Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > CPU's and Motherboards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old May 10, 2007, 05:05 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,421

My System Specs

Default

What's your mem set to in bios? Did you try dropping it down to the lowest possible setting to take it out of the OC loop?
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old May 10, 2007, 05:13 PM
Rookie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 9
Default

Right now it is all on auto.
Photo Sharing by MyPhotoAlbum.com :: MyPhotoAlbum :: Untitled Album ::
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old May 10, 2007, 05:20 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,421

My System Specs

Default

Might be a good idea to post your full system specs in a sig (Through your user profile) so that folks would have an easier time making recommendations.

I'd set your memory hard to the lowest mem rather than auto, I'm not completely sure how the AM2 chips treat memory, it could be that there is a divider being missed even though it looks like your mem shouldn't be having a problem at that speed.

You're also right on the cusp of needing to drop your ht multi, you could drop that down to 3 instead of 4 to see if that helps at all.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old May 10, 2007, 05:59 PM
Rookie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 9
Default

What do you mean by this "I'd set your memory hard to the lowest mem"
and this "You're also right on the cusp"

I lowered the HT multiplyer fr. 5 to 4 this made no difference. It only change the HT link from 1250 mhz to 995 mhz but still could not get FSB over 249 mhz. Do you say drop the mutiplyer to 3 to give the HT link a speed of 750 mhz?
__________________
AMD Althon 64 x 2 3800 AM2 940
Asus M2N-SLI Deluxe
G.Skill PC2-6400 (400mhz) 2x1 gig sticks
Enermax Liberty ELT500AWT
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old May 10, 2007, 06:46 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,421

My System Specs

Default

Rather than auto set it to the lowest possible mem freq setting.

Any yes, I was suggesting that you try a ht of 750. Most guides suggest dropping down to X3 for 250 and above. (it can't hurt).
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old May 10, 2007, 07:36 PM
Rookie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 9
Default

I have the ram set to the lowest freqency DDR2 400mhz with the timmings on auto. The ram should read 200mhz but it automaticly ramp up to match the FSB @ 249 mhz. Is this the 1:1 that I am after?
I set the HT multiplyer to 3 versus 4 but still cannot squeeze 1 more mhz out of the FSB. I set the volts from 1.4850 all the way to the max. the mobo will support 1.5625 v. Still will not operate in windows.
__________________
AMD Althon 64 x 2 3800 AM2 940
Asus M2N-SLI Deluxe
G.Skill PC2-6400 (400mhz) 2x1 gig sticks
Enermax Liberty ELT500AWT
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old October 20, 2007, 12:04 AM
qwerty's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2007
Location: Brampton, Ontario
Posts: 226
Default

I have the same Mobo. Some people have problems with this model, some do not. What is the bios version? 1102 is the current version afaik. You may have to look at flashing your BIOS.

Hope this helped.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ASUS P5N32-SLI Deluxe Rapid-X Buy/Sell & Trade 10 March 9, 2008 02:48 PM
Asus M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP chibi_man CPU's and Motherboards 20 February 4, 2008 03:15 PM
Asus M2N-SLI Deluxe bios 1302 Eagle Eye Overclocking, Tweaking and Benchmarking 3 January 14, 2008 01:18 AM
Sata Problem on Asus P5K-Deluxe WIFI/AP neurobashing CPU's and Motherboards 1 August 14, 2007 07:50 PM
ASUS P5K Deluxe WiFi-AP review by TechGage Babrbarossa Reviews & Articles from the Web 2 June 16, 2007 09:25 AM