Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > CPU's and Motherboards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old April 23, 2008, 08:54 PM
Rookie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 49
Default AMD Phenom X3

Looking at the results in this Evaluation ....

http://www.planetx64.com/index.php?o...=1178&Itemid=1

The X3 is turning out to be a not half bad cpu for the price. Would be great if you were building a budget HTPC .

Check it out
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old April 24, 2008, 06:58 AM
chibi_man's Avatar
MVP
 
Join Date: Sep 2007
Location: Courtice, Ontario
Posts: 494

My System Specs

Default

It's been a patient wait for most of us. I'd like to get my hands on one if it would come in Black Edition. Considering there the same processors as the X4.

I can't wait to see some trial system results.
__________________
_____________________________________
If you can't beat it... SMASH IT!!!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old April 24, 2008, 08:08 AM
DK2 DK2 is offline
Allstar
F@H
 
Join Date: Apr 2008
Location: GTA
Posts: 821
Default

I really don’t like the idea because I think they are just rejects from their
Quad wafers that they find 1 bad core on, and don’t want to scrap.
So they disable the faulty core and pon it off as a tri-core to improve their manufacturing yield.

Just my opinion, but it just feels tainted.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old April 24, 2008, 08:51 AM
Eagle Eye's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2007
Location: Kleinburg, ON
Posts: 2,069

My System Specs

Default

I agree with DK2 to a certain degree, however this does offer HTPC users far better performance then any X2 will provide and at least watching a bluray movie won't bring it to its knees.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old April 24, 2008, 10:13 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,693

My System Specs

Default

I lost interest when I saw the 3.5M cache.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i7 4770K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old April 24, 2008, 10:59 AM
stoanee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2007
Location: Lacombe Alberta
Posts: 3,253

My System Specs

Default

Phenom X3=Attachment 1960
__________________
heatware

Last edited by stoanee; February 20, 2012 at 10:19 AM.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old April 24, 2008, 12:22 PM
DK2 DK2 is offline
Allstar
F@H
 
Join Date: Apr 2008
Location: GTA
Posts: 821
Default

Quote:
Originally Posted by sswilson View Post
I lost interest when I saw the 3.5M cache.
I missed that.
X3, 2M shared L3 and 512K L2 per core = 3.5M
X4, 2M shared L3 and 512K L2 per core = 4M

Basically a quad core with 1 core and its L2 cache stripped out.

With good marketing you can still sell it.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes