Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Display Units

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old July 28, 2013, 11:14 AM
Alpine's Avatar
Allstar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Boucherville / South shore of MTL
Posts: 870

My System Specs

Default Did you see that!!? 50'' 4K TV for 999$

Take a look here:

TCL | Meet the new face in LED and LCD HDTVs - Color Your World
__________________
Main system
|I7 3930K|Asus P9X79 WS|Evga GTX 690 Signature|Samsung 256G Pro|Corsair H100|Dominator Platinium 16GB 2133Mhz|
Corsair AX1200|Corsair 540 AIR|Corsair SP2500|Corsair Vengeance 2000|
Server system
|I7 3820|Asus P9X79|12G G.Skill 1600Mhz|Noctua NH-D14|Corsair Force 3 120GB|LSI megaRAID 9261 8|RAID5 5X 3TB|Corsair AX650|Fractal Design Arc Midi|

Twitch
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old July 28, 2013, 11:18 AM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,607

My System Specs

Default

That's definitely interesting
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old July 28, 2013, 11:54 AM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,114

My System Specs

Default

AFAIK HDMI can only do 4k @ 30Hz at the moment. They need to implement a better solution asap.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old July 28, 2013, 11:56 AM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,607

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by lowfat View Post
AFAIK HDMI can only do 4k @ 30Hz at the moment. They need to implement a better solution asap.
I've been able to play on a few 4Ks @ 30Hz, nothing in the sorts of gaming, but seems to have no issues doing HD media playback.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old July 28, 2013, 12:23 PM
supaflyx3's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Chilliwack BC
Posts: 2,557

My System Specs

Default

Yep only 30Hz, ASUS has been using HDMI in parallel for their demo displays to achieve 60Hz.
__________________
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old July 28, 2013, 12:35 PM
FreeKnight's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Jul 2009
Location: Edmonton, AB
Posts: 590

My System Specs

Default

Besides the HDMI bandwith issue the question that needs to be asked is ; Are the TVs any good. For 4K under $1000, I would suspect the answer is 'no'. All the power to them if they make a great display, but I would think at that price we'd see some shitty contrasts levels, poor blacks, backlight bleed and other 'cheap' TV issues.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old July 28, 2013, 12:36 PM
IRQ Conflict's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2009
Location: Drayton Valley, AB
Posts: 1,572

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by lowfat View Post
AFAIK HDMI can only do 4k @ 30Hz at the moment. They need to implement a better solution asap.
Dual link DVI?
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old July 28, 2013, 12:42 PM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,607

My System Specs

Default

I think DisplayPort 2.0 should be able to handle it on it's own, as I've been able to daisy chain three off them off of one connection and ran at about 90% bandwidth used.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old July 28, 2013, 12:45 PM
supaflyx3's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Chilliwack BC
Posts: 2,557

My System Specs

Default

Only HDMI on that TV :(
__________________
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old July 28, 2013, 01:10 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,114

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Arinoth View Post
I think DisplayPort 2.0 should be able to handle it on it's own, as I've been able to daisy chain three off them off of one connection and ran at about 90% bandwidth used.
But this doesn't carry 5.1 audio yet.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes