Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > CPU's and Motherboards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #41 (permalink)  
Old October 28, 2010, 06:06 PM
bvsbutthd101's Avatar
MVP
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 389

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by rjbarker View Post
I don't know about the 930 but my 920 C1 Stepping @ 4 Ghz ran too hot for my liking..........don't get too wrapped on 4 Ghz...I know there are a lot of folks (not necessarily on this Forum) that post up 4+ Ghz for e-peen but they're likely not stable, so they're getting away wit lower voltages / lower temps.(as I said earlier its misleading).......

Note: My old 920 C1 requird a large jump in vCore going from 3.83 Ghz to 4 Ghz, as in vCore 1.31875v to 1.4v
And remember not all Chips are created equal and I firmly believe not all Boards (of the same model) are reated equal when it comes to OC'ing.
For example, I've was reading tons of Posts where folks were getting there 980X OC to around 4.2 - 4.3 Ghz with as little as 1.32v (vCore), mine took 1.38v to get stable at 4.13Ghz, frustrating, bt yo soon realize its likely a combination of "not all chips / mobos being created equal" and just how stable are those OC's.....you literally have to find your own personal stable OC and be happy as its a bonus

Try:
Without VDroop
vCore 1.325v
vTT +125mv
QPI PLL vCore 1.2v
vDimm 1.66v 8-8-8-24-88-1T

See if it will pass x 20 LinX Max Memory (All) and monitor Load vCore / vTT with Evga E-Leet...monitor Temps with Core Temp ...

Report back load vCore / vTT and Temps.....and whether you get through the x20...
I'll try those setting and stress test after I get the new Thermal Compound
Reply With Quote
  #42 (permalink)  
Old November 5, 2010, 12:57 PM
bvsbutthd101's Avatar
MVP
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 389

My System Specs

Default

Just an update, got my new thermal compound today from IC Diamond. Ran Linx and my temps drop significantly. My max temps on the cpu core was 98 c, now the max is 84 c.
It only hit 84 c once and stayed between 79 to 81 c.

Print screen during the 13th LinX test
Name:  CPU.png
Views: 35
Size:  54.6 KB
Reply With Quote
  #43 (permalink)  
Old November 5, 2010, 01:08 PM
MVP
 
Join Date: Oct 2010
Location: Hamilton, Ontario
Posts: 271

My System Specs

Default

As far as I know, Evga E-leet tool measures the CPU die tempatures, you want to know the CPU core tempatures.

So I would recommend downloading Real Temp and see what your core temps are.

Good Luck.
Reply With Quote
  #44 (permalink)  
Old November 5, 2010, 01:11 PM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,065

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by vohiep84 View Post
As far as I know, Evga E-leet tool measures the CPU die tempatures, you want to know the CPU core tempatures.

So I would recommend downloading Real Temp and see what your core temps are.

Good Luck.
There should be only one Temp Probe inside of the Physical CPU, meaning all monitoring programs would poll the same information from it so Real Temp and Core Temp would report the same thing.

If I remember correctly.

ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #45 (permalink)  
Old November 5, 2010, 01:17 PM
bvsbutthd101's Avatar
MVP
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 389

My System Specs

Default

I used everest to. they showed the same temps
Reply With Quote
  #46 (permalink)  
Old November 5, 2010, 01:28 PM
MVP
 
Join Date: Oct 2010
Location: Hamilton, Ontario
Posts: 271

My System Specs

Default

Sorry!

Ignore my above posts, e-leet does show both the cpu temps and core temps.

When it comes to measuring tempature I am biased to Real temp .
Reply With Quote
  #47 (permalink)  
Old November 5, 2010, 01:34 PM
bvsbutthd101's Avatar
MVP
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 389

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by vohiep84 View Post
Sorry!

Ignore my above posts, e-leet does show both the cpu temps and core temps.

When it comes to measuring tempature I am biased to Real temp .
haha, yeah my cpu is 67 c at load, my cores are in 80's c and 70's c
Reply With Quote
  #48 (permalink)  
Old November 5, 2010, 07:54 PM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,065

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by bvsbutthd101 View Post
haha, yeah my cpu is 67 c at load, my cores are in 80's c and 70's c
You know thats actually not too bad all things considered. Espically since its just a H50. Perhaps in the future go to the H70 or something for a little more thermal headroom.

Good stuff.

ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #49 (permalink)  
Old November 6, 2010, 11:35 AM
bvsbutthd101's Avatar
MVP
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 389

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Soultribunal View Post
You know thats actually not too bad all things considered. Espically since its just a H50. Perhaps in the future go to the H70 or something for a little more thermal headroom.

Good stuff.

ST
yeah I got the H50 when it first came out, probably gonna upgrade to the H70 in the future.
Reply With Quote
  #50 (permalink)  
Old November 6, 2010, 12:05 PM
MVP
 
Join Date: Oct 2010
Location: Hamilton, Ontario
Posts: 271

My System Specs

Default

Have you considered the Rasa kit?

Rasa 750 RS240 Complete CPU WaterCooling Kit [RASA750KIT] - $142.99 : DazMode, Canadian PC Water Cooling and Modding Store

Close to the price of a H70 and is a great entry water cooling kit.

I noticed you had a Haf 932 so you could mount the radiator internally.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Safe temps for e8400 E0 under 100% load? lanken123 Overclocking, Tweaking and Benchmarking 13 February 14, 2010 08:32 PM
What graphics cards can run Age of Conan maxed? Red Lite3 Video Cards 25 September 5, 2009 01:00 AM
New CPU HS made load temps lower, idle HIGHER?? clone63 CPU's and Motherboards 6 July 20, 2009 10:31 AM
CPU temps vs Core temps sloth CPU's and Motherboards 13 October 19, 2008 12:34 PM
arctic silver ceramique application and opteron load temps magictorch CPU's and Motherboards 10 July 1, 2007 12:41 PM