Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > CPU's and Motherboards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21 (permalink)  
Old December 31, 2009, 05:39 PM
dadzilla's Avatar
MVP
 
Join Date: May 2008
Location: Athabasca Alberta
Posts: 406
Default

Nice to see the AMD fans show up. Thanks guys, some good ideas here. I kinda like MSI but mainly because I have only built Asus and MSI - both good, but my last MSI was so painless I would do it again, only in an AMD this time. And ya I read that about Intel predatory practices (over on BBC) and that is why I am looking at AMD again.
__________________
I build, I game, I upgrade. I build, I game, I upgrade. I build.....
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old January 2, 2010, 01:47 PM
Oversized Rooster's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 609

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Kilauea View Post
Wow, thta is a lot of computers, what are you doing with all of them ?
My family has 2 houses therefore we have 10 machines in total - 7 desktops and 3 laptops. My main machine has always been Intel and still is but basically for all other desktops I usually prefer AMD.

I put quad core CPUs in most of them to facilitate folding. :) I lead my university's research team. The team has almost 300 members but my machines single-handidly account for about 68% of daily "output."
__________________
Main: Intel 2600K @ 4.8GHz | Gigabyte P67A-UD7-B3 | 16GB Corsair DDR3-2000 | 2 x 240GB Corsair Force 3 in RAID1 | 2 x 4TB Hitachi 7K4000 | 3 x 2TB WD Caviar Black | Antec 1200 | Seasonic XP-860 Platinum | 2GB GTX 670 | 2 x 27" Asus VE278Q | Asus Essence ST | Win7 Pro 64-bit
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old January 4, 2010, 10:11 PM
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2009
Location: Montréal
Posts: 143

My System Specs

Default re

Hi there, there is mine:

*Notice that I build it in the long way run taking a crossfire capable motherboard to stand a long time before upgrading.

Phenom II 720 be @ 3,8 ghz
Msi 790fx-gd70
Corsair ddr3-1333 dhx @ 9-9-9-24 (running on lower timing right now but not fully tested yet)
Corsair TX 750w power supply
Radeon hd 4830 @ 700 core/950mem (again, running on higher frequency but not fully tested)
Case haf 932
2 X WD caviar black 500g raid 0
1 X WD caviar black 640g for backup ;)



And I got a dual loop... and a lot of fan...
;)

You gonna said, man that isn't cheap.
Your right, but 8 months ago I had a p4 with a 19 inch cathodic screen...
Gaming...
Was the time for an upgrade!

Last edited by Mavvens; January 4, 2010 at 10:16 PM.
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old January 5, 2010, 09:33 AM
Allstar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Rocky Mountain House
Posts: 797

My System Specs

Default

Mine is listed over there ------------------------------------------------------------------------------->

Nothing fancy, but does the job quite nicely.
Waiting on an aftermarket heatsink so I can change it back to a quad & overclock it a bit.
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old January 5, 2010, 09:39 AM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by MarkOne View Post
You gone make me build an AMD one of those day
Why not today mark:P stop wait for the EVGA dual CPU and get a quad AMD opteron
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
  #26 (permalink)  
Old January 5, 2010, 09:41 AM
CMetaphor's Avatar
Quadfather
 
Join Date: May 2007
Location: Montreal, Canada
Posts: 4,991

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by martin_metal_88 View Post
Why not today mark:P stop wait for the EVGA dual CPU and get a quad AMD opteron
That idea sounds familiar...
__________________
"Backed by common sense and physics!" -Squeetard
Opteron Server for Sale! http://www.hardwarecanucks.com/forum...ade-ideas.html
Reply With Quote
  #27 (permalink)  
Old January 27, 2010, 07:56 AM
Top Prospect
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 165
Default

Quote:
Originally Posted by Kilauea View Post
My rig is shown on the right side, it is recent, even if its not with the most recent AMD products, its quite close to top of the line and I wouldn't think of upgrading it to anything AMD currently has to offer.
Nice system and I'm currently thinking of building something similar since AMD is quite price competitive with Intel. Is the Gigabyte MA790X-UD4P the best value board at the moment? I'm looking for a crossfire capable board for overclocking either a AMD Athlon II X4 630 or AMD Phenom II 955 BE. I'll decide on the CPU once I know what my exact budget is.
Reply With Quote
  #28 (permalink)  
Old January 27, 2010, 09:36 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2008
Location: Montreal
Posts: 1,358

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Oversized Rooster View Post
My family has 2 houses therefore we have 10 machines in total - 7 desktops and 3 laptops. My main machine has always been Intel and still is but basically for all other desktops I usually prefer AMD.

I put quad core CPUs in most of them to facilitate folding. :) I lead my university's research team. The team has almost 300 members but my machines single-handidly account for about 68% of daily "output."
No wonder you are oversized
That is crazy, being the equivalent of about 200 members.

Quote:
Originally Posted by lsquare View Post
Nice system and I'm currently thinking of building something similar since AMD is quite price competitive with Intel. Is the Gigabyte MA790X-UD4P the best value board at the moment? I'm looking for a crossfire capable board for overclocking either a AMD Athlon II X4 630 or AMD Phenom II 955 BE. I'll decide on the CPU once I know what my exact budget is.
I'm not sure if its the best value board at the moment, I haven't really shopped for one for some time, but its a good board. However, in your case, I would surely go with AM3(you can get the AM3 version of this mobo). What do you plan to do with that computer ?

I also have(not exactly mine):

Phenom X3 8600
Gigabyte MA785GM-US2H
2x2gb Mushkin RAM
7200.11 500gb HDD (I know, I know)
Some Samsung DVD drive
Corsair 650TX (I know, its WAY overkill, but I won it and until I need it elsewhere, its better there than sitting on the floor)
All that into an Antec VSK2000 (I must say it looks pretty good even tho the side panels sure feel cheap when you build it, but what can you expect from a sub 40$ case ?)
__________________
Reply With Quote
  #29 (permalink)  
Old January 27, 2010, 12:03 PM
MacJunky's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Creston, BC
Posts: 1,700

My System Specs

Default

Mine is getting old. >_>
"Spider platform" IIRC

Gigabyte MA790GP-DS4H
Phenom x4 9950 BE @3Ghz
2x2GB G.SKILL F2-8000CL5D-4GBPQ
Radeon HD 3850 256MB

HDDs:
250GB 7200.10 Cuda (SP)
500GB 7200.12 Cuda (SP) x2
640GB 7200.11 Cuda
640GB WDC Black
1.5TB Seagate LP

Corsair TX750W
Generic ATX fulltower case (6x 5.25"/9x 3.5")
Auzentech X-Plosion 7.1 DTS Connect
Windows 7 Ultimate 64bit

http://poopr.org/images/zbgc10onr73s73hsesf0.jpg
Reply With Quote
  #30 (permalink)  
Old January 27, 2010, 12:22 PM
jcmaz's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,453

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by MacJunky View Post
Mine is getting old. >_>
"Spider platform" IIRC

Gigabyte MA790GP-DS4H
Phenom x4 9950 BE @3Ghz
2x2GB G.SKILL F2-8000CL5D-4GBPQ
Radeon HD 3850 256MB

HDDs:
250GB 7200.10 Cuda (SP)
500GB 7200.12 Cuda (SP) x2
640GB 7200.11 Cuda
640GB WDC Black
1.5TB Seagate LP

Corsair TX750W
Generic ATX fulltower case (6x 5.25"/9x 3.5")
Auzentech X-Plosion 7.1 DTS Connect
Windows 7 Ultimate 64bit

http://poopr.org/images/zbgc10onr73s73hsesf0.jpg
What a beastly case. All it needs is a black paint job and a window!!!
__________________
“Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.”

-Plato
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UPS - What's this mean? JD Off Topic 13 December 18, 2009 08:42 AM
And i thought UPS was bad, great job Canada Post Jonwall Off Topic 45 April 9, 2009 04:12 PM
UPS again... zlojack Off Topic 23 February 5, 2009 10:22 AM
UPS, at it again Dr_BenD_over Off Topic 14 October 3, 2008 09:21 PM
1st Post Building AMD budget pc J2TheROC CPU's and Motherboards 4 July 13, 2007 10:36 AM