Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Gaming

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 29, 2013, 07:52 AM
Top Prospect
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 100
Default UT2004 firewall conflict with VirtualBox

Hey all,

Last night I was gifted UT2004 on steam and when I tried to join game to see the server browser, it said attention firewall bla bla game is not authorized. I double checked the game was allowed in Windows Firewall and it was. Took me a while to figure this out but I read something about virtual box. I uninstalled vb and the game then worked. I need VB installed so im not sure what exactly is conflicting. Any ideas?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 29, 2013, 10:47 AM
wirerogue's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: May 2012
Posts: 139

My System Specs

Default

not sure why UT2004 would conflict with Virtual box.

is it just having Vbox installed that causes the conflict, or is it when you have a VM running?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 29, 2013, 10:47 AM
Top Prospect
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 100
Default

Just having it installed creates a firewall conflict.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 29, 2013, 10:58 AM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,592
Default

Its not so much a firewall conflict. VB installs and setups up as a NAT which is giving you the grief. Do you need the networking VB? If so then try setting it up in bridged mode.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old March 29, 2013, 11:04 AM
Top Prospect
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 100
Default

all I use VB for is testing and trying out different OS. Not really sure how to set up in bridge.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old March 29, 2013, 11:40 AM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,348

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by biggyk View Post
Just having it installed creates a firewall conflict.
well I am not sure of that because vb should make its own network all together at least on any Microsoft operating system that I have used.

Last edited by Shadowmeph; March 29, 2013 at 11:50 AM.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old March 29, 2013, 11:49 AM
Top Prospect
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 100
Default

Ya I'm lost myself. I can have vb installed but I have turn off windows firewall to play it.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old March 29, 2013, 11:50 AM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,348

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by biggyk View Post
Ya I'm lost myself. I can have vb installed but I have turn off windows firewall to play it.
these are all of the prots that need to be opened for UT2004 7777-7788, 27900, 42292 both tcp and udp
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old March 29, 2013, 02:37 PM
Top Prospect
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 100
Default

Tried that already no luck :(

I dont think its the router, something in windows firewall tied to vb is causing it.

Last edited by biggyk; March 29, 2013 at 06:53 PM.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old March 29, 2013, 09:15 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ottawa, ON
Posts: 1,226

My System Specs

Default

I haven't heard it messing up server browser but I know VirtualBox's networking functions does mess up the LAN game feature of UT2004 and Borderlands (1). I'm thinking the game panics when it tries to scan the Virtualbox network, but I haven't had a chance to play with VirtualBox + LAN games in a while.
Did you try disabling (or not installing) the network adapters that VirtualBox creates? (e.g. VirtualBox Host-Only Ethernet Adapter.)
__________________
"The computer programmer says they should drive the car around the block and see if the tire fixes itself." [src]
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IP Conflict ChuckleBrother Networking 8 April 22, 2010 06:29 PM
Sun VirtualBox PuB_Evo O/S's, Drivers & General Software 8 December 27, 2009 06:37 PM
x3 terran conflict CTA Gaming 8 October 23, 2009 01:24 AM
Will these conflict? perfecto RAM 1 December 1, 2008 03:05 PM
Which firewall you use??? ebdoradz O/S's, Drivers & General Software 28 January 6, 2008 09:03 AM