Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Gaming

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 26, 2013, 07:29 AM
headsh0t's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Winnipeg, MB
Posts: 2,568

My System Specs

Default ARMA 3

The Arma 3 alpha is releasing on March 5th. Same day as Simcity release. It's available to anyone, but you have to buy into it. You get the full game on release though and it is a discounted price. I'm pretty stoked!

Arma 3 | Official Website


Here's some vids of some ingame footage so far:

Arma 3 - 'E3 2012 Sneak Preview' Trailer - YouTube

ARMA 3 GamesCom Presentation - YouTube

Arma 3 - 'Lighting Showcase' Trailer - YouTube



These are the recommended requirements:
Quote:
OS: Windows Vista SP2 / Windows 7 SP1
PROCESSOR: Intel Core i5-2300 / AMD Phenom II X4 940
GRAPHICS: Nvidia GeForce GTS 560 / AMD Radeon HD 7750
GPU MEMORY: 1 GB
DirectX®: 11
RAM: 4 GB
HARD DRIVE: 25 GB free space
HARD DRIVE (ALPHA): 20 GB free space
AUDIO: DirectX® compatible soundcard
OTHER: Internet connection and free Steam account to activate

Last edited by headsh0t; February 26, 2013 at 07:35 AM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 26, 2013, 09:07 AM
Hooded's Avatar
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bowmanville,Ontario
Posts: 169

My System Specs

Default

Did they simplify the UI any?
Main reason I never enjoyed the game. Too Many different buttons to carry out actions.
__________________
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 26, 2013, 09:21 AM
headsh0t's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Winnipeg, MB
Posts: 2,568

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Hooded View Post
Did they simplify the UI any?
Main reason I never enjoyed the game. Too Many different buttons to carry out actions.
I don't know I cant play it yet :P But yes, that was one of their goals is to streamline the interface while retaining all previous functions and adding new ones. At one time I wouldve agreed with you about ARMA2 but being used to it now theres really not a ton of controls you need to know. Also keep in mind this is a MilSim, not CoD or BF
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 26, 2013, 10:13 AM
supaflyx3's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Chilliwack BC
Posts: 2,537

My System Specs

Default

Damn I don't get paid until after the alpha is released. Is there any speculation or annoucement on how long the alpha is?
__________________
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old March 2, 2013, 08:07 AM
sourthings's Avatar
Rookie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 27
Default

Thanks for this thread. I love ARMA 2 and didn't realize a preorder will get you in the Alpha for the third one.

In for a preorder!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old March 2, 2013, 06:09 PM
PerryC's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Burton, NB
Posts: 737

My System Specs

Default

I'm don't even meet the minimum specs, so not even going to worry about getting it.
__________________
The oath to serve your country did not include a contract for normal luxury, and comforts enjoyed within our society. On the contrary it implies hardships, loyalty and devotion to duty, regardless of rank
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old March 4, 2013, 04:07 PM
headsh0t's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Winnipeg, MB
Posts: 2,568

My System Specs

Default

New videos incoming:

Arma 3 Alpha World Premiere 'Possibilities' Video - YouTube

Dslyecxi's Arma 3 Movement & Shooting Tutorial - YouTube

Dslyecxi's Arma 3 Gear & Weapons Customization Overview - YouTube

Last edited by headsh0t; March 4, 2013 at 06:05 PM.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old March 5, 2013, 05:37 AM
headsh0t's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Winnipeg, MB
Posts: 2,568

My System Specs

Default

Arma 3 Alpha on Steam

It's out.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old March 5, 2013, 11:13 PM
headsh0t's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Winnipeg, MB
Posts: 2,568

My System Specs

Default

404Wasteland 1.0 For Arma3 (Buggy Edition) - News And Announcements - 404Games Community

The Wasteland mod has already shown up for Arma 3 Alpha after being out for 1 day. Maps from Arma 2 can also be imported and used for Arma 3. This is how game should be released theses days
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old March 7, 2013, 11:05 AM
headsh0t's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Winnipeg, MB
Posts: 2,568

My System Specs

Default

Arma 3 - Community Guide: Introduction - YouTube

Is no one else playing this? Cause this is really one of the best PC game launches I've ever seen. Stop complaining about Simcity and pick this up. Modding in an ALPHA?! That is unheard of. Play whenever you want Alpha, setup your own server Alpha, import almost anything from the previous game Alpha, get 3 invites for your friends Alpha, get a full game for half price Alpha. Srsly, why no one pay attention to this
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DayZ (Arma II Mod) enaberif Gaming 101 September 19, 2013 02:05 PM
HwC ArmA 2 Coop Deeival Gaming 1 February 17, 2013 10:36 AM
ARMA II Operation Arrowhead? btecanada Gaming 15 August 13, 2010 02:28 PM
ARMA 2 shayan288 Gaming 0 January 24, 2009 02:01 PM