Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Gaming

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #81 (permalink)  
Old January 2, 2014, 07:40 PM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,066

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Spblue View Post
The problem with an iron man impossible game, is that without time units and the one-action-per-turn rule, the random factor is too high to compensate for. Even with the most perfect play, with the best strategy possible, it's almost certain that you'll lose the game anwyay due to a few bad rolls.

With the old X-COM, you could play very conservatively and win most missions, even if you limited yourself to iron man. Sure, there were unavoidable losses, but with perfect strategy you'd eventually overcome.

The best game I had on impossible iron man (I was up to heavy plasma) ended with a single freak accident : my assault got close to a Chrysalis and missed both shots at point blank (98% chance). Lost the whole team and I never could recover with all rookies at that stage of the game.

I still think that time units would have made the game a lot better, and it would have had as much or more success if they had kept it that way.
Yes and no.
You see one of the cool things the new DLC adds is a chance to do some random rolls for special abilities.
I have a support character with Halo - Targeting, +2 Pistol Damage, and all cover counts as full. She's a regular Dirty Harry with her plasma pistol. And she can shoot twice so long as she doesn't move, combined with Rapid fire (So 2 shots, twice). Amazing little things.

And, you shouldn't have one Mod squad and one batch of rookies. You always need to cycle in other troops to get them training too. Check out some of the guides out there, there is always a way.

-ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #82 (permalink)  
Old January 26, 2014, 10:20 AM
misterlarry's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: The Woodlands, Texas
Posts: 1,356

My System Specs

Default

Howdy everyone! I'm still playing Enemy Within pretty regular.
__________________
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 - Intel i5 2550K @ 3.4 GHz - Corsair H80 CPU Cooler- 4x4 GB G.Skill Ares DDR3 1600 - EVGA GTX560 Ti
1x120 GB Mushkin Chronos Enhanced SSD - 1x500 GB Seagate Hybrid Momentus - 2x500 GB Seagate Barracuda 7200.11 - Pioneer DVR-212D - Antec P182 - Corsair TX650 - 22" Hanns-G - Windows 7 Pro 64 SP1



The world is your oyster. Shuck away my friend, shuck away!
Reply With Quote
  #83 (permalink)  
Old January 26, 2014, 11:17 AM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,643

My System Specs

Default

I've discovered that game about 2 weeks ago.

Where are my evenings? Damn. Good. Game.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #84 (permalink)  
Old January 26, 2014, 11:51 AM
Allstar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Vancouver, BC
Posts: 718
Default

I just fired up the game for the first time last night! Is Enemy Within a separate game or weaved into the original? I got an option box when loading the game so I just picked Enemy Unknown first.
Reply With Quote
  #85 (permalink)  
Old January 27, 2014, 03:57 AM
misterlarry's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: The Woodlands, Texas
Posts: 1,356

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by moocow View Post
I just fired up the game for the first time last night! Is Enemy Within a separate game or weaved into the original? I got an option box when loading the game so I just picked Enemy Unknown first.
I believe that on PC it is DLC and on consoles it is a stand alone game (includes Enemy Unknown).

__________________
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 - Intel i5 2550K @ 3.4 GHz - Corsair H80 CPU Cooler- 4x4 GB G.Skill Ares DDR3 1600 - EVGA GTX560 Ti
1x120 GB Mushkin Chronos Enhanced SSD - 1x500 GB Seagate Hybrid Momentus - 2x500 GB Seagate Barracuda 7200.11 - Pioneer DVR-212D - Antec P182 - Corsair TX650 - 22" Hanns-G - Windows 7 Pro 64 SP1



The world is your oyster. Shuck away my friend, shuck away!
Reply With Quote
  #86 (permalink)  
Old January 27, 2014, 05:12 AM
IRQ Conflict's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2009
Location: Drayton Valley, AB
Posts: 1,566

My System Specs

Default

I found that after I upgraded everything did all the objectives etc it got pretty boring really fast. /Shrug
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
unknown crash or reboot CTA Troubleshooting 2 June 15, 2011 07:59 PM
hp mini 110 unknown usb device lanken123 Mobile Computing 0 March 21, 2010 09:33 AM
Unknown slowdowns Kilauea Troubleshooting 4 January 2, 2010 08:55 PM
Can you take over your enemy's structures in C&C Red Alert 3? If so how? Gameplaywarrior Gaming 3 December 2, 2008 10:12 AM
Neoseeker on Enemy Territory: Quake Wars beta performance Supergrover Press Releases & Tech News 0 August 28, 2007 05:58 PM