Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > CPU's and Motherboards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old June 13, 2007, 09:05 AM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,613

My System Specs

Default

Thanks for the heads-up - clears a couple more questions that I had... especially the username being case-sensitive. We'll know more over the week-end, once the rig is complete and running.

John
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old June 24, 2007, 02:29 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,613

My System Specs

Default

FYI, rig is working fine, folding as I type this.

Mobo is dead-cheap, no way to oc that "thing". I tried 1.8ghz (from 1.6 default on the E2140) and the darn thing corrupted my Win2K install!

There's no way to increase the CPU volts, RAM-wise it's .1V increase only and the RAM settings are set in stone.

But it fits the bill, for a test rig.

John
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old June 24, 2007, 03:00 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,399

My System Specs

Default

Are you going to run the SMP beta on that rig? (It is a dual core chip right???).
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old June 24, 2007, 03:02 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,613

My System Specs

Default

tell me more... it's a test rig!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old June 24, 2007, 03:09 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,399

My System Specs

Default

Just DL the SMP beta and install it on your rig. Don't set it up as a "service" just start it up yourself or put it in the start folder.

You'll get better points off of it and you won't have to muck about trying to set up two instances of the standard core to run on each core. (It will utilize both cores to the max.... :) ).

It takes up a lot of resources so you'll want to actually shut it down if you want to do heavy lifting like 3D gaming. (I have no problem doing non-3D apps with it running).
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old June 24, 2007, 04:33 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,613

My System Specs

Default

SMP beta installed. 3 questions:

1. why do I have 4 processes running @ the same time?
2. since this is a command prompt window (instead of the GUI), how do I modify the options, or pause?
3. is there a way to compare both rigs, performance-wise?

John
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old June 24, 2007, 04:55 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,399

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
SMP beta installed. 3 questions:

1. why do I have 4 processes running @ the same time?
2. since this is a command prompt window (instead of the GUI), how do I modify the options, or pause?
3. is there a way to compare both rigs, performance-wise?

John
Since the new chips are essentially pentiums... I'm wondering if they've got HT enabled and are acting as a 4 core chip..... I don't know, that's well above my knowlege level.... :)

As far as Pausing goes.... as far as I know there's no such thing.... just shut it down (ctrl-C) and start it up again.

Seems to me you just need to run "install.bat" from the fah SMP folder to change settings.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old June 24, 2007, 05:05 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,613

My System Specs

Default

Thanks.

Let me double-check the HT in the BIOS. If I shut-down, I don't loose anything?
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old June 24, 2007, 05:16 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,613

My System Specs

Default

Just checked the HT option in the BIOS - no such option on that mobo. This can seriously slow down folding, right?
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old June 24, 2007, 06:06 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,399

My System Specs

Default

Essentially you're running two instances on each core so yeah it will affect folding.

Hopefully one of the folding gurus will drop in tonight with some info.....

I'm sure there must be a way to turn off HT in the client, but unfortunately I'm up to my elbows in ripped apart gear trying to get a drive ghosted so that I can use it for testing/benching over the next couple of weeks so I can't take the time to hunt it down.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raid on test rig 3.0charlie Storage 19 June 14, 2007 06:50 PM