Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Gaming

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 29, 2013, 12:34 PM
Allstar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Edmonton
Posts: 645

My System Specs

Default BF4 UNPLAYABLE FRAME SKIP

Hey. I had a great frame rate on ultra @ 1080p in the beta but now no matter what settings I use it's completely unplayable.

Anyone have any ideas? I'm pretty pissed off that this game ran infinitely better as a beta than a real release.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 29, 2013, 12:37 PM
Birk's Avatar
Allstar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Lethbridge, AB
Posts: 606

My System Specs

Default

what gear are you using and did you get the updated drivers?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 29, 2013, 12:39 PM
FtGF's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hamilton
Posts: 410

My System Specs

Default

Read the BF4 forums. Many people are having the same problem. They just have to keep patching this sucker up!
__________________
Fight the Good Fight


Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 29, 2013, 12:39 PM
Allstar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Edmonton
Posts: 645

My System Specs

Default

rig is in the sig with the beta drivers. trifire 6950 unlocked with a fx 8150.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 29, 2013, 12:42 PM
Allstar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Edmonton
Posts: 645

My System Specs

Default

13,000 posts.......... there's no way I can find anything in the tech help forum

EDIT: Searched microstutter as I would call it that (changing detail doesn't stop this kind of stuttering), and I found that there's so many people with the same problem running i7 rigs with huge video cards. They blame mantle (even though it's not turned on )


So i guess I should hurry up and wait. Gotta be a simple driver, or patch issue.

EDIT 2: Only seeing this on processors with more than 4 cores so far hmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Last edited by Masteroderus; October 29, 2013 at 12:48 PM.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old October 29, 2013, 12:47 PM
Allstar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Edmonton
Posts: 645

My System Specs

Default

OK now i'm reading that I gotta turn hyper threading off....

...but I don't run hyper threading, but it is completely maxing out all 8 cores.

I shall invent my own solution

I shall try and only let bf4 have access to 4 cores via the task manager.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old October 29, 2013, 12:56 PM
trodas's Avatar
MVP
 
Join Date: Feb 2008
Location: Czech republic
Posts: 352

My System Specs

Default

With everything innovative, the first steps are near disasterous.
I did not expect anything else with Mantle, when it come to play... but sooner or latter we get there :)

Could not you just play the beta?
__________________
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
...just keep folding, just keep folding... :) my config
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old October 29, 2013, 01:20 PM
Allstar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Edmonton
Posts: 645

My System Specs

Default

I wish I could just play the beta but they cut me off weeks ago!

There was a missing directx file that I installed, and it still crashed so i'm off to double check I got the correct drivers.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old October 29, 2013, 01:22 PM
Allstar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Edmonton
Posts: 645

My System Specs

Default

AhA! I thought I was using the right driver...... BUT THERE WAS A BETA RELEASED LAST NIGHT!! DERP!

Thanks for the help guys~! HWC rules
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old October 29, 2013, 01:33 PM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,585

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by trodas View Post
With everything innovative, the first steps are near disasterous.
I did not expect anything else with Mantle, when it come to play... but sooner or latter we get there :)

Could not you just play the beta?
You are aware that the Mantle patch is not coming out until December anyways?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bad frame rate and running hot. Josappy Troubleshooting 2 September 19, 2012 09:38 AM
Videos loose sync and skip supaflyx3 Troubleshooting 5 February 19, 2012 01:28 PM
tv image out of frame. mrbmello Display Units 6 October 17, 2010 07:50 PM
What kind of frame rates can I expect on WoW andynerd Gaming 11 May 29, 2009 07:08 PM
Windows 8 Time Frame Caldezar O/S's, Drivers & General Software 21 September 8, 2008 07:45 PM