Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > CPU's and Motherboards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old June 18, 2010, 08:45 PM
Banned
 
Join Date: May 2010
Posts: 27
Default Wolfdale1333 and HD5770

I'm upgrading a friends PC and ran into a snag.

Upgraded his 8800GT for a Radeon HD5770, I get no video from the GPU, but from onboard. Put 8800GT back in, working. Tested HD5770 in my own PC, works fine, it's not defective.

Any ideas? Every individual component is fully functioning, so I'm stumped.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old June 18, 2010, 09:18 PM
jcmaz's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,453

My System Specs

Default

Did you plug in all the power 6 pin connectors?
__________________
“Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.”

-Plato
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old June 19, 2010, 12:12 AM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

fiddle with pci first in bios just in case.

5770 is an upgrade, yes but the difference wont be earth shattering lol
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old June 19, 2010, 07:24 PM
Banned
 
Join Date: May 2010
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by jcmaz View Post
Did you plug in all the power 6 pin connectors?
Obviously I did if the 8800GT still works in the system. Fiddled with BIOS (whatever functions they have, one of the most crippled BIOSes I've seen), and nothing helps. PC still works, its like its "ignoring" the 5770. Tried Winflash to see if it was possible to update BIOS, but it freezes the PC.

I'm leaning towards just incompatibility. Quick Google of 945GC + 5770 shows the same issues. May be worth it to pick up a Biostar G41 board from CanadaComputers and give it a shot.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old June 19, 2010, 07:29 PM
shaw
Guest
 
Posts: n/a
Default

Did you uninstall the nvidia drivers, ran Drivercleaner in Safe mode and installed the Ati drivers?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old June 19, 2010, 08:06 PM
Banned
 
Join Date: May 2010
Posts: 27
Default

That wouldn't cause no video when it starts up. Drivers aren't necessary for display in BIOS .
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old June 23, 2010, 07:07 PM
Banned
 
Join Date: May 2010
Posts: 27
Default

New board worked fine. I assume an incompatibility with an old chipset and new GPU.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PowerColor Launches HD5770 Eyefinity 5 Card FiXT Press Releases & Tech News 6 March 22, 2010 02:01 PM
[FS] HD5770 1GB $125+ shipping tonight only b1lk1 Buy/Sell & Trade 8 February 12, 2010 01:20 AM
ASUS Revises Their HD5770 With a New Cooler Soultribunal Press Releases & Tech News 8 December 17, 2009 06:36 AM
MSI Giving HD5770 Cooler a Makeover FiXT Press Releases & Tech News 7 December 1, 2009 05:29 PM