Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Display Units

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old May 29, 2007, 11:40 PM
Rookie
 
Join Date: May 2007
Posts: 5
Default Just bought a Samsung 206BW

Great monitor, love it so far.

Just wondering, I've been noticing some Motion blur type effect in games like BF2 and CSS when I strafe or aim at a certain speed.

I should be expecting this right? It's 2ms response time.

Anything I can do about it? Or just get used to it?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old July 20, 2007, 06:58 PM
Rookie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3
Default

Not to hijack your thread or anything, but I have a quick question...
Do you get a blank white screen when you turn your monitor on without plugging it into a video source?
The reason I ask is that I got the same monitor and all I'm getting is a blank white screen whether or not I plug it into my VGA card. If that's just what it displays by default (i.e., when it isn't getting a video signal), then my VGA might be the culprit; otherwise, it's the monitor. I would at least expect it to display some sort of error message (e.g., "No signal") when it's not plugged into anything, but you never know...
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old July 20, 2007, 07:05 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,496

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Hookflash View Post
Not to hijack your thread or anything, but I have a quick question...
Do you get a blank white screen when you turn your monitor on without plugging it into a video source?
The reason I ask is that I got the same monitor and all I'm getting is a blank white screen whether or not I plug it into my VGA card. If that's just what it displays by default (i.e., when it isn't getting a video signal), then my VGA might be the culprit; otherwise, it's the monitor. I would at least expect it to display some sort of error message (e.g., "No signal") when it's not plugged into anything, but you never know...
A blank white screen sounds pretty suspicious.

I don't have the same model, but my 19" samsung displays a black screen with a blue & white box in the corner displaying the words analog or digital as it tries to find a signal.

I'll power down and unplug it to see what I get, but like I said... a white screen is pretty suspicious.......
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old July 20, 2007, 07:07 PM
Rookie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3
Default

sswilson: Yeah, I'm definitely leaning towards the monitor being defective at this point. I really hope that's the case, seeing as how I just RMA'd it. ;-)
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old July 20, 2007, 07:16 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,496

My System Specs

Default

Yeah, just powered down and unplugged the cable......

Got a black screen with a blue & white box saying "check signal cable".

The only other thing it might be is the cable itself, but again a full white screen would be pretty wierd AFAIC.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old July 20, 2007, 07:18 PM
Rookie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3
Default

sswilson: Thanks for confirming. Now to order another one of these suckers...
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old July 20, 2007, 10:05 PM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,896

My System Specs

Default

You'll have to get used to the motion blur, it's just how LCDs are. Those ratings they give you are usually way off. The monitor probably never achieves a true 2ms in the real-world since the 2ms is grey-to-grey. Not multiple colours to other colours.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old July 22, 2007, 12:00 AM
Allstar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Van Isle, BC
Posts: 550
Default

Yeah, you'll never see anywhere close to the rated speed with most monitors in most situations. Mind you, the 2 ms rating on the 206BW is rated with the Samsung panel; the AU Optronics and Chi Mei Optoelectronics panels may (and probably will) not have the same response time (or picture quality, colour settings, etc.)
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Mac Mini G4 / Samsung 204B LCD / Samsung HD960 Upconverting DVD (Faroudja) Thund3rball Buy/Sell & Trade 13 March 7, 2008 09:21 AM
Bought new hardware and somethiing is Wrong bushwickbill Troubleshooting 6 October 5, 2007 10:14 AM
about my new samsung 206bw.... rob123 Display Units 10 October 1, 2007 05:08 PM
I just bought a 22 inch! Cheator Display Units 15 July 17, 2007 10:08 PM
Just bought a MSI 8800 GTS 640MB :P DerekOldschool Video Cards 13 May 25, 2007 04:27 AM