Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Case Mods, Worklog & Gallery

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 7, 2007, 08:40 PM
donimo's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Vancouver Island
Posts: 831
Default Pics of my first decent rig

Hi all, I have built a few PC's before, except for a celeron system I built for my mom they were all peiced together from old rigs given to me, great way to learn, but the results would never wow anyone.

My last rig that I built was a P-IIIs 1266mhz 512k system that was fast as a bullet with win 98, but for whatever reason on XP it runs like a pig, I still use it to play divx on my plasma though, works fine for that as long as you turn it on 10 min before and wait for it to boot (I think its kinda borke that way but whatever)

Next I bought a p4 520 based system from HP, was going to build my own but could not compete with the price of a reconditioned HP, 600 bucks and a $300 x800xl and I had a great system for a grand, still play all my games on it for now. But it won't let you touch squat in the locked BIOS so I decided to build a core 2 system.

Here it is!:

Antec Sonata III case
Antec Earthwatts 500w (thks to Hrdwr cnks review!)
c2d e6750 2.66ghz
Gigabyte p35-DS3L
OCZ Gold PC@-6400 5-5-5-15
Diamond x1950pro with A/C Accelero S1 + turbo mod (30C idle/40C full load!)
Noctua NC-U6 chipset cooler with Scythe 40mm
Noctua 120mm + Antec tricool
WD SE16 250GB + 500GB
Samsung 20x SATA

With this setup I get CPU idle/load temps of 27C/48C, system temps of 32/34. HDD temps 32/37 and ambient of 38/44. I used prime 95 + atitool at the same time to load it up.

Not too shabby I think at least considering it is REALLY quiet...

here are some pics and then I swear Im done!

This is it, wish I knew how to tidy up the cables more, but there are only so many places to hide that spaghetti



This is my a/c freezer 7 pro (again thanks to HWC :D ), look how flippin big that accelero s1 is! Also the noctua chipset cooler and a mini kaze



This is just a shot of my "sneaky" readyboost thumbdrive on my $8 firewire/usb card, all that for a .0001% speed boost, I had bought the drive for work but the U3 crap on it made it incompatible with my work equip, so it was free ;)

__________________
Mobo GA-Z77X-UD3 CPU i5-3570K stock RAM:2x4GB Patriot Viper 1866 1.5v GPU:XFX HD6850 BE + Gigabyte HD6850 @820/4400MHz Case:Bitfenix Raider w/2x 200mm + 135mm PSU: Corsair HX620

Last edited by donimo; November 8, 2007 at 11:04 AM. Reason: added pix
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 7, 2007, 08:42 PM
donimo's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Vancouver Island
Posts: 831
Default

OK, sorry, I tried everything I know, how the heck do you get pics up? I tried the "manage attachments" box, put 3 pics in (all resized to 1024x768) and hit "upload" it thinks for 5 min then goes to a blank page that says "done" in the bottom corner, but no pics...

help?
__________________
Mobo GA-Z77X-UD3 CPU i5-3570K stock RAM:2x4GB Patriot Viper 1866 1.5v GPU:XFX HD6850 BE + Gigabyte HD6850 @820/4400MHz Case:Bitfenix Raider w/2x 200mm + 135mm PSU: Corsair HX620
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 7, 2007, 08:59 PM
chibi_man's Avatar
MVP
 
Join Date: Sep 2007
Location: Courtice, Ontario
Posts: 494

My System Specs

Default

It's rather easy.. on the top of the site there is a row of options... one of them is "VB Image Host", click it once, and it will open up and click "Upload Image". From there you can upload up to 10 images as long as there with in the size tolerances.

After that your pictures will be in the "My Images" page that you can also access from the "VB Image Host"

You should see your pictures in there. you want to copy the code for the "BB Code IMG" into your message screen. and WALLAH...

hope that helps
__________________
_____________________________________
If you can't beat it... SMASH IT!!!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 7, 2007, 09:05 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,649

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by chibi_man View Post
and WALLAH...
That should be "Voila!". It's French... And yes, that is the way to insert images.

john
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old November 8, 2007, 09:15 AM
chibi_man's Avatar
MVP
 
Join Date: Sep 2007
Location: Courtice, Ontario
Posts: 494

My System Specs

Default

OH well.. I failed french 3 times.
__________________
_____________________________________
If you can't beat it... SMASH IT!!!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old November 8, 2007, 10:53 AM
donimo's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Vancouver Island
Posts: 831
Default

Got It! :d
__________________
Mobo GA-Z77X-UD3 CPU i5-3570K stock RAM:2x4GB Patriot Viper 1866 1.5v GPU:XFX HD6850 BE + Gigabyte HD6850 @820/4400MHz Case:Bitfenix Raider w/2x 200mm + 135mm PSU: Corsair HX620

Last edited by donimo; November 8, 2007 at 11:22 AM. Reason: Im dum
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old November 8, 2007, 04:04 PM
Babrbarossa's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: New Brunswick
Posts: 3,673

My System Specs

Default

It's a wonderful feeling, isn't it?
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old November 8, 2007, 04:54 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,577

My System Specs

Default

I don't think I've ever seen an internal USB / Firewire card before.... is there a stated purpose for it?
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i7 4770K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old November 8, 2007, 04:57 PM
Gav's Avatar
Gav Gav is offline
Administrator
F@H
 
Join Date: Oct 2006
Location: Canada
Posts: 1,343

My System Specs

Default

Quote:
WALLAH...
I LOVE IT!

"I was overclocking my system but I couldn't get it to run stable. Someone told me to up the voltage and WALLAH, it worked!"

All kidding aside, congrats on the new system chibi_man.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old November 8, 2007, 04:59 PM
Prof. Dr. Silver's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 1,187
Default

Quote:
Originally Posted by sswilson View Post
I don't think I've ever seen an internal USB / Firewire card before.... is there a stated purpose for it?
Well, this is a good one....It is to hide your ReadyBoost Drive.....lol!
__________________
Hardcore Folding at it's BEST! HWC - TPU.... There can be only one team in front! TPU, can you smell our *sses already?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB: Decent PSU Cheator Buy/Sell & Trade 1 March 11, 2008 06:33 PM
WTB: Decent Water Cooling System For My Q6600 saihossoku Buy/Sell & Trade 26 March 10, 2008 06:15 PM
what is a decent air heat sink Shadowmeph Air Cooling 13 January 8, 2008 05:46 PM
Sig pics? sswilson Suggestions & Feedback 4 December 18, 2006 07:58 PM