Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > CPU's and Motherboards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old April 27, 2013, 12:27 PM
Caldezar's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2008
Location: Burnaby
Posts: 1,691

My System Specs

Default MPower post LED's... More than just for errors

I don't why I never noticed this before, but the post LED's on my MSI MPower MB actually double as a CPU temp display. I've double checked these readings against some software readings, and they seem to be really accurate. And since I'm in the middle of fan swaps and adjustments on my rig, this comes as a very welcome surprise!It's very convenient to be able to glance at your rig next to you and see the CPU temp while in game or without launching any software. It begs the question: why don't more boards have this??
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old April 27, 2013, 12:58 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 7,950

My System Specs

Default

I am pretty sure my Asus Z9PE-D8 WS does this for the post code LCD.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old April 27, 2013, 02:21 PM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,065

My System Specs

Default

My Old EVGA X58 Board did that as well. Its pretty cool,

-ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old April 27, 2013, 02:44 PM
Spikemaul's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: Regina, Saskatchewan
Posts: 394

My System Specs

Default

Love that feature of this board. I personally think this is the best looking board out there right now too, especially with a 680 Lightning with it.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old April 27, 2013, 05:14 PM
Sagath's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Petawawa, ON
Posts: 2,485

My System Specs

Default

Yeah, I think this is fairly common now, isnt it? But yes, I love my M-Power board. Amazing value for the dollar.
__________________
Quote:
Originally Posted by Lpfan4ever View Post
AKG shot the hamsters, and then Perineum drove his Mustang with summer tires into the server.
My Disclaimer to any advice or comment I make;
Quote:
Originally Posted by CroSsFiRe2009 View Post
I'm a self certified whizbang repair technician with 20 years of professional bullshit so I don't know what I'm talking about
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old April 27, 2013, 05:37 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,627

My System Specs

Default

SR2 has that feature too, though for accuracy it'll pass... shows 61C, when Coretemp shows 69C.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old April 27, 2013, 06:37 PM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,246

My System Specs

Default

My HA-07-Ultra has this also but as 3.0 mentioned for me it reads the CPU socket not core temps, so roughly 10c off.

Still always thought it was a handy feature wayyy back when I ran AMD.
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old April 28, 2013, 12:34 AM
Pabz0r545's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Sep 2011
Location: Edmonton, AB
Posts: 1,301

My System Specs

Default

I love this feature on the Mpower as well. I rarely ever use realtemp anymore I just glance over to my side and check out the temps. :)
__________________
I'm a damn hoarder lol.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old April 30, 2013, 08:32 AM
Rookie
F@H
 
Join Date: Dec 2012
Location: Ottawa
Posts: 29

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Pabz0r545 View Post
I love this feature on the Mpower as well. I rarely ever use realtemp anymore I just glance over to my side and check out the temps. :)

Agreed, the Mpower is filled to the rim with features for the price.

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MSI Mpower Z77 vs ASUS Maximus V Gene.. which is best for gaming? beachbomb94 CPU's and Motherboards 3 March 9, 2013 10:54 PM
MSI MPOWER Z77 o320 CPU's and Motherboards 34 January 19, 2013 12:44 PM
Soul's MSI Z77 MPower Review and Mod Soullessone21 Member Reviews 12 October 2, 2012 01:03 PM
Still getting errors in BOINC. encorp HardwareCanucks F@H Team 6 October 7, 2008 06:18 PM
NSIS errors! mrlie3 Troubleshooting 0 August 4, 2007 07:18 AM