Hardware Canucks

Hardware Canucks (http://www.hardwarecanucks.com/forum/)
-   CPU's and Motherboards (http://www.hardwarecanucks.com/forum/cpus-motherboards/)
-   -   A7N8X driver/bios issue (http://www.hardwarecanucks.com/forum/cpus-motherboards/4247-a7n8x-driver-bios-issue.html)

ebdoradz January 24, 2008 08:26 PM

A7N8X driver/bios issue
 
Hi, i just swap out my server box on a Asus A7N8X (nf2) to replace my A7V8X-X (kt400) to benifite from dual channe and nf2 chipset

i have reisntall the whole cabang but im a bit confuse with the driver

asus website says the lastest version for win xp is 1.16 but i have the 5.10 package on my dfi nf2. asus website also say that nvidia driver are not compatible with the a7n8x that you need to use the asus driver. (!??! confuse nvidia chipset but dont use nvidia driver)

also the A7V8X-X mobo recognize my Athlon XP-M like it was suppose to but the A7N8X is saying unknow AMD cpu !?!?!??! lastest bios is already use confusing

i have install the driver from asus website and the so8und is working but they have also in another file a driver and application for windows XP

what should i install and who i should believe??? asus nvidia or my grand-pa??

anyone already had or still have one of those that could give me a hint?

JD January 24, 2008 08:31 PM

Pretty sure I just used the package from NVIDIA's site when I used to have that board.

As for your CPU not being recognized, if your using the latest BIOS then I don't know what to say.

ebdoradz January 24, 2008 08:36 PM

Quote:

Originally Posted by jdrom17 (Post 36611)
Pretty sure I just used the package from NVIDIA's site when I used to have that board.

As for your CPU not being recognized, if your using the latest BIOS then I don't know what to say.

since i should use it then nvidia audio panel will be install and i shoud use that right?

Wamphyri January 24, 2008 08:39 PM

I have the same board the A7N8X and its finicky, try resetting the bios. Thats worked for me a few times when i was screwing around with the settings and would report the cpu as unknown.

ebdoradz January 24, 2008 08:53 PM

Quote:

Originally Posted by Wamphyri (Post 36615)
I have the same board the A7N8X and its finicky, try resetting the bios. Thats worked for me a few times when i was screwing around with the settings and would report the cpu as unknown.

will give a try,

i could also ask someone like merlin, tmod or NEO if they have not already mod a bios for that mobo, becuase its not the most feature rich bios of the nf2 history, compare to my dfi ....

Wamphyri January 24, 2008 08:55 PM

prolly why its under my desk running linux collecting dust lol

ebdoradz January 24, 2008 09:02 PM

so far everything is working allright with the nvidia driver..... the nvidia audio pannel is way much better then what asus provide

the unknow thign isnt a bad thing ..... its just annoying ..... i might try to fix it ....

at least the nf2 has more option then the KT-400 lol that bitch wouldn't even set the good timing, it was @ 2-2-2-5 in bios and it pop me out 2-3-4-9 in windows what ever the timing i put it was always poping me that

the nf2 can do dual channel in 2-2-2-5 LOL yay

Il Duce January 26, 2008 08:40 AM

i have the x-x version of that board. Every once in a while it doesn't post after a reformat. Scares the crap out of me even if i use my spare ide cables.

ebdoradz January 26, 2008 11:05 AM

everything works fine,. but the CPU is still an unknow AMD cpu .....


All times are GMT -7. The time now is 01:04 PM.