Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > CPU's and Motherboards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 1, 2011, 06:54 AM
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 87

My System Specs

Default Half of my motherboard died ?!

1st time I get this issue, nothing realy fancy going on, I change my tim on my cpu, put my cpu block back in, no more display......
try onboard display, it works
try another gpu, does not work
so I end up using onboard, just to realise the audio out is dead....along with apparently 2 of my pci-e slots.......

ASRock Extreme4
2500k
gtx570
Corsair 1866 vengeave ram

Has anyone ever gotten a similar issue?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 1, 2011, 07:09 AM
odis172's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ottawa, ON
Posts: 682

My System Specs

Default

I've seen some weird issues with pcie slots not working that ended up being caused by some slightly bent cpu pins. Since this started after you worked on the cpu, worth a shot to take a look. Look carefully
__________________
Laptop: Lenovo T420 - Core i5 2520 - 8GB DDR3
Server: 2 xeon E5530 - Asus Z8N-D6 - 12GB DDR3 - 8x 500GB raid 50 - Perc 6/i - Compucase RA448A00
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 1, 2011, 07:17 AM
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 87

My System Specs

Default

my pins are on the mobo and not the processor........ugh kinda wish I had an amd platform for once
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 1, 2011, 07:30 AM
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 87

My System Specs

Default

Holy shit you rock! Audio is still dead but the GTX570 is back online!
Mad props!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old November 1, 2011, 07:34 AM
odis172's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ottawa, ON
Posts: 682

My System Specs

Default

Yep, well I meant the cpu socket pins :P
Great glad it worked for you!
__________________
Laptop: Lenovo T420 - Core i5 2520 - 8GB DDR3
Server: 2 xeon E5530 - Asus Z8N-D6 - 12GB DDR3 - 8x 500GB raid 50 - Perc 6/i - Compucase RA448A00
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old November 1, 2011, 07:58 AM
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 87

My System Specs

Default

Tried fixeing them more, still cant get audio to work :( realy odd since windows recognises when i plug a jack in and also tries to play music ( as seen in the playback control)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old November 1, 2011, 08:24 AM
MVP
 
Join Date: Jul 2009
Location: Edmonton
Posts: 265
Default

Try reinstalling the driver?
__________________
2600K @4.6 for now, still tweaking.
P8Z68-V Pro Gen3
Patriot Div2 Viper Extreme PC3-15000 4GBx2 (1866 9-11-9-27-2)
EVGA GTX 580 SSC
Caviar Black 1TB x2 RAID0
Corsair Gold 850W
Corsair H80
Corsair 600T Graphite
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old November 1, 2011, 09:46 AM
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 87

My System Specs

Default

I ended up using a Xonar DG that I had from an older build, thank god it never sold!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I think my SSD just died Beastylemon Storage 7 September 26, 2011 08:39 AM
I think my PSU died...? Pax Power Supplies 6 February 12, 2010 11:38 AM
half hight vid card with half hight back plate tzetsin Video Cards 11 June 17, 2009 08:00 PM
So my motherboard died yesterday Eagle Eye Off Topic 13 April 6, 2009 04:29 PM
Old rig died on me? Delavan Troubleshooting 5 January 20, 2009 04:48 AM