Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > CPU's and Motherboards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #61 (permalink)  
Old June 24, 2009, 05:03 AM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,048

My System Specs

Default

What Power Supply is it that the RC 690 Comes with though? Who Makes it?
That is what the big question is.
600W will power your system, but if its a low quality PSU, then I wouldn't trust it.

ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #62 (permalink)  
Old June 24, 2009, 09:07 AM
Top Prospect
 
Join Date: May 2009
Posts: 50
Default

Quote:
Originally Posted by Soultribunal View Post
What Power Supply is it that the RC 690 Comes with though? Who Makes it?
That is what the big question is.
600W will power your system, but if its a low quality PSU, then I wouldn't trust it.

ST
I searched a bit and I see it isn't o factory output power supply. Because Cooler Master didn't make any 600W version of RC-690. I think they add this power supply later may be it is Cooler Master's power supply but I don't now. I searched a little more and I see the power supply extremely loud like a tractor!

I have to save some money and I look this case:

Thermaltakeusa»Chassis»Mid Tower»M9 Series»M9 : M9 VI1000BWS

What did you think about it?
Reply With Quote
  #63 (permalink)  
Old June 24, 2009, 10:16 AM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,048

My System Specs

Default

That is one of the few TT Chassis out there that I haven't worked on or with.

It looks okay...but as always I worry about cooling.
I still Think the V9 Black would have been good, but if you need to save money I understand that.

However, can you get either the NZXT Alpha or NZXT Beta there?
One of those should be cheap and they are good cases (You will need to pick up a few 120mm fans though to improve cooling a bit).

ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #64 (permalink)  
Old June 24, 2009, 10:44 AM
Top Prospect
 
Join Date: May 2009
Posts: 50
Default

Soul, I looked V9 and they are too many problems with it. If I have money I trustly buy a Armor+ MX of course. But we are crashed again because of the motherboard and CPU does not match. AM3 motherboards requires DDR3 Rams. But they are awful for me too big money they are want from me! Doesn'T this Phenom X2 550 BE match with AM2+ boards? :( :(
Reply With Quote
  #65 (permalink)  
Old June 24, 2009, 11:00 AM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,244

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Sprengkopf View Post
Soul, I looked V9 and they are too many problems with it. If I have money I trustly buy a Armor+ MX of course. But we are crashed again because of the motherboard and CPU does not match. AM3 motherboards requires DDR3 Rams. But they are awful for me too big money they are want from me! Doesn'T this Phenom X2 550 BE match with AM2+ boards? :( :(
Yup it should run in a AM2+ mobo, might have to do a bios update for am3 cpu's though.
I am pretty happy with my Jetway ha-07-ultra, 790gx chipset, dont know if they are available in your area though.
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #66 (permalink)  
Old June 24, 2009, 11:18 AM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,048

My System Specs

Default

Infonec Computers - Computer parts Canada, PC Components, laptop computers, motherboards, processors, CPUs and much more : GIGABYTE GA-MA790X-UD4P AM3 4DDR2 2PCI/3PCI-E X1/2PCI-EX16 SATA,RAID,1394,GBLAN ATX

Or the same Gigabyte board I have in my Signature will run a AM3 Chip and DDR2 Memory.
So that will make it cheaper.

What about the NZXT Cases? Do they have those there?

Where do you read about the problems with the V9 Black?
I've built 2 now and they have worked perfectly for their owners.

ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #67 (permalink)  
Old June 25, 2009, 09:07 AM
Top Prospect
 
Join Date: May 2009
Posts: 50
Default

Quote:
Originally Posted by Soultribunal View Post
Infonec Computers - Computer parts Canada, PC Components, laptop computers, motherboards, processors, CPUs and much more : GIGABYTE GA-MA790X-UD4P AM3 4DDR2 2PCI/3PCI-E X1/2PCI-EX16 SATA,RAID,1394,GBLAN ATX

Or the same Gigabyte board I have in my Signature will run a AM3 Chip and DDR2 Memory.
So that will make it cheaper.

What about the NZXT Cases? Do they have those there?

Where do you read about the problems with the V9 Black?
I've built 2 now and they have worked perfectly for their owners.

ST
There is no brand as name NZXT in case category.
Is that the same card you tell me?

GIGABYTE - Product - Motherboard - Overview - GA-MA790X-UD4P (rev. 1.0)

I read some reviews about V9 not about Black Edition. They don't sell Black Edition version of this case in there. (WTF!) So I look at M9 Case and it is good but I don't sure about it of course...
Reply With Quote
  #68 (permalink)  
Old June 25, 2009, 09:26 AM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,048

My System Specs

Default

Yes that is the same Motherboard I was talking about.

Either that or for a little cheaper

Gigabyte MA780G-UD3H

Both will run DDR2 with an AM3 chip right out of the box.

As for the Case, I am not impressed after reading up on the TT M9.

My Final Decision on this given the limited number of manufacturers and options to you, would be the Coolermaster Elite 330 (no PSU!) and buy yourself an extra 120mm Fan to stick in the front.

Regards,
ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #69 (permalink)  
Old June 25, 2009, 09:37 AM
Top Prospect
 
Join Date: May 2009
Posts: 50
Default

Quote:
Originally Posted by Soultribunal View Post
Yes that is the same Motherboard I was talking about.

Either that or for a little cheaper

Gigabyte MA780G-UD3H

Both will run DDR2 with an AM3 chip right out of the box.

As for the Case, I am not impressed after reading up on the TT M9.

My Final Decision on this given the limited number of manufacturers and options to you, would be the Coolermaster Elite 330 (no PSU!) and buy yourself an extra 120mm Fan to stick in the front.

Regards,
ST
I looked the CPU support list and I see what I can buy. In Memory List that card don't support our Corsair 4 GB (2x2) XMS2 800Mhz DDR2 CL5 6400

GIGABYTE - Product - Motherboard - Overview - GA-MA790X-UD4P (rev. 1.0)

I'm really tired! and I make you tired too... (sorry for this..)

As case I will go with my last budget... I don't know what it would be...
Thanks Soul! You are really really a good guy!
Reply With Quote
  #70 (permalink)  
Old June 25, 2009, 09:42 AM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,048

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Sprengkopf View Post
I looked the CPU support list and I see what I can buy. In Memory List that card don't support our Corsair 4 GB (2x2) XMS2 800Mhz DDR2 CL5 6400

GIGABYTE - Product - Motherboard - Overview - GA-MA790X-UD4P (rev. 1.0)

I'm really tired! and I make you tired too... (sorry for this..)

As case I will go with my last budget... I don't know what it would be...
Thanks Soul! You are really really a good guy!
It will Work with the Corsair, the lists that Manufacturers have are incomplete, it is impossible for them to keep a list of all RAM that will work.
So you can still get the Corsair without a worry.

No need to appoligize, I am more than happy to help.
For your Case, the 330 From Coolermaster will work, just remember to get a extra 120mm Fan for the Front so it has good cooling.

Regards,
ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New motherboard Jonwall CPU's and Motherboards 5 October 23, 2008 04:37 PM
Need Help Selecting RAM shryke RAM 9 October 7, 2008 10:12 PM
Need help selecting 2.5" HDD wrt Data Interface tjsss Storage 5 April 12, 2008 09:28 PM
Selecting the right PSU BALISTX Power Supplies 5 March 18, 2008 02:26 PM
Looking for a new motherboard JD CPU's and Motherboards 1 December 30, 2007 01:14 AM