last edited by sswilson; October 2, 2010 at 06:43 AM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes