Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > CPU's and Motherboards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old September 22, 2009, 07:43 AM
Cheator's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ottawa, Canada
Posts: 1,093
Default 6 core Phenom coming to AM3/AM2+

AMD to bring six-core 'Thuban' processor to the consumer realm

Woohoo! 2010 here we come. No suprise here, really.
__________________
Optimus: Antec P180, Asus P5Q-E, E8400, 4 GB RAM, Asus 4850, Seagate 320gb, Antec TC II

Teletraan I: Asus P5K-E/WIFI, E4500, 2 GB RAM, ATI 3450, Sapphire Theatrix, 2.25TB storage, Antec SP2 400w

Galvatron: Asus M2NPV-VM, 3800+ X2, 2GB RAM, NV8500GT, Seasonic 500w

Tracks: Acer AS5920, C2D 2.1ghz 45nm, 3GB DDR2, NV8600m GT, 250gb hdd

Hound: Gigabyte GA-MA74GM-S, AMD 4400+ X2, 1 GB RAM, 2900XT, 500w Seasonic

My Heatware!
| Got RMA? Tell us your experience! | VOIP Help? PM ME!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old September 22, 2009, 08:44 AM
bojangles's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Oakville, ON
Posts: 2,684

My System Specs

Default

Meh. I'll buy into more cores when I start seeing the era of parallel computing on my i7. Congrats to AMD though for making one.

My i7 will be enough for a good couple years I think.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old September 22, 2009, 09:11 AM
CMetaphor's Avatar
Quadfather
 
Join Date: May 2007
Location: Montreal, Canada
Posts: 5,002

My System Specs

Default

Ha! Knew it was coming . With the advent of the 6-core Istanbul it was only a matter of time.

Now, what AMD really needs is to start making socket AM3/F/G34 (whichever) available to enthusiasts with new technology Right when it comes out, to be a better competitor for the likes of i7..... THEN come out with the desktop version for a more manageable price (a la i5). In that way, they might be able to remain a little bit more competitive. I mean, no one seems to complain when Intel makes an i7-965 chip at well over $1k, just to show off their higher clock speeds and new tech. So why can't AMD do something similar? Release the latest-greatest on the more expensive enthusiast platform and then bring in the less expensive/lower clocked versions for budget/regular users. Sorry, I'm ranting again aren't I?...

Still, i can't wait to see what price these guys are placed at and, more importantly, how they perform! 'Bout time AMD!
__________________
"Backed by common sense and physics!" -Squeetard
Opteron Server for Sale! http://www.hardwarecanucks.com/forum...ade-ideas.html
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AM2+ hsf fit AM3? mattlef CPU's and Motherboards 1 July 31, 2009 06:36 PM
[WTT] e5200 lapped for your AM2/AM3 CMetaphor Buy/Sell & Trade 12 July 15, 2009 06:23 AM
[WTB] AM2+/AM3 MB must have AMD chipset aimndtel Buy/Sell & Trade 5 June 13, 2009 12:36 PM
AM2+ versus AM3 Motherboards and CPUs, clarification needed superj CPU's and Motherboards 17 February 25, 2009 09:48 AM