Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Gaming

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old January 14, 2013, 08:03 PM
sakage.shinga's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 215

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by IRQ Conflict View Post
Reinstall the game.
Haha I have, twice already. I think I'll just reformat the whole rig.
__________________
Photography/Gaming build: i7-4770K, NH-D14, Z87 Sabertooth, 16GB Ripjaws X, GTX 780 OC DirectCU II 3GB, M500 480GB, Caviar Black 2TB, Dual Red 4TBx2 (RAID 1), XFX Pro 850W 80+ Gold, Graphite Series 600T SE White
HTPC build: i5-750, Hyper 212+, P7P55D Pro, 8GB Ripjaws X, R6970 DirectCU II 2GB, Caviar Black 640GB/2TB, Caviar Green 3TB, Seagate Barracuda 3TB, Strider Plus 750W, CM 690 II Advanced
Mobile Media: Asus Transformer Infinity 32GB w/ keyboard dock
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old January 14, 2013, 09:12 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,851
Default

this game online when has the hicup or off line
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old January 15, 2013, 02:47 AM
Allstar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 694

My System Specs

Default

Yeah,i don't know it but if it's an online game,may be lag of course...
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old January 16, 2013, 06:52 AM
Bao Bao is offline
Top Prospect
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 193
Default

I've had similar problems while playing Black OPS 2.

I was under the impression that it affected i7's and AMD "8" core systems more. Windows 7 sometimes goes stupid and rapidly parks and unparks your cpu cores.

This might not be what you're experiencing, but googling a CPU unparking utility did the trick for me.

There might be other ways around this like, disabling any power saving features and stuff for your CPU/system. But I just ran the software instead to keep it simple :D
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old January 16, 2013, 09:09 AM
Allstar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 694

My System Specs

Default

IDK how is the AMD control panel,but make sure to disable the AA options. Control by game, i know that makes bugs in a lot of games.
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old January 16, 2013, 09:24 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,851
Default

sakage.shinga

update lan driver for Asus P7P55D Pro
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old January 16, 2013, 05:04 PM
sakage.shinga's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 215

My System Specs

Default

Thanks for all the replies! Will report back on whether it is a LAN issue or not.
__________________
Photography/Gaming build: i7-4770K, NH-D14, Z87 Sabertooth, 16GB Ripjaws X, GTX 780 OC DirectCU II 3GB, M500 480GB, Caviar Black 2TB, Dual Red 4TBx2 (RAID 1), XFX Pro 850W 80+ Gold, Graphite Series 600T SE White
HTPC build: i5-750, Hyper 212+, P7P55D Pro, 8GB Ripjaws X, R6970 DirectCU II 2GB, Caviar Black 640GB/2TB, Caviar Green 3TB, Seagate Barracuda 3TB, Strider Plus 750W, CM 690 II Advanced
Mobile Media: Asus Transformer Infinity 32GB w/ keyboard dock
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old January 16, 2013, 07:18 PM
sakage.shinga's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 215

My System Specs

Default

Well unfortunately that didn't solve my problem. I'm just going to reformat the system and go from there. I suspect that this is a holdover problem from back a few months ago when I had faulty ram that resulted in several system errors (e.g. random crashes, BSODs). I've replaced the ram but never did a full reformat (though the crashes went away completely). Perhaps it's time to do so and start fresh.

Thanks!
__________________
Photography/Gaming build: i7-4770K, NH-D14, Z87 Sabertooth, 16GB Ripjaws X, GTX 780 OC DirectCU II 3GB, M500 480GB, Caviar Black 2TB, Dual Red 4TBx2 (RAID 1), XFX Pro 850W 80+ Gold, Graphite Series 600T SE White
HTPC build: i5-750, Hyper 212+, P7P55D Pro, 8GB Ripjaws X, R6970 DirectCU II 2GB, Caviar Black 640GB/2TB, Caviar Green 3TB, Seagate Barracuda 3TB, Strider Plus 750W, CM 690 II Advanced
Mobile Media: Asus Transformer Infinity 32GB w/ keyboard dock
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old January 16, 2013, 08:53 PM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,048

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by sakage.shinga View Post
Well unfortunately that didn't solve my problem. I'm just going to reformat the system and go from there. I suspect that this is a holdover problem from back a few months ago when I had faulty ram that resulted in several system errors (e.g. random crashes, BSODs). I've replaced the ram but never did a full reformat (though the crashes went away completely). Perhaps it's time to do so and start fresh.

Thanks!
Entirely possible that the crashes corrupted something. Format might be best,

-ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old January 17, 2013, 09:41 AM
ShinraCorp's Avatar
MVP
 
Join Date: Dec 2012
Location: Quebec City
Posts: 352

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by KaptCrunch View Post
this game online when has the hicup or off line
Dragon Age: Origins doesn't have multiplayer at all, the only "online" thing about it is connecting it to your Bioware account, but that's far from what's causing hic cups.

I remember the audio for most of my games go out of sync with the video during cut scenes, turns out it was just a faulty driver.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone encountered one of these? NyteOwl Video Cards 5 April 8, 2012 09:00 PM
Could a hardware problem cause a driver problem? LaughingCrow Troubleshooting 4 January 19, 2012 10:46 AM
Steam connection problem (Problem Fixed) great_big_abyss Gaming 3 January 10, 2012 04:37 PM
Hard drive problem or Windows 7 Problem?! aeminence New Builds 4 October 13, 2011 06:46 AM
could this be a game problem or a video driver problem? Shadowmeph Troubleshooting 4 December 17, 2010 06:01 AM