Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > CPU's and Motherboards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #41 (permalink)  
Old November 22, 2009, 11:12 PM
BobbyLou's Avatar
Allstar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Calgary
Posts: 973
Default

Ok, kids keep your i5/i7 chips at 1.4vcore max please so it will last a long life.... 1.45 MAX any higher and well. You might wake up smelling burnt toast

also, at OP

please do a prime 95 stress run and and have HW monitor open at the same time and take a screen shot, then post it on this here forum.... 90C+ on an i7 with HT enabled is getting in the "whats that smell?" zone
Reply With Quote
  #42 (permalink)  
Old November 23, 2009, 05:27 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,824

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by BobbyLou View Post
Ok, kids keep your i5/i7 chips at 1.4vcore max please so it will last a long life.... 1.45 MAX any higher and well. You might wake up smelling burnt toast

also, at OP

please do a prime 95 stress run and and have HW monitor open at the same time and take a screen shot, then post it on this here forum.... 90C+ on an i7 with HT enabled is getting in the "whats that smell?" zone
it's so true that you have to laugh at that saying if you have every had that happen to you.
ROFL
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #43 (permalink)  
Old November 23, 2009, 06:05 AM
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 133
Default

Im at 3.8Ghz, Very Cool...
The LED Light on mobo is on 24 Right Now
Staying At this now, ill probs uPP its when i get better cooling
__________________
Build Progress.

Brought...
Tick - Intel Core i7 920
Tick - EVGA X58 SLI LE Intel X58
Tick - Corsair 850W HX PSU
Tick - Corsair 12gb Ram 1666MHz
Tick - Corsair H50 Water Cooling
Tick - Corsair 800D Case
Tick - WD 1TB Hdd WD1001FALS
Tick - NZXT Sentry LX (Fan Controller)
Tick - Razer Diamondback, Mouse
Tick - Razer Lycosa, Keyboard
Tick - ATI 5870 Graphics Card x1


Need...
Untick - ATI 5870 Graphics Card x3
Untick - LG CH08LS10 Blu Ray

Last edited by JORD4N; November 23, 2009 at 06:39 AM.
Reply With Quote
  #44 (permalink)  
Old November 23, 2009, 02:33 PM
geokilla's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto
Posts: 3,615

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by JORD4N View Post
Im at 3.8Ghz, Very Cool...
The LED Light on mobo is on 24 Right Now
Staying At this now, ill probs uPP its when i get better cooling
Got no idea what you say besides that it's running at 3.8Ghz.

Load temps?
__________________
Reply With Quote
  #45 (permalink)  
Old November 23, 2009, 02:40 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: London
Posts: 1,410

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by geokilla View Post
Got no idea what you say besides that it's running at 3.8Ghz.

Load temps?
The CPU temp shows up on EVGA mobos on the post code screen. But yeah, load temps are more important than anything else.
Reply With Quote
  #46 (permalink)  
Old January 26, 2010, 07:16 AM
Top Prospect
 
Join Date: Jul 2009
Location: Coquitlam
Posts: 76

My System Specs

Default

ouch 1.5v is gonna hurt
Reply With Quote
  #47 (permalink)  
Old January 28, 2010, 11:35 AM
BobbyLou's Avatar
Allstar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Calgary
Posts: 973
Default

1.7v????? on air???????? Are you crazy????? o.O
Reply With Quote
  #48 (permalink)  
Old January 28, 2010, 11:45 AM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 7,819

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by SugarJ View Post
Take out 6gb of ram. It's very hard to overclock with 12gb on board. But you've got a 2.66 ghz chip running at 4.4. What's the issue? I'm having trouble cracking 4.0 with mine.
Although this thread is old as hell I will comment

W/ D0's 12GB isn't bad anymore. My X58A-UD7 will do 237bclk (boards limit) w/ 12GB.
Reply With Quote
  #49 (permalink)  
Old January 28, 2010, 08:45 PM
Top Prospect
 
Join Date: Nov 2007
Location: Montreal, Qc
Posts: 111

My System Specs

Default

What RAM are you using in that UD7?
__________________

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help Pushing AMD 955 Black Edition Surfer_2099 Overclocking, Tweaking and Benchmarking 20 November 1, 2009 04:34 PM
Pushing the Limits Perhaps? Soultribunal Power Supplies 14 May 17, 2009 10:30 PM
How can I limit Bitlord...? Lamb Networking 21 April 24, 2009 06:59 PM
Pushing the PC gaming boundaries magictorch Press Releases & Tech News 0 November 16, 2007 06:45 AM
Help! Trouble!..pushing the FSB to high! francois methot Overclocking, Tweaking and Benchmarking 23 March 11, 2007 10:16 AM