Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Gaming

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old June 22, 2012, 09:39 AM
MVP
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 427

My System Specs

Default Quick help PLZ-If I had to switch back to win7 32-bit...

^^ for work related reasons, would that affect my games like BF3, BC2, skyrim, F12011, deus ex HR, metro2033, AvP

I'm using win7 64-bit with 2x2GB DDR3 1600, would win7 32-bit mean I would only be able to use 3GB ??????

And I'm using a M4 128GB sata3 SSD and a 640GB sata3 HDD for storage, I'm also considering a dual OS installation, leaving win7 64-bit, and also installing win XP 32-bit for work related program/interface to run right.
__________________
i7 2700k - 7950 3GB crossfire - 4GB 1866 CL8 - 1600p

Last edited by TedShackley; June 22, 2012 at 09:58 AM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old June 22, 2012, 10:00 AM
dandelioneater's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2010
Location: Kelowna, BC
Posts: 1,114

My System Specs

Default

I'm pretty sure that the 32-bit OS will be able to address 4GB of ram . If you already only use 4, then I don't think you will have issues.
how much RAM Win 7 32-bit can recognize? - Microsoft Answers
__________________
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old June 22, 2012, 02:11 PM
ipaine's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2008
Location: Edmonton, AB
Posts: 2,058

My System Specs

Default

Just wondering but why not just use the XP mode in windows 7? Just a thought.

Download Windows XP Mode
__________________
"Nothing sucks more than that moment during an argument when you realize you're wrong."


Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old June 22, 2012, 02:32 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,605
Default

xp mode is just a virtual machine so he might as well install vbox but depending on the requirements might be easier to setup a dual boot system witj an oldet drive.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old June 22, 2012, 10:50 PM
MVP
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 427

My System Specs

Default

thanks, nevermind though I as reading old info, doesn't matter 32bit or 64bit

but if I had too, as long as the games work fine it wouldn't matter much any
__________________
i7 2700k - 7950 3GB crossfire - 4GB 1866 CL8 - 1600p
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old June 23, 2012, 09:16 AM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,367

My System Specs

Default

I was was about to ask why you would witch back to win7x32, because I don't remember having any problems running games or software that is windows based in windows7x64.
I know that when Windows XP was out that there where driver issues for Windows xp x 64 which sometimes could be fixed by using vista x64 drivers
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
need a kvm switch rob123 Peripherals 4 June 22, 2012 04:25 AM
How switch HDD to SSD Kilauea Mobile Computing 17 June 10, 2011 02:09 PM
Is it time to switch back? Chromey Video Cards 8 December 9, 2010 12:00 PM
dual 5870 toxic cards, back to back overheating. dinmaster Video Cards 10 November 4, 2010 07:24 AM
My Switch Mod kcksteve Networking 0 September 24, 2007 04:25 PM