Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Gaming

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 17, 2011, 01:05 PM
great_big_abyss's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Winnipeg
Posts: 2,210

My System Specs

Default How do i completely remove Skyrim from my computer?

Okay,

Long story short. I installed a 'borrowed' copy of Skyrim to see if I would like the first few bits of the game, before plonking down $60. That didn't work. So I went out and purchased a hard copy of the game.

I installed skyrim via the CD Rom. It brings up the first option screen, determines my graphics settings (Very High), and then I hit PLAY. It runs the first demo screen, loads for a few seconds, and then crashes to my desktop. I've tried starting it on the lower settings, to no avail.

I then went to my programs in explorer, and removed Skyrim. it actually removes the game via steam, but leaves the game in the Steam library. I then reinstalled it via Steam (downloading the game in the process) and reinstalled, hoping for it to work this time. Alas, same problem as before.

So, I'm assuming that by somehow installing my 'borrowed' copy of skyrim before installing the legit one, I've somehow corrupted the legit files.

How can i completely erase Skyrim from my computer and start over?
__________________



HTPC: Z77A-G45; 3770K; Coolermaster GeminII; 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz; MSI R7-260X; 2x 128GB Crucial M4 SSD; 1TB WD Green, 2x 2TB WD Green; PC P&C 750W PS; Fractal Design Node 605;
Son's Rig: M5A97; 1055T; CNPS20LQ; 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz; ASUS GTX650Ti Boost; 80GB Intel 520 SSD; 320GB WD Black HDD; SPI 700W; Bitfenix Shinobi;
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 17, 2011, 02:36 PM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,456

My System Specs

Default

you need to go into your C:\Users\( whichevernameyou use)appdata folder and delete the game from there in my case it is C:\Users\Administrator\AppData\Local.
But if you did a normal uninstall the reg key is probably still there so uninstall the game like normal then use ccleaner to dio a registry clean it should get rid of that.
oh and also did you update the game after you installed it?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 17, 2011, 02:38 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,588
Default

game update + drivers up to date?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 17, 2011, 02:51 PM
great_big_abyss's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Winnipeg
Posts: 2,210

My System Specs

Default

Yup, steam did it automatically
__________________



HTPC: Z77A-G45; 3770K; Coolermaster GeminII; 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz; MSI R7-260X; 2x 128GB Crucial M4 SSD; 1TB WD Green, 2x 2TB WD Green; PC P&C 750W PS; Fractal Design Node 605;
Son's Rig: M5A97; 1055T; CNPS20LQ; 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz; ASUS GTX650Ti Boost; 80GB Intel 520 SSD; 320GB WD Black HDD; SPI 700W; Bitfenix Shinobi;
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old November 17, 2011, 02:52 PM
great_big_abyss's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Winnipeg
Posts: 2,210

My System Specs

Default

although i might try to update my cc drivers. I think the last time I did it was for BF3
__________________



HTPC: Z77A-G45; 3770K; Coolermaster GeminII; 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz; MSI R7-260X; 2x 128GB Crucial M4 SSD; 1TB WD Green, 2x 2TB WD Green; PC P&C 750W PS; Fractal Design Node 605;
Son's Rig: M5A97; 1055T; CNPS20LQ; 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz; ASUS GTX650Ti Boost; 80GB Intel 520 SSD; 320GB WD Black HDD; SPI 700W; Bitfenix Shinobi;
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old November 17, 2011, 03:08 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,970
Default

now you know the power of not using windows RESTORE before installing warez
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old November 17, 2011, 03:43 PM
MVP
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 445

My System Specs

Default

I am using Cat 11.10 drivers and for my Phenom II 955, M5A99X EVO motherboard, and Radeon 6870, these drivers have worked very well for BF3, RO2 as well as Skyrim, I have not tried 11.11 as there was no real boost stated in the release notes for it.

But it is good idea to have updated drivers for everything if you can, also after the game is installed tell steam to check for missing/corrupted files, defrag the game through steam and such, as well you could try CC cleaner as there may be something amiss in registry. Is there any crash message that it gives you or anything along that line???

I would try sending a help message to steam, they may be able to tell you what is going on?
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old November 17, 2011, 07:13 PM
geokilla's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto
Posts: 3,635

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by KaptCrunch View Post
now you know the power of not using windows RESTORE before installing warez
Windows Restore usually made things worse for me.... not better..
__________________
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old November 17, 2011, 07:29 PM
AkG's Avatar
AkG AkG is offline
Hardware Canucks Reviewer
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,396
Default

Quote:
Originally Posted by KaptCrunch View Post
now you know the power of not using Acronis True Image before installing warez
There fixed that for ya.

Acronis TI (ab)solves many sins.

__________________
"If you ever start taking things too seriously, just remember that we are talking monkeys on an organic spaceship flying through the universe." -JR

“if your opponent has a conscience, then follow Gandhi. But if you enemy has no conscience, like Hitler, then follow Bonhoeffer.” - Dr. MLK jr
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old November 17, 2011, 07:29 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,970
Default

Quote:
Originally Posted by geokilla View Post
Windows Restore usually made things worse for me.... not better..
you didn't do enough restore points to get back what had after updates since first restore point done

note when making a restore point is your taking a snap shot of data on HDD , TIME DATE at that moment
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Elder Scrolls V: Skyrim lowfat Gaming 635 April 12, 2014 10:04 PM
bf3, diablo 3 and skyrim build h3ad73 New Builds 13 October 27, 2011 11:12 AM
[WTB] emt for skyrim kyle_L Buy/Sell & Trade 0 October 21, 2011 11:42 PM
How Do You Remove Caked On Dust From Computer Components? mlauzon Troubleshooting 24 March 15, 2011 09:46 AM
Safely Remove Hardware Can Remove EVERYTHING geokilla O/S's, Drivers & General Software 29 August 4, 2010 12:25 PM