Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > CPU's and Motherboards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 23, 2010, 04:23 PM
Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 22
Default asus maximus iii formula

buying the asus maximus iii formula motherboard ,will the Intel Core i3 530 Dual-Core Socket LGA1156 work,the cpu support say it does but the is a note beside the cpu that says vistit Refer to a link ,when i visit dont see anything about the reason to visit
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 23, 2010, 04:41 PM
ZZLEE's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: KANATA
Posts: 1,960

My System Specs

Default Got vid on the chip

i3 has vidio processor on the chip. The board does not support this. You will have to buy a vidio card. Nvidia is talking about drivers that will utalize this with the vidio card. Clarkdales rock
__________________
"EVGA hunted down the last dozen or so expats living in Karachi." SKY
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 23, 2010, 04:45 PM
MarkOne's Avatar
Banned
F@H
 
Join Date: Oct 2009
Location: Chertsey 60 KM north of Montreal
Posts: 4,015
Default

Nvidia talk about a lot of think ............... you will probably have to flash the board to the latest Bios. Do you plan to change the cpu later for a 750 or 860 ?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 23, 2010, 05:12 PM
Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 22
Default

got a ati card to put in it ,yea i plan to change the cpu later but cash is low right now
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old February 23, 2010, 06:38 PM
Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 22
Default

yea would have to flash to bios,so i will go with the intel core i5 750
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old February 23, 2010, 06:41 PM
MarkOne's Avatar
Banned
F@H
 
Join Date: Oct 2009
Location: Chertsey 60 KM north of Montreal
Posts: 4,015
Default

Quote:
Originally Posted by jewellzy View Post
yea would have to flash to bios,so i will go with the intel core i5 750
I have this board with this CPU , I'm making some game bench and it win all the time over my I7-920
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old February 24, 2010, 03:36 AM
Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 22
Default

markone any thing i should look for before i put everything together ,this will be replaceing my maximus extreme ,wat are u useing for cooling ,ill be useing the corsaire h50
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old February 24, 2010, 04:25 AM
MarkOne's Avatar
Banned
F@H
 
Join Date: Oct 2009
Location: Chertsey 60 KM north of Montreal
Posts: 4,015
Default

what I'm using for cooling... for now I have a Noctua on it, and it keep the cpu at 67 under load @4,0ghz
I will remove it next week to install a full water block on the motherboard and a koolance 360 cpu block. I just wait for my order
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ASUS Maximus III Formula Review Comment Thread SKYMTL CPU's and Motherboards 13 December 1, 2009 04:00 PM
Maximus III formula BobbyLou CPU's and Motherboards 2 November 18, 2009 03:04 PM
ASUS RoG Maximus III Formula Preview Comment Thread SKYMTL CPU's and Motherboards 4 September 3, 2009 08:15 PM