Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > CPU's and Motherboards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 19, 2010, 09:46 PM
howpet's Avatar
MVP
 
Join Date: Nov 2008
Location: Peterborough On
Posts: 255

My System Specs

Default Just For Arguements...

Will an ATI gpu perform better when matched to an AMD cpu/mobo combo as compared to Intel cpu/mobo?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 19, 2010, 09:50 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,074

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by howpet View Post
Will an ATI gpu perform better when matched to an AMD cpu/mobo combo as compared to Intel cpu/mobo?
No. It sure wouldn't.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 19, 2010, 09:58 PM
howpet's Avatar
MVP
 
Join Date: Nov 2008
Location: Peterborough On
Posts: 255

My System Specs

Default

There"s no advantage at all going strictly AMD except $$
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 19, 2010, 10:06 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

but but theres the phenom II matched to nvidia card having higher lows...but thats old news. dont even think about 200 series
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old March 19, 2010, 10:17 PM
howpet's Avatar
MVP
 
Join Date: Nov 2008
Location: Peterborough On
Posts: 255

My System Specs

Default

I was thinking maybe they would have snuck something in if using all 3 in combo..amd
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old March 19, 2010, 11:43 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,583
Default

there's really no advantage that I've ever seen.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old March 19, 2010, 11:47 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Sep 2009
Location: Montreal, QC
Posts: 5,415

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by howpet View Post
I was thinking maybe they would have snuck something in if using all 3 in combo..amd
Nope.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old March 20, 2010, 12:02 AM
grinder's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 822

My System Specs

Default

well.. actually they did sneak something in... marketing (to make you THINK you were getting an advantage)

remember the Spider platform? AMD processor, chipset and GPU combo?. You could only achieve a Spider Platform (tm) if you had all three... but in the end it did not amount to a hill of beans.

Marketing aside, zero is perfectly correct.... ZERO ADVANTAGE if all three are combined
__________________
Phenom II 945 :: ASUS M4A78-E (780G) :: BFG 285GTX :: 4GB Mushkin DDR2 (5-4-4-12) :: Creative Xi-Fi :: Seagate 500 gig 7200.12 (better than WD BLACK!!!!!) :: Samsung 2493HM
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old March 20, 2010, 05:12 AM
belgolas's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: St. Thomas, Ontario
Posts: 3,950

My System Specs

Default

Well maybe the only advantage is you can get a warm fuzzy feeling......
__________________

Sponsor a child!
Fight poverty.

Qoute by Perineum
"ID10T. I just BETCHA he's got 9 toolbars on his web browser right now."
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old March 20, 2010, 08:18 AM
FreeKnight's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Jul 2009
Location: Edmonton, AB
Posts: 572

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by howpet View Post
I was thinking maybe they would have snuck something in if using all 3 in combo..amd
C-C-C-COMBO BREAKER!!!!!!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes