Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Gaming

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 2, 2008, 11:10 AM
MVP
 
Join Date: Sep 2008
Location: toronto
Posts: 375
Default Far Cry 2 PROBLEM!

Hi guys, I have a problem with Far Cry 2.
I installed it and then i tried to run it, it gave me the "its recommended you run SP1" and "You need to update your video card drivers" message. i clicked okay, it ran anyway played it, it was fine, little laggy but no biggie.
Then i updated my gpu drivers and i ran it, it was less laggy (woot) but at some parts of the game there are random black rectangles flashing.
Its not my monitor and it doesnt happen in any of my other games (prostreet, crysis warhead etc. ) I ran the game in a windowed mode just to test my monitor....and now i cant get it into full screen lol.
__________________
CPU:E8400 @ 3.8GHZ -->Zalman 9700NT HSF
GPU:XFX 5870 1GB
HDD:150GB Raptor,WD500GB,WD1TB BLACK
MOBO:Asus Striker 2 Formula
RAM:OCZ HPC REAPER 4GB 1066mhz pc2-8500 (5-5-5-15)@2.2v
PSU:CORSAIR 750W
CASE:Silvertstone TJ07
SOUND:Auzentech X-Fi Prelude
Keyboard:Logitech G15 V2
Mouse:Razer DeathAdder
Case Cooling:2x92mm exhaust,2x120mm exhaust, 2x120mm Ultra Kaze(3000RPM)intake.
Running:Win7 64-bit Ultimate
F@H PPD:46957

Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 2, 2008, 11:43 AM
"Quote This..."
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hell
Posts: 3,832
Default

Get the beta drivers with the far cry hotfix.
GeForce Release 180

Those are for xp. the vista are there too.

May not fix you though as lots of people are reporting problems with sli and FC2.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 2, 2008, 05:01 PM
MVP
 
Join Date: Sep 2008
Location: toronto
Posts: 375
Default

like i said, the problem happened after i updated the drivers.
__________________
CPU:E8400 @ 3.8GHZ -->Zalman 9700NT HSF
GPU:XFX 5870 1GB
HDD:150GB Raptor,WD500GB,WD1TB BLACK
MOBO:Asus Striker 2 Formula
RAM:OCZ HPC REAPER 4GB 1066mhz pc2-8500 (5-5-5-15)@2.2v
PSU:CORSAIR 750W
CASE:Silvertstone TJ07
SOUND:Auzentech X-Fi Prelude
Keyboard:Logitech G15 V2
Mouse:Razer DeathAdder
Case Cooling:2x92mm exhaust,2x120mm exhaust, 2x120mm Ultra Kaze(3000RPM)intake.
Running:Win7 64-bit Ultimate
F@H PPD:46957

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 2, 2008, 05:45 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: AB
Posts: 1,212
Default

press Alt enter, but use the left hand alt key, for some reason the right hand alt key does something else.
__________________

vista 64 on these rigs
Q9450 @ 3.5Ghz | E8400 @ 4.2Ghz
8gb Muskin Redline. | 2gb Kingston Hyperx
________________________________|_________________ ______________
EVGA 780i FTW ----\--||___||--/---- EVGA 780i SLI
Antec TP Quatro 1000W \ :==^==: / Antec TP Quatro 850W.
Nvidia 9800 GX2 X 2 SLI \|--o--|/ Nvidia 8800 GTS X 2 SLI
1X 500GB Western Digital. \_____/ 3X 150GB WD RAPTOR RAID-0
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old November 3, 2008, 01:42 AM
DK2 DK2 is offline
Allstar
F@H
 
Join Date: Apr 2008
Location: GTA
Posts: 821
Default

Quote:
Originally Posted by Cadence View Post
like i said, the problem happened after i updated the drivers.
Hmmm, thats odd, I was getting the same black rectangles (only at night while driving thou)
and updating the drivers to at least 178 fixed it.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old November 3, 2008, 06:21 AM
Eagle Eye's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2007
Location: Kleinburg, ON
Posts: 2,069

My System Specs

Default

I played FarCry2 for about 8hrs straight with my GTX280 and forceware 178.24 with no problems or crashes. I am not suprised to see problems arising with SLI its the main reason why I switched back to a single GPU setup after performance problems in Crysis warhead, I was shocked to see how much better it performed with just 1.

EE

Last edited by Eagle Eye; November 3, 2008 at 07:20 AM.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old November 3, 2008, 09:09 AM
"Quote This..."
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hell
Posts: 3,832
Default

I tried fc2 with 2 4850's in xfire and the screen kept flashing bright, with the FC2 hotfix drivers. Many more people reported the same thing.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old November 6, 2008, 09:32 PM
MVP
 
Join Date: Sep 2008
Location: toronto
Posts: 375
Default

okay, so i've tried the 178.24, 180.42, and 180.43 (beta) all those drivers for FC2, none of them fixed the stupid black rectangles!
__________________
CPU:E8400 @ 3.8GHZ -->Zalman 9700NT HSF
GPU:XFX 5870 1GB
HDD:150GB Raptor,WD500GB,WD1TB BLACK
MOBO:Asus Striker 2 Formula
RAM:OCZ HPC REAPER 4GB 1066mhz pc2-8500 (5-5-5-15)@2.2v
PSU:CORSAIR 750W
CASE:Silvertstone TJ07
SOUND:Auzentech X-Fi Prelude
Keyboard:Logitech G15 V2
Mouse:Razer DeathAdder
Case Cooling:2x92mm exhaust,2x120mm exhaust, 2x120mm Ultra Kaze(3000RPM)intake.
Running:Win7 64-bit Ultimate
F@H PPD:46957

Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old November 6, 2008, 11:47 PM
"Quote This..."
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hell
Posts: 3,832
Default

disable sli and test it.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old December 2, 2008, 11:45 AM
MVP
 
Join Date: Sep 2008
Location: toronto
Posts: 375
Default

...hmm will my 8800 gts still be able to handle it on single?
__________________
CPU:E8400 @ 3.8GHZ -->Zalman 9700NT HSF
GPU:XFX 5870 1GB
HDD:150GB Raptor,WD500GB,WD1TB BLACK
MOBO:Asus Striker 2 Formula
RAM:OCZ HPC REAPER 4GB 1066mhz pc2-8500 (5-5-5-15)@2.2v
PSU:CORSAIR 750W
CASE:Silvertstone TJ07
SOUND:Auzentech X-Fi Prelude
Keyboard:Logitech G15 V2
Mouse:Razer DeathAdder
Case Cooling:2x92mm exhaust,2x120mm exhaust, 2x120mm Ultra Kaze(3000RPM)intake.
Running:Win7 64-bit Ultimate
F@H PPD:46957

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes