Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Gaming

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #71 (permalink)  
Old November 1, 2007, 01:22 PM
Patriote's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Montreal
Posts: 1,167
Default

Guys with 8800GTXs\Ultras are trying to run the game all maxed out with very High settings and high res. Thats why they get 20-30FPS. Drop the quality and res and you can manage a good 60FPS... More than playable and enjoyable. Now, when next gen card gets out, you will be able to play it on Very high with 60FPS. (Hopefully)

If you have a rather low-end GPU, just play the game with low settings... It's not because a game requires high end stuff to play it all maxed out that you have to buy all that stuff... Other mid range cards will cut it but with less eye candy.
__________________
• - Asus P8Z68-V PRO
• - Intel I5 2500k @ 4.5Ghz (for now)
• - Asus Geforce 580GTX DirectCUII Fermi
• - 16GB Corsair Vengeance Low Profile
• - Ultra X3 1000 Watt
• - Asus Xonar DX 7.1 \ Klipsch Promedia 2.1 THX
• - Corsair Vengeance 1300 Gaming Headset
• - Crucial M4 SSD 128GB \ WD Caviar Black 1TB
• - CoolerMaster 690II Advanced
• - Dell UltraSharp 24''
• - Noctua NH-D14
Reply With Quote
  #72 (permalink)  
Old November 1, 2007, 01:24 PM
Cptn Vortex's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Vancouver
Posts: 3,755
Default

Has anyone tried this with Dual GTX's yet? I may think of getting a second card...
__________________
The Vortex H20

Coolermaster ATCS 840 w Window panel
MSI Z77A-GD65
Intel i7 3770K @ 4.6GHZ 1.28v
Galaxy GTX 680 @ 1241MHZ
8GB Mushkin Blackline 1600MHZ 9-9-9-24 1.5v
Asus Xonar Essence STX
OCZ Z-Series GOLD 850W
2 x 128GB Corsair Force GT SATA3 SSD RAID0 :)
Acheiva Shimian Q270 Lite 2560x1440

Benq W500 Pojector.

Watercooling:
EK Supreme HF, EK FC GTX 680 Block, MCR320+Gelid Silent 12 Push/Pull, DD Pump, EK Multioption 100ml Res, EK Coolstream XT 220 RAD Gelid Wings Push/Pull.
Reply With Quote
  #73 (permalink)  
Old November 1, 2007, 01:31 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,679
Default

8800 GT overclocked and overclocked CPU getting 20fps on "High" with 8x AA @ 1280x1024
Reply With Quote
  #74 (permalink)  
Old November 1, 2007, 02:55 PM
r00tman's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 108
Default

Quote:
Originally Posted by Patriote View Post
Guys with 8800GTXs\Ultras are trying to run the game all maxed out with very High settings and high res. Thats why they get 20-30FPS. Drop the quality and res and you can manage a good 60FPS... More than playable and enjoyable. Now, when next gen card gets out, you will be able to play it on Very high with 60FPS. (Hopefully)
In other words, you are suggesting that those who wish to play the game the way it's meant to be played should wait to spend another $600 on a video card with no announced release date? My friend, I ask you: What is the point???

Correct me if I'm wrong, but doesn't NVidia's "The way it's meant to be played" campaign suggests that each game branding its logo be played at its full capacity using NVidia's hardware in order to unleash stunning graphics and gameplay?

Quote:
What is TWIMTBP?
  • The Ultimate "Install and Play" Experience: With NVIDIA® hardware powering your PC, you can unleash stunning cinematic graphics and lifelike characters at blazing speeds. So, look for the "NVIDIA®: The way it's meant to be played" seal on games and PC hardware for the ultimate "install-and-play" experience.
  • The Hottest Games Developed and Optimized on NVIDIA: The performance, compatibility, and reliability of NVIDIA GPUs make them the platform of choice for PC gamers worldwide. That's why today's hottest games are developed on NVIDIA, to be played on NVIDIA.
  • The Choice of PC Gamers Worldwide: PC gamers worldwide choose NVIDIA GPUs to power their gameplay; shouldn't you?
It was the same issue with FarCry...too complex for the current hardware at that time. I played the game at low settings...didn't enjoy the visuals, but I finished the damn thing. Now, three years later I now have the hardware to run it at MAX settings, but I'm not going to play it now - it's too late, next in line please.
__________________
[Workstation]
HERCULES: Intel Core 2 Quad Q6600 | EVGA 680i SLI | 4GB Patriot EP | 2 x 150GB WD Raptor, RAID 0 | EVGA GeForce 8800 Ultra | ATi TV Wonder Elite.
[Laptop]
PAN: IBM Thinkpad T42 | Pentium M @ 1.77 GHz | 1GB DDR-333 | 40GB HDD | DVD-/+RW | ATi Radeon 7500.
[Server]
ZEUS: Dell Optiplex G150 | Intel PIII 1 GHz | 512GB SDRAM | 500GB HDD.
Reply With Quote
  #75 (permalink)  
Old November 1, 2007, 03:04 PM
magictorch's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2007
Location: Annapolis Valley, NS
Posts: 1,838

My System Specs

Default The trouble is

The thing is you only play a game once for the first time.
It would be nice to play the game to its potential but...
It still looks like nothing I have ever seen on high in XP (no AA)and never dips below 28fps on my system in the demo. I maybe easily pleased though!
I am worried about ASSASINS creed though.
__________________
White Night:: i7920 (4ghz), Rampage III extreme (A1), Mushkin XP 1600 (9,9,9,24),SLI480., white MM horizon.
CPU: Feser 220 int.|Apogee GTZ|S.Res.rev2| MCP655.

GPU: PA120.3|S.Res.rev2|2x EK FC blocks| MCP655.
Reply With Quote
  #76 (permalink)  
Old November 1, 2007, 03:25 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,679
Default

Quote:
Originally Posted by magictorch View Post
The thing is you only play a game once for the first time.
It would be nice to play the game to its potential but...
It still looks like nothing I have ever seen on high in XP (no AA)and never dips below 28fps on my system in the demo. I maybe easily pleased though!
I am worried about ASSASINS creed though.
Thats true but look at how many people have never played Farcry or started it and stopped due their hardware at the time not able to play it.

I myself have started playing Farcry but never finished it due to the hardware I had but now I am going to finish it off and get ready for FC2 :D
Reply With Quote
  #77 (permalink)  
Old November 1, 2007, 04:00 PM
magictorch's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2007
Location: Annapolis Valley, NS
Posts: 1,838

My System Specs

Default yes

Im going to download the free FARCRY this WE

I just hope the Crysis GAME isnt more demanding than the demo...
Otherwise I will have to wait another year and this will have taken the edge off of what was supposed to be a great game.
I'm not sure doing another "FARCRY ie releasing a game that is very difficult to play on current systems" is really in Cryteks best interests. Perhaps they dont care about PCgamers anymore.
__________________
White Night:: i7920 (4ghz), Rampage III extreme (A1), Mushkin XP 1600 (9,9,9,24),SLI480., white MM horizon.
CPU: Feser 220 int.|Apogee GTZ|S.Res.rev2| MCP655.

GPU: PA120.3|S.Res.rev2|2x EK FC blocks| MCP655.

Last edited by magictorch; November 1, 2007 at 07:27 PM. Reason: extra
Reply With Quote
  #78 (permalink)  
Old November 1, 2007, 06:35 PM
belgolas's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: St. Thomas, Ontario
Posts: 3,954

My System Specs

Default

Farcry 2 is in the making and comes out early next year. One of the coolest additions is that there is burnable vegetation. The first ever in a game that burns according to the weather and realistically. It is now in Africa so no more island repeated story. Plus it has a 50km square open level.
__________________

Sponsor a child!
Fight poverty.

Qoute by Perineum
"ID10T. I just BETCHA he's got 9 toolbars on his web browser right now."
Reply With Quote
  #79 (permalink)  
Old November 3, 2007, 05:52 PM
belgolas's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: St. Thomas, Ontario
Posts: 3,954

My System Specs

Default

Has anybody else noticed all the weapons and vehicles you can put in like a helo, tanks, boats, etc. The rocket luancher is sweat!
__________________

Sponsor a child!
Fight poverty.

Qoute by Perineum
"ID10T. I just BETCHA he's got 9 toolbars on his web browser right now."
Reply With Quote
  #80 (permalink)  
Old November 3, 2007, 06:18 PM
magictorch's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2007
Location: Annapolis Valley, NS
Posts: 1,838

My System Specs

Default In the demo?

Please expand?
__________________
White Night:: i7920 (4ghz), Rampage III extreme (A1), Mushkin XP 1600 (9,9,9,24),SLI480., white MM horizon.
CPU: Feser 220 int.|Apogee GTZ|S.Res.rev2| MCP655.

GPU: PA120.3|S.Res.rev2|2x EK FC blocks| MCP655.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Supreme Commander Demo chibi_man Gaming 6 December 7, 2007 03:18 PM
How to enable Crossfire in Crysis Demo! Killswitch Gaming 3 November 16, 2007 07:58 PM
NFS Prostreet Demo Theblackmages Gaming 36 November 6, 2007 01:23 PM
Two worlds Demo? sswilson Gaming 6 September 12, 2007 08:45 PM
Crysis Demo cdn_Madrach Gaming 5 August 28, 2007 06:42 PM