Go Back   Hardware Canucks > CASES & COOLING > Cases

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 5, 2013, 10:52 PM
addbot's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Apr 2013
Location: Vancouver, BC
Posts: 60

My System Specs

Default Front USB3 not working

What causes this?
Was working last night, shut the pc off for the night then used it this morning and the 2 usb3 in the front are not working anymore. I have a Fractal Arc Midi R2 w/c I bought at NCIX last June(?)
Thanks
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 5, 2013, 11:40 PM
rjbarker's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Courtenay, B.C
Posts: 5,932

My System Specs

Default

Check to ensure the USB 3 cable is plugged firmly into Header on the Mobo.
Also in Bios ensure USB 3 Controller enabled and USB Port enabled.

If that is all good and still nothing, Clear CMOS and see if its working.
__________________
Introducing me n my OCD to Watercooling, is like taking an Alcoholic to an "all you can drink" Beach Bar in Mexico

.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 6, 2013, 02:32 AM
Allstar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Vancouver, BC
Posts: 740
Default

It could be possible that either the motherboard USB header or the front USB circuits are dead. Unfortunately, a USB 3 bracket will run you $20 + tax.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 6, 2013, 05:40 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,970
Default

ASMediaŽ USB 3.0 controller :
6 x USB 3.0 port(s) (4 at back panel, blue, 2 at mid-board)

corrupt driver. check pin out
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 13, 2013, 06:30 PM
addbot's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Apr 2013
Location: Vancouver, BC
Posts: 60

My System Specs

Default just an update

Quote:
Originally Posted by rjbarker View Post
Check to ensure the USB 3 cable is plugged firmly into Header on the Mobo.
Also in Bios ensure USB 3 Controller enabled and USB Port enabled.

If that is all good and still nothing, Clear CMOS and see if its working.
this fixed it, thanks
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lacie Rikiki 500gb USB3 - Works only on USB3 port? CMetaphor Storage 4 September 14, 2012 05:08 AM
USB3.0 not working p3t3rson Storage 7 May 4, 2011 03:19 PM
Asus P8P67 Deluxe USB3.0 Front Panel Issue Eluder CPU's and Motherboards 1 January 28, 2011 08:40 AM
Front page not working for iPhone/Safari mikellini Suggestions & Feedback 8 October 25, 2010 07:12 PM
Asus Shows Off P7P55/USB3 Motherboard with USB3.0 Header FiXT Press Releases & Tech News 0 July 16, 2010 12:22 PM