Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Gaming

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old April 12, 2013, 02:37 PM
MVP
 
Join Date: Oct 2012
Location: North East Alberta
Posts: 441

My System Specs

Default Steamed about STEAM

Started this install two hours ago.

I know I don't have a fast internet, that's why I buy my games on DVD - but even then I have to install via Steam. I am going to have to read the fine print on games in the future to see that they do not use STEAM. This is crazy.



__________________
________________________________

FKD
Fort Kent, Alberta

2012 - A10 Rig
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old April 12, 2013, 02:53 PM
IRQ Conflict's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2009
Location: Drayton Valley, AB
Posts: 1,456

My System Specs

Default

Yup. DD is evil but four hours really isn't that bad. What concerns me much, much more about it is the fact you can actually lose your game(s). I have decades old games I have no fear of not being able to play...ever.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old April 12, 2013, 03:29 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: May 2011
Location: Calgary
Posts: 1,262

My System Specs

Default

better to do that stuff before bed heh... then you wake up in the mern shes ready to go!
__________________
__________________________________________________ __________
"Lesson's cost money... good ones costs lots" -Tony Beets (gold rush)
__________________________________________________ __________
Mah Rig now
Mah Rig before
My stuff for sale.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old April 12, 2013, 03:51 PM
muse108dc's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Jun 2008
Location: Vancouver North
Posts: 1,610
Default

Just start it and forget about it thats my advice. I'm blessed with a fast internet connection so rarely wait longer than an hour.

Bioshock Infinite did take quite a while to instal from disk for me though, I dont think that thats steams fault I just think the data is compressed that much on disks these days.

And @ IRQ Conflict. I dont have that fear at all, infact I play more games from 10 years ago because I have steam and dont have to worry at all about 5 or 6 cds getting scratched or lost.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old April 12, 2013, 03:55 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,853
Default

no different then EA took 3 days to load bf3
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old April 12, 2013, 04:28 PM
MVP
 
Join Date: Oct 2012
Location: North East Alberta
Posts: 441

My System Specs

Default

Two hours later, and its gone from 4 hours and 7 minutes left to go, to 4 hours and 11 minutes left. Oh bother.

As for never losing a game. I loaded Avatar through steam - and now I can't find the disk, and the game is not on my Steam account either, so I must have done something wrong. Not too worried about it, played the game a little while before deciding it really wasn't my thing. Can't get into these F.P.S. style games. Racing and Flying is more my thing.

Thinking of looking into that Tank game, ... or should a person with a 2.5 - 4.5 Mbps internet connection not even think about such a thing.
__________________
________________________________

FKD
Fort Kent, Alberta

2012 - A10 Rig
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old April 12, 2013, 11:02 PM
MVP
 
Join Date: Oct 2012
Location: North East Alberta
Posts: 441

My System Specs

Default

Well it's midnight and I'm going to bed - started this at about 2:00 this afternoon - and Steam tells me that it only has seven minutes left - so it should be done sometime in the next hour. This game better be worth it.
__________________
________________________________

FKD
Fort Kent, Alberta

2012 - A10 Rig
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old April 12, 2013, 11:59 PM
dustin1706's Avatar
Allstar
 
Join Date: May 2010
Location: Alberta
Posts: 625

My System Specs

Default

That's the price you pay for living in Rural Alberta. Too bad CCI wireless doesn't have coverage in your area. I get 7Mbps unlimited.

I always try to DL at night if possible. If I forget, or if during the day I think "I should DL that later" I have wake on lan enabled and I can turn on my PC from anywhere with my phone and use teamviewer to start a download.
__________________
Rig1 in "My System Specs"
Rig2: Q6600, P5DN-D, GTX650, 4GB HyperX, LG BD drive, TT armor case, ek supreme HF, 655 pump, XP
Dell XPS17 - i7 2820QM, 8GB ram, 1920x1080, BluRay, GT555m 3GB, 240gb Neutron GTX, 640GB Seagate, Win7 64
Server - i5 3450, Asus P8Z77-I Deluxe, 4GB DDR3, LSI MegaRAID 9240-8I, OCZ Vertex 4 120GB, 2x SG Barracuda 3TB(RAID1), 2x WD green 2TB(RAID1), Fractal Design Array R2, WHS 2011
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old April 13, 2013, 08:12 AM
MVP
 
Join Date: Oct 2012
Location: North East Alberta
Posts: 441

My System Specs

Default

Got it, and it works! Now to learn to drive.
__________________
________________________________

FKD
Fort Kent, Alberta

2012 - A10 Rig
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old April 13, 2013, 08:36 AM
LegendMask's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2012
Location: Montreal
Posts: 106

My System Specs

Default

one thing I cant stand, slow internet. Thank god I'm blessed with Videotron here in Quebec

If you live in Quebec, Videotron is the way to go for your ISP.

__________________
Earth is Full, GO Home!!

eBay: kalsharabi - HeatWare: LegendMask - HWC: LegendMask
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Steam Help Please NyteOwl Gaming 38 October 21, 2012 10:40 PM
Steam steam steam... Arinoth O/S's, Drivers & General Software 22 August 25, 2011 03:37 PM
MMORPGers via Steam? Jack Rabbit Gaming 2 January 10, 2010 04:07 AM
About Steam Kilauea Gaming 3 August 9, 2009 10:09 PM