Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > CPU's and Motherboards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 5, 2012, 08:07 AM
Soullessone21's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Calgary AB
Posts: 1,322

My System Specs

Default AMD FM2 A10-5800K or A8-5600K?

Building my wife's media gamer this will be hooked to our main TV to play games on and watch movies and stream, is the A10 worth the extra $20 or just stick with the A8?

Added info, the system will be cooled by a AMD FX Watercooler
8GB DDR3 1866
No GPU now but a MSI 2GB 6670 in time
2TB Black HDD (SSD as well in time)
MSI FM2-A85X-G65 MOBO
Case will be a media Center box in time I think
PSU is just a Generic for now switching to a Nicer one after my gear moves out here in Jan
Windows 8 Pro w/Media Center
__________________
Follow us on facebook at https://www.facebook.com/realhardwarereviews?ref=hl
Site and Forum online
http://forums.realhardwarereviews.com/index.php
Contests will be done on there from now on :)
http://realhardwarereviews.com/
Always up for a Beer in Calgary or Area

“Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.”

Last edited by Soullessone21; December 5, 2012 at 08:33 AM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 5, 2012, 08:42 AM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,072

My System Specs

Default

For $20, put the better CPU in. You might need it for gaming.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 5, 2012, 08:50 AM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,586
Default

Media Center? Should I smack you now or later?

XBMC my friend of which v12 is coming out soon with proper DTS HD support but there is a XBMC v11 now with a HD patch. Nobody uses Media Center anymore.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old December 5, 2012, 08:59 AM
Soullessone21's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Calgary AB
Posts: 1,322

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by enaberif View Post
Media Center? Should I smack you now or later?

XBMC my friend of which v12 is coming out soon with proper DTS HD support but there is a XBMC v11 now with a HD patch. Nobody uses Media Center anymore.
its not just media, going to use this for my being lazy on the couch gamer to :P and for running all my ROM's with gotta love that Mario Cart 64 :P
__________________
Follow us on facebook at https://www.facebook.com/realhardwarereviews?ref=hl
Site and Forum online
http://forums.realhardwarereviews.com/index.php
Contests will be done on there from now on :)
http://realhardwarereviews.com/
Always up for a Beer in Calgary or Area

“Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.”
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old December 5, 2012, 09:01 AM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,586
Default

Quote:
Originally Posted by Soullessone21 View Post
its not just media, going to use this for my being lazy on the couch gamer to :P and for running all my ROM's with gotta love that Mario Cart 64 :P
XBMC can take care of that too :P

N64 roms on a PC is not that great I've tried and its not really worth the hassle :P
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old December 5, 2012, 09:19 AM
Soullessone21's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Calgary AB
Posts: 1,322

My System Specs

Default

hmmm but I already have the board and ram and everything but the CPU... they were freebees dont want them to go to waste
__________________
Follow us on facebook at https://www.facebook.com/realhardwarereviews?ref=hl
Site and Forum online
http://forums.realhardwarereviews.com/index.php
Contests will be done on there from now on :)
http://realhardwarereviews.com/
Always up for a Beer in Calgary or Area

“Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.”
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old December 5, 2012, 09:21 AM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,586
Default

Quote:
Originally Posted by Soullessone21 View Post
hmmm but I already have the board and ram and everything but the CPU... they were freebees dont want them to go to waste
HTPCs are worth their weight in gold. Mine gets use a lot so don't kid yourself. Pickup a cheap $60 bluray drive and you'll have a inexpensive system to watch stuff on.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old December 5, 2012, 09:23 AM
Soullessone21's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Calgary AB
Posts: 1,322

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by enaberif View Post
HTPCs are worth their weight in gold. Mine gets use a lot so don't kid yourself. Pickup a cheap $60 bluray drive and you'll have a inexpensive system to watch stuff on.
Going to Use the Bluray drive thats been sitting in my server in BC for months doing nothing so even got that angle covered :P
__________________
Follow us on facebook at https://www.facebook.com/realhardwarereviews?ref=hl
Site and Forum online
http://forums.realhardwarereviews.com/index.php
Contests will be done on there from now on :)
http://realhardwarereviews.com/
Always up for a Beer in Calgary or Area

“Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.”
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old December 5, 2012, 11:09 AM
great_big_abyss's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Winnipeg
Posts: 2,208

My System Specs

Default

The HTPC in my house definitely sees the most use. I really should get around to upgrading the old Athlon I to an FM2 system.
__________________



HTPC: Z77A-G45; 3770K; Coolermaster GeminII; 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz; MSI R7-260X; 2x 128GB Crucial M4 SSD; 1TB WD Green, 2x 2TB WD Green; PC P&C 750W PS; Fractal Design Node 605;
Son's Rig: M5A97; 1055T; CNPS20LQ; 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz; ASUS GTX650Ti Boost; 80GB Intel 520 SSD; 320GB WD Black HDD; SPI 700W; Bitfenix Shinobi;
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old December 5, 2012, 12:40 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Jun 2009
Location: Nova Scotia
Posts: 2,848

My System Specs

Default

With your uses I would go to the a10.
__________________
Desktop: Antec Three Hundred, Z77-D3H, 3570K undervolt @4.1ghz with Zalman Optima Cooler, Corsair Vengeance 2x4gb@1866mhz, MSI Cyclone GTX 460, Seasonic S12II 500W, WD Black 1TB, Intel 530 120GB
Away from home light Gamer: Acer Aspire 15.6", A8-3500m undervolt and OC to 2Ghz, 2x4gb Corsair Vengeance, Crucial M500 240gb
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD Trinity A10-5800K APU Review COMMENT THREAD; FINALLY! SKYMTL CPU's and Motherboards 12 October 26, 2012 01:27 PM
a10-5800k build greenroost14 New Builds 4 October 10, 2012 09:28 PM