Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > CPU's and Motherboards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 3, 2009, 10:09 AM
Triggz's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Feb 2009
Location: Ontario
Posts: 143
Default EVGA adds XMP to X58 board! ~~BIOS update

EVGA has released a new BIOS update for the EVGA x58 board. The only thing changed in this update is the addition of XMP (Xtreme Memory Profile). Below is a link for the new bios and a little info from intel on XMP.

EVGA X58 SLI - SZ1Z BIOS Released

Intel Extreme Memory Profile helps tune your mobile performance.

cheers!
__________________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Case:Antec P182
MoBo:EVGA X58 Tri Sli
CPU:Core i7 920 (Batch#3841A)
RAM:6BG Aeneon DDR3-1866MHz
GPU:EVGA GTX 285
DATA HDD:Western Digital 640GB Caviar Black (x2 soon)
OPTICAL:LG GGC-H20L Blu-Ray
PSU:Corsair HX1000W Modular
WATERBLOCK:???
RES:Swiftech
PUMP:Swiftech MCP655
Display: Sony 40" w series 1080p + Dell 2209WA
OS:Windows 7 Ultimate x64 Bit
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 3, 2009, 11:24 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,824

My System Specs

Default

i thought all x58 boards had this from the get go my ds4 did
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 3, 2009, 11:26 AM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,071

My System Specs

Default

Most do. The EVGA hasn't until now.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 3, 2009, 11:28 AM
Triggz's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Feb 2009
Location: Ontario
Posts: 143
Default

Quote:
Originally Posted by gingerbee View Post
i thought all x58 boards had this from the get go my ds4 did
Afraid not... Most other x58 boards did launch with XMP however I think the EVGA x58 was one of the earlier x58 boards out? Not sure why it has taken till now.

Good news none the less
__________________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Case:Antec P182
MoBo:EVGA X58 Tri Sli
CPU:Core i7 920 (Batch#3841A)
RAM:6BG Aeneon DDR3-1866MHz
GPU:EVGA GTX 285
DATA HDD:Western Digital 640GB Caviar Black (x2 soon)
OPTICAL:LG GGC-H20L Blu-Ray
PSU:Corsair HX1000W Modular
WATERBLOCK:???
RES:Swiftech
PUMP:Swiftech MCP655
Display: Sony 40" w series 1080p + Dell 2209WA
OS:Windows 7 Ultimate x64 Bit
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old March 3, 2009, 11:35 AM
3oh6's Avatar
Hardware Canucks Reviewer
 
Join Date: Mar 2007
Location: Edmonton, AB
Posts: 1,052
Default

DFI X58-T3eH8 doesn't either...good to see the EVGA add it
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old March 3, 2009, 11:39 AM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,613

My System Specs

Default

My X58-Extreme doesn't have it either.

BTW, chip received 3oh6 - will install later this afternoon.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old March 3, 2009, 11:56 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,824

My System Specs

Default

wow learn something new everyday thank off topic (BTW, chip received 3oh6 - will install later this afternoon.) ah 920 or no
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old March 3, 2009, 12:19 PM
3oh6's Avatar
Hardware Canucks Reviewer
 
Join Date: Mar 2007
Location: Edmonton, AB
Posts: 1,052
Default

good to know 3.0C
Quote:
Originally Posted by gingerbee View Post
BTW, chip received 3oh6 - will install later this afternoon. ah 920 or no
hehe, little more than a 920 :)
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old March 3, 2009, 01:15 PM
encorp's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto
Posts: 3,425

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My X58-Extreme doesn't have it either.

BTW, chip received 3oh6 - will install later this afternoon.
Did you grab a 965?
__________________
DISCLAIMER: The views and opinions expressed in the immediately preceding post are those of encorp and do not reflect the views and/or opinions of family, friends, or anyone remotely associated with encorp unless explicitly stated. encorp does not make any warranty, express or implied, or assumes any liability or responsibility for the quality, factuality or use of information in the immediately preceding post.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old March 3, 2009, 01:24 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,613

My System Specs

Default

Yes...
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do i update my bios? Bubbzilla Guides & How-to's 8 April 15, 2009 05:24 AM
EVGA X58 New Bios Update will Support 1600MHZ RAMS without Overclocking? appplejack Rumor Mill 2 December 9, 2008 10:58 PM
TMPGEnc 4.0 Xpress update adds CUDA support ! DarKStar O/S's, Drivers & General Software 2 November 4, 2008 07:48 PM
How do you update your BIOS? Gameplaywarrior CPU's and Motherboards 10 October 12, 2008 09:20 AM
Update the Bios first thing? Corpus Masochist CPU's and Motherboards 1 October 1, 2007 07:29 PM