Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > CPU's and Motherboards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 21, 2011, 08:16 PM
Pabz0r545's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Sep 2011
Location: Edmonton, AB
Posts: 1,301

My System Specs

Default Switching mobo's

Hi all. Last night I ordered a new motherboard and computer case from NCIX. Woot! I am going to be switching from my Corsair Obsidian 650D and ASRock Extreme 4 Gen3 to a Fractal Design Define Mini and an ASUS Maximus IV Gene-Z.

Why am I switching? Just because lol. I also am not fond of the enormous size of the 650D, as nice of a case as it is. It dwarfs my 24" monitor. I will simply be swapping everything over to the new case along with the new motherboard.

Is there anything I need to know or should do before hand?

Do I simply uninstall all the ASRock drivers and then simply install the ASUS drivers? Or should I completely wipe the SSD which is my boot drive and start over? I would love to simply swap the SSD and everything else and have it up and running but I am afraid that probably won't be the case.

Your tips and advice is greatly appreciated. :)
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 21, 2011, 08:30 PM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,089

My System Specs

Default

Both boards are Z68 chipsets, no driver removal is necessary. You will just have to install the drivers for your network and onboard sound, and everything should be fine.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 21, 2011, 09:20 PM
Pabz0r545's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Sep 2011
Location: Edmonton, AB
Posts: 1,301

My System Specs

Default

Whoops. I forgot to put the P67 part in there. ;)
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 21, 2011, 09:49 PM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,089

My System Specs

Default

It should still be just a boot and load new drivers.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 21, 2011, 10:00 PM
Pabz0r545's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Sep 2011
Location: Edmonton, AB
Posts: 1,301

My System Specs

Default

Ok awesome. So I don't have to remove the old ones? Just add new ones?

Thanks SugarJ :D
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old October 21, 2011, 10:09 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Apr 2009
Location: laval Qc
Posts: 1,072
Default

just load chipset driver and soundcard drive n you good
__________________
maximus IV extreme @ 5.1 1.41v

evga e760 +920 4.8 water5.0+ on phase linx stable
gtx285 tri-sli
dfi ut-p35 lt
e8600@4.6 1.38v
too much ram
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Switching RAID Array to Another Mobo? bkh2 Storage 8 July 1, 2011 11:47 PM
Switching from Nvidia to ATI duffman03 O/S's, Drivers & General Software 6 April 30, 2010 03:13 PM
Switching from Nvidia to Ati. TimTheEnchanter Video Cards 15 April 7, 2009 03:44 PM
Is switching these ram worth it? slisgrinder RAM 10 October 31, 2008 07:10 PM
HD Switching Fake2591 Troubleshooting 7 July 5, 2007 12:21 PM