Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > CPU's and Motherboards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21 (permalink)  
Old April 18, 2010, 05:45 PM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,827

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by r0bc View Post
So far I noticed BFBC2, ME2, Batman and Shattered Horizon are using 6 cores. Thats the only games I've played lately besides iracing,that uses 2.
well that's funny cause i can't get any of them to use more then 2. even crysis does not take anything to run on a i7 920 or 980x I think what your seeing is core load balancing that's all, new chips do. jmo. really wanting one of these amd hex-cores.
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old April 18, 2010, 08:14 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Sep 2009
Location: Montreal, QC
Posts: 5,415

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by gingerbee View Post
I think what your seeing is core load balancing that's all, new chips do.
Load balancing is actually handled by the OS, not by the CPU. Vista and Win7 do an excellent job of distributing threads across multiple cores.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Asus Motherboard Smorgasbord for Upcoming AMD Six-Core Processors FiXT Press Releases & Tech News 6 March 26, 2010 02:48 PM
white screen bc2 cmac79 Gaming 2 March 3, 2010 01:37 PM
Upcoming Intel Core Series CPU's Leaked FiXT Press Releases & Tech News 16 February 2, 2010 12:26 PM
CPU core voltage Gellidius Overclocking, Tweaking and Benchmarking 11 May 15, 2009 11:01 AM
LF: Core 2 Duo CPU orij1nal Buy/Sell & Trade 7 August 28, 2008 02:44 PM